Strategische marketingcommunicatie - Cultuurmarketing

Strategische marketingcommunicatie

cursus marketingstrategie
Cursus
23 nov, 14 dec & 18 jan

In deze driedaagse cursus leg je een stevig fundament voor de marketingcommunicatiestrategie van jouw culturele organisatie. 

Startdatum: 23 november 2021 (10:00 - 16:30)
Locatie: Theater Kikker (Ganzenmarkt 14, Utrecht)
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 925
Ledentarief (excl. BTW)
€ 750

Wil je losraken van de waan van de dag en heb je de ambitie om strategischer te werk te gaan? In deze training neem je de tijd om marketingcommunicatie-uitdagingen in jouw organisatie te signaleren, door te vertalen naar een marketingcommunicatieplan en jouw professionele ontwikkeling te vergroten.

De training is ontwikkeld vanuit uitdagingen in de culturele praktijk. Allereerst wordt stilgestaan bij de organisatie als entiteit, waarna de positie van marketing en jouw beïnvloedingsvermogen binnen de organisatie besproken wordt. Vervolgens werk je aan de hand van 14 stappen – die worden behandeld aan de hand van praktijkopdrachten, bespreking van cases, theorie en uitwisseling met elkaar – toe naar een beknopt marketingcommunicatieplan.

Vooraf en tussentijds zijn er huiswerkopdrachten die circa 2 uur per les in beslag nemen. Er is binnen de training veel ruimte om uit te wisselen met elkaar en om eigen vraagstukken in te brengen.

Inhoud

In de cursus worden de 14 stappen voor het schrijven van een marketingcommunicatieplan doorlopen. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 • Marketinganalyse; het fundament van je plan
 • Marketingdoelstellingen en -strategie
 • Marketingdoelgroep en behoeften
 • Merkidentiteit en positionering
 • Marketingstrategie versus marketingcommunicatiestrategie
 • Consumer insights
 • Budgetteringsmethode
 • Centraal creatief concept en marketingcommunicatiemiddelen

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor junior en medior marketeers en marketingcommunicatieprofessionals die tussen de 0 en 5 jaar werkzaam zijn bij culturele instellingen en hun kennis en vaardigheden willen vergroten om strategischer te werk te gaan.

Data

In totaal zijn er 3 bijeenkomsten:

 • 23 november (10:00 – 16:30)
 • 14 december (10:00 – 16:30)
 • 18 januari (10:00 – 16:30)

Omdat onderlinge uitwisseling met andere deelnemers een belangrijk onderdeel is van deze cursus vindt deze fysiek plaats in Theater Kikker te Utrecht. Mocht fysiek samenkomen niet mogelijk zijn, wordt de training online gegeven.

Prijzen

De prijzen zijn exclusief BTW.

Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen. Daarom adviseren we je voor 26 oktober aan te melden.

meld je aan

Docent

Demelzha Blinker

Demelzha Blinker is een gedreven marketing(communicatie) specialist met ruim 16 jaar on- en offline ervaring in marketing. Ze initieert, adviseert, enthousiasmeert en realiseert zowel op strategisch niveau als in de uitvoering en werkt(e) voor o.a. Nationale Opera & Ballet, Black Achievement Month, Bijlmer Parktheater, Korzo en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ervaringen van deelnemers

Nicole Beutler Projects
Mayke Klomp
Ik heb goede handvatten gekregen om mijn marketingstrategie op verschillende punten opnieuw onder de loep te nemen en te versterken.
Baroeg Rotterdam
Francis Pronk
Na deze training ben ik onmiddellijk gemotiveerd om aan de slag te gaan met mijn marketingplan, zonder obstakels op de weg.