Vacatures bij Cultuurmarketing - Cultuurmarketing

Vacatures bij Cultuurmarketing

Cultuurmarketing is de community van vakgenoten die publiek verbinden met kunst, cultuur en erfgoed in Nederland en België.

Vacature: stage webredactie

Ben jij op zoek naar een leerzame stage of werkervaringsplek waarbij je ervaring opdoet in webredactie én in korte tijd een kijkje in de marketingkeuken krijgt bij musea, poppodia, theaters, gezelschappen, festivals en orkesten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit is wat wij bieden

Via onze (online) bijeenkomsten en de website informeren wij culturele marketeers over trends en ontwikkelingen, leerzame cases uit de praktijk en relevante vakkennis. Als ledenorganisatie zijn wij dagelijks in contact met onze achterban: ruim 950 leden werkzaam bij grote en kleine culturele instellingen in Nederland en België.

Wij bieden een leerzame ervaring die bij uitstek geschikt is voor mensen die een marketing- of communicatiefunctie in de culturele sector ambiëren. Omdat Cultuurmarketing er is voor de gehele culturele sector, is deze plek bij uitstek geschikt om inzicht te krijgen in de marketing en communicatiepraktijk van verschillende instellingen zoals musea, poppodia, festivals, theaters, gezelschappen, kunstencentra, orkesten, bibliotheken en meer.

Via deze stage / werkervaringsplek doe je ervaring op met alle aspecten van online redactie, leer je veel culturele instellingen en de mensen die daar werkzaam zijn kennen en vergroot je je kennis over marketingcommunicatie. Er is ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling op de vlakken die jij belangrijk vindt.

De werkzaamheden

Onder begeleiding van collega’s werk je aan de webredactie. Dit betreft onder andere:

  • Uitwerking van (en eindredactie op) artikelen zoals interviews met marketeers in de culturele sector, blogs en praktijkcases van culturele organisaties.
  • Het editen van tekst en beeld in het CMS (WordPress).
  • Op creatieve wijze invulling geven aan ons Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram kanaal.
  • Meedenken en aandragen van content ideeën.
  • Assistentie bij de (pre-)productie van onze bijeenkomsten en verslaglegging daarvan.

Dit levert de stage of werkervaringsplaats jou op:

  • Diepgaand inzicht in de marketing- en communicatiepraktijk van verschillende instellingen zoals musea, poppodia, festivals, theaters, gezelschappen, kunstencentra, orkesten, bibliotheken en meer.
  • Het leren omgaan met eigen verantwoordelijkheid binnen een jonge en ambitieuze organisatie.
  • Voorlopig informeel contact met het team binnen een online werkomgeving, mogelijk later in het jaar ook een prettige werkplek in de leukste creatieve broedplaats van de Pijp in Amsterdam: Cinetol, waar we samen werken, lunchen en borrelen met de Cinetol community.

Dit is onze ideale kandidaat

Onze ideale kandidaat is leergierig, heeft goede social skills en de ambitie om zich onder te dompelen in de marketing en communicatie van culturele instellingen in heel Nederland en België. Bij voorkeur zit je in het 3e of 4e jaar van een relevante HBO of universitaire opleiding, of -in het geval van een werkervaringsplek- heb je deze onlangs afgerond.

Het is belangrijk dat je plezier hebt in schrijven. Enige ervaring met bijvoorbeeld het werken in een CMS, fotobewerking of social media is een pre, maar geen vereiste.

Cultuurmarketing streeft naar een inclusief personeelsbeleid: bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de samenstelling van het team diverser en inclusiever maakt.

Praktisch

Periode: februari t/m juni 2021.
Aantal dagen: 3 of 4 dagen per week.
Niveau: HBO/WO (vanaf derde studiejaar).
Vergoeding: stagevergoeding en reiskostenvergoeding.

Reageren

Voor vragen over de vacature neem contact op met: Hilde Smetsers, [email protected], 020-2614727.

Reageren? Stuur dan uiterlijk 13 december 2020 een korte motivatie en CV naar: [email protected].

 

Ook gezocht: 1 nieuw lid programmaraad

De programmaraad van Cultuurmarketing staat het kernteam van Cultuurmarketing bij met raad en daad over de inhoud van de activiteiten die Cultuurmarketing organiseert.

De programmaraad komt twee keer per jaar bij elkaar op het kantoor van Cultuurmarketing te Amsterdam. Tijdens deze vergaderingen (die in de avond plaatsvinden) brainstormt de programmaraad over de thema’s die op dat moment relevant zijn voor de doelgroep van Cultuurmarketing. Alle leden van de programmaraad brengen hun eigen expertise en netwerk in, en maken gebruik van de onderzoeken die Cultuurmarketing uitvoert.

Wat de leden van de programmaraad kenmerkt, is dat zij naast hun eigen praktijk, actief hun ogen en oren openhouden voor wat er speelt binnen hun eigen stad of sector en op marketingcommunicatie gebied. Hiernaast is het wenselijk om bij minimaal twee Cultuurmarketing bijeenkomsten per jaar aanwezig te zijn. Meestal als deelnemer, wanneer relevant als spreker.

Cultuurmarketing is op zoek naar één nieuw lid:

  • Hoofd marketing (of soortgelijke functie), werkzaam in België

Cultuurmarketing wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de samenstelling van de programmaraad diverser maakt.

De programmaraad werkt onbezoldigd. Zet je je graag via deze functie in voor een sterkere kunst- en cultuursector? Stuur een mail  naar [email protected].