Leer en groei

In een snel veranderend vakgebied is professionele ontwikkeling essentieel. Met de artikelen, events en trainingen van Cultuurmarketing heb je alles in huis om cultuur relevant te maken voor een breed publiek.  
Bekijk agenda

Uitgelichte events en trainingen

Houd jezelf up-to-date, vergroot je kennis en laat je professionele vaardigheden groeien
16 Jan
Leergang
Online marketing: basisbeginselen en strategieën
29 Jan
Cursus
Optimaliseer de klantreis met publieksinzichten
4 Mar
Cursus
Sterke merken bouwen

Alle artikelen

De mens centraal bij Antwerp Symphony Orchestra

De nieuwe website van het Antwerp Symphony Orchestra integreert, personaliseert en verbetert klassieke muziekervaringen voor diverse doelgroepen.

exclusief

Copywriting tips voor e-mailmarketing

E-mailmarketing is dé manier om persoonlijke berichten te delen, je publiek te betrekken, en betekenisvolle relaties op te bouwen. Ontdek praktische tips voor effectieve copywriting in culturele communicatie.

exclusief

Question Storming; hoe stel ik de juiste vraag?

In een datagestuurde wereld is het stellen van de juiste vragen essentieel voor succesvol onderzoek in de culturele sector. Ontdek in zes stappen hoe je dit doet met Question Storming.

exclusief

AI-tools voor marketingcommunicatie

Ontdek hoe AI-tools cultuurmarketing transformeren: van creatieve assistenten tot productiviteitstools en privacyvriendelijke alternatieven. Maak weloverwogen keuzes en ethische overwegingen voor jouw behoeften.

exclusief

Hoe bereik je nieuw publiek?

Ondanks alle inspanningen bereiken we sommige publieksgroepen niet of te weinig. Hoe doe je onderzoek naar potentiële publieksgroepen met beperkte capaciteit en budget?

exclusief

De rol van marketing en communicatie bij diversiteit en inclusie

Verslag van het Cultuurmarketing event over inclusieve marketing en communicatie.

De optimale klantcontactstrategie voor IDFA

Door het periodieke karakter van het filmfestival heeft IDFA één keer per jaar momentum om de aandacht van de klant naar zich toe te trekken. Lees hier hoe zij hun contactstrategie inrichten.

Happy people make a great world
exclusief

Happy people make a great world

Op 20 maart 2023 kwam het World Happiness Report van de Verenigde Naties uit. Nederland is met een 5e plaats één van de gelukkigste landen ter wereld en we geven ons leven gemiddeld een 7,4. Tegelijkertijd lijkt de onvrede van veel Nederlanders groot. Wat kunnen we daarmee als marketeers?

exclusief

ChatGPT: vloek of zegen voor de klantenservice?

Ze domineren het nieuws en schrijven er misschien wel aan mee: op AI gebaseerde chatbots, zoals ChatGPT en Bard. Terwijl de marketingbranche nog debatteert over de voor- en nadelen van het gebruik van deze chatbots, heeft de klantcontactbranche er al uitgebreide ervaring mee opgedaan.