Testpanels, PR-overleg en het nieuwe theaterseizoen

De week van Estrella Reyes Pinto bij Podium Hoge Woerd

#Loopbaan
20 feb 2017

Estrella Reyes Pinto, werkzaam bij Podium Hoge Woerd laat zien hoe het is om mee te werken een nieuw theater.

Door redactie


Tara Winstead (Pexels)

Na haar studie Theatermanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht begon Estrella te werken als marketing- en communicatiemedewerker bij Theater De Lievekamp in Oss. Na op projectbasis voor verschillende opdrachtgevers in het culturele veld te hebben gewerkt kwam ze bij Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland terecht. Ze is daar verantwoordelijk voor de marketing en publiciteit. In april 2015 begon Estrella ook bij het nieuwe theater Podium Hoge Woerd, opgericht door Theater Kikker in Utrecht: “Podium Hoge Woerd bestaat nu ruim anderhalf jaar. Het is heel bijzonder om vanaf de start bij een nieuw theater te werken. Het hele team is nieuw en je bouwt alles vanaf het begin op, ook je publiek’’.

Maandag

Podium Hoge Woerd bevindt zich in Castellum Hoge Woerd, een moderne interpretatie van een fort dat er 2000 jaar eerder al stond. Het blijft een indrukwekkend gezicht als ik aan kom fietsen.

Samen met mijn collega Ilona de Jong begin ik de dag en spreken we de week door. Op maandagen zijn er altijd wat vaste taken: het versturen van de servicemails aan bezoekers, contact met gezelschappen en het redigeren van het krantenartikel Castellumverhalen in de lokale krant De Brug, een rubriek waarin ik theatergezelschappen een artikel laat schrijven over hun eigen voorstelling of tournee.

De week van Estrella Reyes Pinto

‘s Middags heb ik in Het Gegeven Paard een afspraak met Pieta Koopman, Hoofd Marketing van Theater Utrecht. Pieta en ik verzorgen momenteel het voorzitterschap van het Utrechtse pr-overleg. Bij dit overleg komen marketingmedewerkers van allerlei culturele instellingen in Utrecht samen om kennis en ervaring uit te wisselen.

‘s Avonds komt er onverwachts een vriend eten. Mijn vriend werkt als acteur, onder andere voor Theatergroep Playback en een van zijn jeugdvrienden is theatertechnicus bij het DeLaMar, dus ook tijdens het eten gaat het regelmatig over theater.

Dinsdag

Bij Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland begin ik de dag met een afspraak met Tyra, een jong meisje dat theaterlessen bij ons heeft gevolgd en graag meer met acteren zou willen doen. Mijn collega Ikram heeft gevraagd of ik een fotoshoot met haar wil houden, zodat ze de foto’s naar castingbureau’s kan sturen. Ik ben geen fotograaf, maar samen weten we toch een paar geschikte foto’s te maken.

De week van Estrella Reyes Pinto

Websitebouwer Lo Harmsen komt langs. We zijn bezig een nieuwe website te bouwen en ik ben al heel blij met de huidige stand van zaken. De nieuwe website is interactiever, met meer beeldmateriaal, een prominentere plek voor onze social media-kanalen en geeft duidelijker onze core business weer: events, oefenruimtes en workshops. Ik verwacht dat de website begin maart online gaat, dus ik verstuur alvast wat mailtjes om een testpanel samen te stellen die de website kan gaan testen voordat die online gaat.

Aan het einde van de middag vertrek ik naar RTV Utrecht voor een afspraak bij FunX Utrecht. FunX is onze mediapartner bij De Boks Awards, een groot jaarlijks event dat we in december organiseren in de Stadsschouwburg Utrecht. We evalueren editie 2016. Het voordeel van een mediapartner als FunX is dat onze doelgroep overeenkomt. De Boks Awards is al drie jaar op rij uitverkocht en de zaal zit dan vol met jongeren uit Utrechtse wijken. FunX promoot het event in hun shows, houdt interviews met genomineerden en geeft de winnaar de kans om op te treden in een live-uitzending.

Woensdag

Bij Podium Hoge Woerd staat een belangrijke vergadering op de agenda. Vandaag brainstormen Ilona en ik met de directeur, programmeur en hoofd marketing over het nieuwe theaterseizoen. Onze programmeur, Marjan van Huijstee, bezoekt momenteel veel voorstellingen en is in gesprek met impresariaten om het programma 2017-2018 samen te stellen. Ilona en ik staan aan de start van een paar drukke maanden: contact met de vormgever, briefings opstellen, teksten schrijven, contact met drukkers, campagnebeeld kiezen, campagne opstarten, website vullen en testen, presentatie-avond plannen.

