Verbeter je online vindbaarheid door SEO (online editie)

workshop SEO voor culturele organisaties
Workshop
9 & 16 november (09.30-13.00)

In deze workshop leer je de belangrijkste principes van SEO toe te passen op jouw website en ga je met een stappenplan voor jouw organisatie naar huis.

Startdatum: 9 november 2021 (9:30 - 13:00)
Locatie: online via Zoom
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 320
Ledentarief (excl. BTW)
€ 250

Google is één van de meest gerichte marketingkanalen. Mensen zijn online op zoek naar een uitje, en dat is hét moment dat jij gezien wilt worden. In tegenstelling tot de commerciële sector ligt in de culturele sector de nadruk van zoekmachine-optimalisatie vaker op mensen naar de juiste pagina te leiden, in plaats van puur het promoten van producten of diensten. Denk aan (potentiële) bezoekers die bijvoorbeeld op zoek zijn naar openingstijden, kaartjes reserveren of informatie over corona-maatregelen.

In deze workshop over SEO (Search Engine Optimization) ontvang je waardevolle tips om je bedrijf organisch te laten groeien via Google. Google verandert regelmatig haar algoritme, maar de basisprincipes blijven grotendeels gelijk. In deze workshop leer je op basis van deze principes de juiste tactiek te bepalen om de content van jouw culturele instelling onder de aandacht te brengen. SEO is niet alleen een technisch vakgebied: content en gebruikersvriendelijkheid van je website zijn minstens zo belangrijk.

Inhoud

Voorafgaand aan de workshop kan iedere deelnemer een website aandragen. Zo ontvang je ter plekke praktische tips voor jouw website. Verder maken de volgende onderwerpen deel uit van het programma:

  • Wat houdt SEO in?
  • Trends
  • Het inzetten van Google Mijn Bedrijf voor een betere vindbaarheid
  • Hoe bepaal je de (beste) zoektermen waar jij op gevonden wil worden?
  • Hoe bepaalt de opbouw van je website de vindbaarheid?
  • Het optimaliseren van copy en content
  • Wat kan je webbouwer voor je betekenen?
  • Tools om de resultaten van SEO te meten en te monitoren

Let op: deze workshop richt zich op het verbeteren van de vindbaarheid in de organische (oftewel onbetaalde) resultaten van Google. Dat betekent dat adverteren via Google Ads/Grants (SEA) niet uitgebreid aan bod komt.

Data

Deze cursus wordt online verzorgd via Zoom. In totaal zijn er 2 bijeenkomsten:

  • dinsdag 9 november (09.30 – 13.00 uur)
  • dinsdag 16 november (09:30 – 13:00 uur)

Prijzen

Deze leergang is volgeboekt. Meld je hier aan voor de wachtlijst, we brengen je op de hoogte als er een plekje vrijkomt.

Op 15 februari vindt een nieuwe editie van de workshop SEO plaats op locatie in Utrecht.

Kies voordelig: 5 workshops in één bundel tegen een voordeliger tarief

Deze workshop maakt onderdeel uit van de leergang online marketing. De leergang bestaat uit 5 workshopdagen, waarin de basiskennis rondom 5 belangrijke onderdelen van een effectieve online strategie aan bod komt (e-mailmarketing, SEO, social media marketing, online adverteren en Google Analytics). De workshops zijn ook individueel te volgen, maar deelname aan de gehele leergang is voordeliger.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers, werkzaam in de Nederlandse of Vlaamse culturele sector, die de online vindbaarheid en conversie van hun website willen verbeteren. Het gebruiken van het CMS van je website en basiskennis van Google Analytics wordt aangeraden. De workshop richt zich op de basis van een effectieve SEO-strategie: we raden de workshop niet aan voor gevorderden.

Docent

De workshop wordt gegeven door Jaap Schepers. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online: een online marketingbureau dat zich richt op zowel de culturele als de commerciële sector.

Ervaringen van deelnemers

Theater De Krakeling
Willemien Snoek
Een workshop met heldere, praktische informatie waarmee je direct aan de slag kunt.
Drents Archief
Ellen van der Velds
Deze workshop is een must voor iedere cultuurmarketeer die de Google-klok wel heeft horen luiden, maar niet weet waar de SEO-klepel hangt.
Agora Theater, Bioscoop & Congrescentrum
Lizette de Kam
Jaap Schepers is aardig en geduldig: door hem heb ik veel praktische informatie kunnen opdoen!