Stage social media & content

Heb je passie voor kunst en cultuur en zoek je een leerzame stage waarbij je ervaring opdoet met social media en contentmarketing? Dan zoeken wij jou!  

Cultuurmarketing is een community van 1250 leden die werkzaam zijn bij de grootste en kleinste culturele organisaties in Nederland en België. Zij vinden elkaar in hun gezamenlijke doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst, cultuur en erfgoed.

Dit is wat wij bieden

In 5 maanden doe je ervaring op met contentmarketing op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin en breidt je je kennis over marketingcommunicatie uit. Je leert werken met software als Canva, WordPress en Hootsuite.

Je krijgt eigen verantwoordelijkheid en ruimte om je te ontwikkelen op de vlakken die jij belangrijk vindt. Je werkt samen met een klein en toegankelijk team in de leukste creatieve broedplaats van de Pijp. Een aantal dagen per week thuiswerken is mogelijk.

De werkzaamheden

  • Het vormgeven en verspreiden van social media posts
  • Het plannen van posts in de contentkalender
  • Webcare via Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram
  • Meedenken over nieuwe content ideeën en formats.
  • Ondersteunen van college’s met het klaarzetten en publiceren van nieuwe artikelen in het CMS (WordPress)

Dit is onze ideale kandidaat

Als social media jouw passie is en je een relevante HBO of MBO opleiding volgt, zien wij een match. Kennis van marketingcommunicatie en/of de cultuursector is een pré, maar geen must. Ervaring met grafische vormgeving of fotobewerking is een pré, maar geen vereiste. Dit is een meewerkstage, in overleg kan een kleinschalige onderzoeksopdracht onderdeel uitmaken van de stage.

Lees hier over de ervaring van onze oud-stagiaire Marloes (23 jaar, master communicatie- en informatiewetenschap): “Tijdens mijn stage bij Cultuurmarketing heb ik een fijne omgeving heel veel praktische kennis opgedaan. Ik heb inzicht gekregen in het werk dat komt kijken bij webredactie en social media beheer. Zo leerde ik werken met CMS, vormgeven in Canva en contentplannen via Hootsuite. De fijne werkomgeving gaf mij de mogelijkheid contentideeën aan te dragen en (zelfstandig) uit te werken.”

Praktisch

Periode: september 2022 – januari 2023
Aantal dagen: minimaal 24, maximaal 36 uur per week (in overleg)
Niveau: MBO/HBO
Vergoeding: 300 euro bruto per maand (fulltime)

Reageren

Meer informatie kan je opvragen via 020 – 2614727 (vraag naar Hilde Smetsers).

Wil je solliciteren? Stuur dan zo snel mogelijk een korte motivatie en CV naar: [email protected].