Flexibele werkplekken, kieswijzers & handige apps: de week van Bow Evers

Vraag jij je ook wel eens af wat je concullega’s doen? In De Week Van kom je erachter. Deze keer een fotoverslag van de werkweek van Bow Evers, freelancer, community manager voor o.a. We Are Public & The Outsiders en hoofd marketing/artistiek leider van deBeschaving.
Bow Evers is geïnteresseerd in cultuurfans en de digitale fancultuur. Na een historie als muzikant en publiciteitsmedewerker van de Melkweg is hij inmiddels al meer dan 5 jaar freelancer in de culturele sector. Hij brengt graag mensen samen; vooral online communities en offline festivals houden hem bezig. Op zijn website kun je meer informatie vinden over zijn werkzaamheden.
maandag
Ik zit maar 1 dag in de week bij We Are Public op kantoor dus al mijn doordeweekse gedachten over dit project komen op maandag aan de lopende band omhoog. Ik ben community manager van dit nieuwe cultuurlidmaatschap en bemoei me met de marketing.
Onze vormgever kan mijn ideeën meteen vertalen naar grafische content die ik op Facebook kan ‘testen’. De beste ideeën maken een kans doorvertaald te worden naar de website. Ik zoek naar speelse manieren om de leden op weg te helpen met het aanbod; er zijn woensdag wel 5 programma’s gratis voor leden. Zo is de vormgever nu bezig met schetsen voor een ‘kieswijzer’ die ik woensdag op de socials wil zetten.
Ondertussen werkte ik zelf aan een ‘gehackte’ Google map waarin ik het maandprogramma op basis van locatie kan weergeven. Ik heb de kaart meteen op Facebook gezet en geboost naar een relevant deel van de achterban.
Facebook weet meer van je dan je denkt: ik heb deze update gatarget naar het gedeelte van onze eigen achterban dat beheerder is van een Facebook pagina, actief Facebook events aanmaakt, een gmail account heeft en gebruikers van een iPhone 4 of hoger. Aan het einde van de week kan ik jullie vertellen welke groep het beste op deze update heeft gereageerd: meten is weten.
dinsdag
Vandaag samen met directeur Andre kritisch naar het projectplan en de begroting van Festival deBeschaving gekeken. Ik ben dit jaar zowel hoofd marketing als artistiek leider van het festival, dus er is genoeg werk aan de winkel. Ik ben voorstander van delen en samenwerken, dus heb meteen spijkers met koppen geslagen.
Mijn dag eindigde met een gesprek met de zakelijk leider van Cafe Theater Festival waar we een samenwerking mee aan willen gaan. Het gesprek was positief en wordt volgende week vervolgd met een gesprek met een horeca partner die een decor/kroeg op het festivalterrein zou kunnen bouwen waarin dit programma icm horeca plaats zou kunnen vinden. Zo bouwen we samen aan iets moois.
‘s Avonds keek ik naar deze aflevering van Tegenlicht en besefte ik me dat Uber eigenlijk de zoekmachine van de fysieke wereld is: met een druk op je smartphone wordt het begrip afstand vervangen door comfort en snelheid. Hoe zou cultuur on demand er uit zien? Ik neem mezelf voor om morgen met Uber naar een We Are Public-event in het Bimhuis te gaan, eens kijken hoe dat bevalt.
woensdag
Een gesprek over een workshop geven voor een netwerkorganisatie voor culturele marketing ontaarde vandaag in een filosofisch pleidooi. De berichtgeving van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap lijkt steeds bizardere wendingen te krijgen (zie hier en hier). De realiteit die ik om me heen zie, ziet er anders uit: de jonge generatie cultuurprofs zit zonder werk en de oude generatie ontbeert soms kennis over de nieuwe technologische ontwikkelingen.
Ik zou wel een workshop kunnen geven over de kansen die Facebook biedt, maar misschien is dat een pleister op de wond. Voor de lange termijn zou het volgens mij interessanter zijn om een groep afstuderende studenten te betrekken bij actuele cases uit het culturele veld. Niet als stagiair van een organisatie, maar als trainee van de netwerkorganisatie. Zo kunnen ze kennis vergaren en van waarde worden voor een aantal culturele organisaties. Food for thought.