Opleidingsbudget

Op deze pagina vind je een algemeen overzicht van financieringsmogelijkheden in Nederland en België.

Financieringsmogelijkheden

Bij deze instanties kun je een bijdrage aanvragen voor de kosten van activiteiten die gericht zijn op professionele ontwikkeling. Deze bijdrage(n) kun je gebruiken voor trainingen van Cultuurmarketing. Dekt de bijdrage niet de volledige training? De overige kosten worden betaald door je werkgever of jezelf. Voor de meest actuele informatie over deze regelingen adviseren we je direct contact op te nemen met de verstrekkers.

Nederland

Werktuig PPO

PPO financiert 1/3e van de totale kosten van een persoonlijk ontwikkelplan met een maximum van €2000 voor iedereen die in loondienst of als zzp’er werkzaam is in de creatieve of culturele sector.

Sociaal Fonds Podiumkunsten (NL)

Het SFPK draagt maximaal 70% tot €2500 bij aan scholing en deskundigheidsbevordering van de podiumkunsten. Zowel voor medewerkers met een vaste baan als zzp’ers in de podiumkunsten.

Omscholing Dansers Nederland

Iedere professionele danser is welkom bij Omscholing Dansers Nederlands (ODN) voor kosteloos advies en loopbaanbegeleiding. Ook biedt ODN financiële ondersteuning aan dansers die premies afdragen aan ODN tijdens de dansloopbaan.

België

Sociaal Fonds Podiumkunsten (BE)

Werknemers in de podiumkunsten- en muzieksector (paritair comité 304) hebben recht op een jaarlijks opleidingskrediet van €600 bij het Sociaal Fonds Podiumkunsten. Indien je enkel met tijdelijke contracten werkt én minstens 10 dagen gewerkt hebt in één van de afgelopen drie jaren, heb je ook recht op het opleidingskrediet.

Waarin wil jij je ontwikkelen?

Neem een kijkje in onze agenda. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Of heb je een vraag over het inzetten van een opleidingsbudget bij Cultuurmarketing? Patricia van Cultuurmarketing helpt je graag verder!

M: [email protected]
T: 020 – 2614727


Mist er een financieringsmogelijkheid? Laat het ons weten!