De week van Estrella Reyes Pinto

Vandaag heb ik besloten de middag vrij te nemen en ik vertrek naar de binnenstad van Utrecht. Na negen jaar in deze stad geniet ik nog steeds van een wandeling door het centrum langs de mooie, historische grachtenpanden. ‘s Avonds is het koud en regent het, maar verlaat ik toch mijn huis voor voetbaltraining bij U.S.V. Elinkwijk. Eenmaal op het veld geniet ik van de buitenlucht.

Donderdag

Bij Podium Hoge Woerd komt een ontwerper langs die een groot folderrek creëert voor alle partners binnen Castellum Hoge Woerd. Samen met de ontwerper bekijk ik de mogelijkheden en de locatie waar het komt te hangen.

Niets missen?

We sturen iedere twee weken een nieuwsbrief met interviews, praktijkverhalen en de nieuwste vacatures. Schrijf je in, dan krijg jij ‘m ook.

In de middag heb ik contact met mijn collega Lieke van Gurp van Theater Kikker. Eind april organiseren we samen het UK&PUK Festival, een festival vol theater en dans voor peuters en kleuters. De folders zijn binnen en we zijn heel enthousiast over het campagnebeeld. We bespreken de campagne, die onder andere bestaat uit samenwerkingen met websites gericht op ouders en een direct mailing aan (groot)ouders die de afgelopen maanden bij ons jeugdvoorstellingen hebben bezocht.

Tijdens mijn pauzes maak ik vaak een wandeling door Steede Hoge Woerd. Naast ons kantoor bevinden zich de tuinen en stallen met varkens, koeien, geiten en andere boerderijdieren. We zijn allemaal fan van Pequeño, de avontuurlijke rode kater, die regelmatig bij ons op kantoor komt slapen of jagen op de meest onbenullige prullen.

De week van Estrella Reyes Pinto

Vrijdag

Na het bijwerken van de website en social media van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland staan de evaluaties van een aantal evenementen op het programma, waaronder het Ladies Only Festival dat we samen met TivoliVredenburg en JoU Utrecht organiseren.

’s Avonds vertrek ik naar Podium Hoge Woerd. Daar heb ik Algemene Dienst bij The God Squad van Ausdauer Muziektheater. Samen met mijn collega’s verdelen we de voorstellingen en daardoor zijn we bijna elke week bij een voorstelling aanwezig. Dit is één van de leukste onderdelen van mijn werk, want ik zie de voorstellingen waarvoor ik de afgelopen weken heb gewerkt. Als ik Algemene Dienst heb, ontvang ik het publiek en artiesten en zorg ik er, samen met de publieksbegeleiders, voor dat logistiek alles in orde is en de voorstelling op tijd kan beginnen. Het is ook fijn om een praatje te maken met de bezoekers en dus mijn eigen publiek te leren kennen. Na afloop is het altijd goed vertoeven in het CastellumCafé, maar vanavond ga ik er wat sneller vandoor. Morgenochtend staat namelijk om 09.00 uur (ja, op een zaterdag!) een BHV-cursus op het programma.

De week van Estrella Reyes Pinto

Zaterdag

Ik leg mijn programmeur Marjan van Huijstee in een stabiele zijligging, pas erna de Heimlich greep toe en samen proberen we een plastic pop weer tot leven te wekken met reanimatie en AED. ‘s Middags leer ik van alles over verschillende soorten brandklassen en daarbij horende blusmethodes. Toch fijn al deze kennis.. you never know.

De week van Estrella Reyes Pinto

Na de BHV-cursus race ik naar huis want over een ruim uur krijg ik een groep vrienden op bezoek, die ons recent gekochte huis komen bewonderen. Gelukkig is mijn vriend ook handig in de keuken en samen fabriceren we in no-time een diner. Ik word getrakteerd op een paar mooie bossen bloemen. Het blijft nog lang gezellig en uiteindelijk duik ik rond drie uur in mijn bed.

Zondag

Lang slapen en uitgebreid ontbijten; het goede leven op zondagochtend. De zon schijnt en samen met m’n vriend maak ik een wandeling langs de Vecht. In de zomer is Slot Zuylen een van m’n favoriete plekken, waar je op het kasteelterras, omgeven door de slotgracht en uitkijkend op de tuinen, heel fijn van een wijntje kunt genieten. Vandaag komen we maar halverwege en drinken we wat bij De Parel van Zuilen.

De week van Estrella Reyes Pinto

Interessant voor anderen?