Investeren in je professionele toekomst

Volg een training met het STAP-budget

#Loopbaan
28 feb 2023

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal €1000 per jaar aanvragen bij de Nederlandse overheid voor scholing en ontwikkeling.


Maximaal €1000,- subsidie per persoon per kalenderjaar, mits woonachtig in Nederland

Deze subsidie kan je zelf aanvragen via het UWV en gebruiken voor trainingen van Cultuurmarketing.

De volgende aanvraagperiode start op 1 mei 2023. Wanneer jij de aanvraag doet op maandag 1 mei, moet jouw training starten tussen 29 mei t/m 30 september 2023.

Zo maak je gebruik van STAP

Neem een kijkje in de agenda en meld je aan voor de training via [email protected]. Geef aan dat je gebruik wilt maken van STAP en voorzie ons van je geboortedatum, woonadres en tel. nummer voor het STAP-aanmeldingsbewijs.

Je ontvangt van ons binnen twee werkdagen het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit aanmeldingsbewijs heb je nodig bij het aanvragen van het STAP-budget.

Vraag op maandag 1 mei 10:00 uur het STAP-budget officieel aan via het STAP-portaal van UWV. Zorg dat je jouw DigiD en STAP-aanmeldingsbewijs bij de hand hebt. Let op: er is een plafond aan het totale beschikbare budget. In voorgaande rondes was het budget binnen enkele uren op, dus wees er snel bij.

Binnen 4 weken hoor je via het UWV of het budget is toegekend. Niet zeker of je het budget toegekend krijgt? Je kunt tot 1 maand voorafgaand aan de start van de training annuleren met 100% restitutie, lees de algemene voorwaarden.

Na afloop van de training verstrekt Cultuurmarketing een bewijs van deelname aan het UWV.

Zet jouw STAP-budget in voor:

Wanneer jij de aanvraag doet op maandag 1 mei moet jouw training starten tussen 29 mei t/m 30 september 2023. Hieronder zie je de Cultuurmarketing trainingen waarvoor jij op 1 mei 2023 STAP-budget kunt aanvragen.

Combineer trainingen binnen een STAP-bundel

Je kunt slechts één keer per jaar STAP-budget t.w.v. maximaal €1000,- inclusief BTW toegekend krijgen. Om het maximale uit jouw aanvraag te halen, kan je jezelf ook aanmelden voor een bundel van meerdere Cultuurmarketing trainingen. Bekijk hier de mogelijkheden.


Veelgestelde vragen

  • Kan je het bedrag opdelen?
    Het is niet mogelijk om het STAP-budget zelf te verdelen over twee activiteiten zonder afname van een STAP-bundel. STAP-budget wordt 1 keer per jaar aan jou toegewezen. Het bedrag van maximaal €1000 kan dus niet worden gedeeld in bijvoorbeeld twee bedragen van 500 euro bij verschillende aanbieders.
  • Hoe vergroot je de kans om budget toegekend te krijgen?
    De belangrijkste tip die we je kunnen geven is om vóór 10:00 uur op de button ‘STAP-budget aanvragen’ te klikken. Je belandt hiermee in de eerste wachtrij. Hier vind je alle tips van het UWV.
  • Wat gebeurt er als ik het STAP-budget niet toegekend krijg?
    We raden je aan om direct contact met ons op te nemen, zodat we jou persoonlijk verder kunnen helpen. Afhankelijk van de startdatum van de training kan je mogelijk nog een keer STAP-budget aanvragen bij een volgende aanvraagronde. Zo niet, dan kan je afwegen of jouw werkgever of jijzelf het deelnametarief wil voldoen. Is dat ook geen optie? Tot 1 maand voorafgaand aan de training kan je jouw deelname kosteloos annuleren.

 

Heb je vragen over het inzetten van STAP-budget bij Cultuurmarketing of wil je overleggen welke training het beste bij je past? Patricia Lamper van Cultuurmarketing helpt je graag verder!
M: [email protected]
T: 020 – 2614727

 

Heb je hulp nodig bij de aanvraag van STAP-budget? Dan kun je bellen met het UWV via 088 – 898 22 02 van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 17:00 uur.