Vacatures bij Cultuurmarketing - Cultuurmarketing

Vacatures bij Cultuurmarketing

Cultuurmarketing is de community van vakgenoten die publiek verbinden met kunst, cultuur en erfgoed in Nederland en België.

Open vacature: stageplaats webredactie

Ben jij op zoek naar een leerzame stage waarbij je ervaring opdoet met webredactie én in korte tijd een kijkje in de marketingcommunicatiekeuken krijgt bij onder meer musea, poppodia, theaters, gezelschappen, festivals en orkesten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Cultuurmarketing is een community van 1200 leden die werkzaam zijn bij de grootste en kleinste culturele organisaties in Nederland en België. Zij vinden elkaar in hun gezamenlijke doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst, cultuur en erfgoed. 

Cultuurmarketing ondersteunt de culturele sector door professionals op te leiden en met elkaar te verbinden, nieuwe vakkennis te ontwikkelen, positieve verandering in de sector in gang te zetten en onderzoek te doen. Zo informeren wij cultuurmarketeers via events, trainingen en artikelen over trends en ontwikkelingen, leerzame cases uit de praktijk en relevante vakkennis. 

Dit is wat wij bieden

Wij bieden een leerzame ervaring voor mensen die een marketing- of communicatiefunctie in de culturele sector ambiëren. Omdat Cultuurmarketing er is voor de gehele culturele sector, krijg je tijdens deze stage inzicht in de marketing- en communicatiepraktijk van veel verschillende culturele instellingen.

In 5 maanden doe je ervaring op met alle aspecten van online redactie, leer je veel culturele organisaties en de mensen die daar werkzaam zijn kennen en vergroot je je kennis over marketingcommunicatie. Er is ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling op de vlakken die jij belangrijk vindt.

De werkzaamheden

Onder begeleiding van collega’s werk je aan de webredactie. Dit betreft onder andere:

 • Uitwerken van artikelen zoals interviews met marketeers in de culturele sector, praktijkcases van culturele organisaties en verslagen van Cultuurmarketing bijeenkomsten.
 • Redactie van tekst en beeld in het CMS (WordPress).
 • Publicatie van artikelen en vacatures.
 • Meedenken over nieuwe content ideeën
 • Op creatieve wijze invulling geven aan ons Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram kanaal.

Het is belangrijk dat je plezier hebt in schrijven en jouw creativiteit wilt laten botvieren op onze contentverspreiding. Ervaring met grafische vormgeving of fotobewerking is een pré, maar geen vereiste.

Dit levert de stage jou op:

 • Diepgaand inzicht in de marketing- en communicatiepraktijk van de culturele sector.
 • Het leren omgaan met eigen verantwoordelijkheid binnen een jonge en ambitieuze organisatie.
 • Voorlopig werkt het team online met elkaar samen, mogelijk kan je later aansluiten op een prettige werkplek in de leukste creatieve broedplaats van de Pijp in Amsterdam: Cinetol, waar we samen werken, lunchen en borrelen met de Cinetol community.

Over het Cultuurmarketing team

Het Cultuurmarketing team bestaat uit vijf medewerkers en is toegewijd, betrokken en toegankelijk. We vinden het belangrijk om vanuit gelijkwaardigheid te handelen en ruimte te maken voor verschillende perspectieven en talenten. Ieder van ons onderschrijft dan ook het belang van een divers team en draagt actief bij aan een inclusieve bedrijfscultuur waar ieder gelijke kansen krijgt ondanks verschillen in geaardheid, fysieke en mentale mogelijkheden, achtergrond en geloofsovertuiging.

Cultuurmarketing is een kleine organisatie met grote teamspirit dat waarde hecht aan zelfontplooiing en professionele ontwikkeling. Samen hebben we de energie om Cultuurmarketing uit te bouwen tot een van de meest inspirerende communities van Nederland en België. Ieder die diens kwaliteiten en talenten wil inzetten om daaraan bij te dragen is welkom.

Dit is onze ideale kandidaat

Onze ideale kandidaat is leergierig, heeft goede sociale vaardigheden en de ambitie om zich onder te dompelen in de marketing en communicatie van culturele instellingen in heel Nederland en België. Je beheerst de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk). Bij voorkeur zit je in het 3e of 4e jaar van een relevante HBO of universitaire opleiding.

Praktisch

Periode: februari t/m juni 2022.
Aantal dagen: 3 of 4 dagen per week.
Niveau: HBO/WO (vanaf derde studiejaar).
Vergoeding: stagevergoeding en reiskostenvergoeding.

Reageren

Meer informatie kan je opvragen via 020 – 2614727 (vraag naar Hilde Smetsers). 

Wil je solliciteren? Stuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 9 januari 2022 een korte motivatie en CV naar: [email protected]. Je bent niet verplicht om je geslacht en geboortedatum in je CV en motivatie te vermelden. 

Gezocht: 2 nieuwe leden programmaraad

De Cultuurmarketing programmaraad is een klankbordgroep van 12 vakgenoten die het kernteam van Cultuurmarketing voorziet van input en feedback over de inhoud van Cultuurmarketing activiteiten.

De programmaraad vergadert twee keer per jaar; op het kantoor van Cultuurmarketing te Amsterdam of wanneer dat niet mogelijk is digitaal. Tijdens deze meetings die in de avond plaatsvinden brainstormt de programmaraad over de onderwerpen die op dat moment relevant zijn voor de achterban van Cultuurmarketing. Leden van de programmaraad brengen vanuit hun eigen expertise en netwerk ideeën in. Daarnaast vragen we programmaraad leden om bij minimaal twee Cultuurmarketing bijeenkomsten per jaar aanwezig te zijn.

Cultuurmarketing is op zoek naar twee nieuwe leden binnen de volgende profielen:

 • Marketeer of soortgelijke functie (alle functieniveaus)
  • bij een museum, theater of concertzaal, werkzaam in België
 • Hoofd marketing (of soortgelijke functie)
  • werkzaam in de cultuursector in België

Zit jouw profiel hier niet bij, maar voel je je wel geroepen om bij te dragen? Je bent altijd welkom om een mailtje te sturen.

Iets voor jou?

Wat de leden van de programmaraad kenmerkt, is dat zij naast hun eigen praktijk, actief hun ogen en oren openhouden voor wat er speelt binnen hun eigen stad of sector en op marketingcommunicatie gebied. Als lid van de programmaraad word je onderdeel van een groep ambitieuze en vooruitstrevende professionals die in een ongedwongen sfeer samenkomen om hun ideeën te delen.

De programmaraad werkt onbezoldigd en de aanstelling is voor maximaal 3 jaar.

Cultuurmarketing streeft naar een diverse en inclusieve samenstelling van leden die verschillende geluiden laten horen. Bij selectie wordt daarom gekeken naar toegevoegde waarde in onder meer expertise, branche, regio, man/vrouw verhouding, functieniveau en cultureel diverse achtergrond.

Zet je je graag via deze functie in voor een sterkere kunst- en cultuursector? Stuur een mail naar [email protected].