Werken bij Cultuurmarketing

Cultuurmarketing is de community van vakgenoten die publiek verbinden met kunst, cultuur en erfgoed in Nederland en België.

Open vacature: social media redacteur (stage)

Zoek jij een leerzame stage waarbij je ervaring opdoet met contentmarketing en social media beheer? Wil jij een kijkje in de marketingcommunicatiekeuken van onder meer musea, poppodia, theaters, gezelschappen, festivals en orkesten? Dan zoeken wij jou!

Cultuurmarketing is een community van 1200 leden die werkzaam zijn bij de grootste en kleinste culturele organisaties in Nederland en België. Zij vinden elkaar in hun gezamenlijke doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst, cultuur en erfgoed.

Cultuurmarketing ondersteunt de culturele sector door professionals op te leiden en met elkaar te verbinden, nieuwe vakkennis te ontwikkelen, positieve verandering in de sector in gang te zetten en onderzoek te doen. Zo informeren wij cultuurmarketeers via events, trainingen en artikelen over trends en ontwikkelingen, leerzame cases uit de praktijk en relevante vakkennis.

Dit is wat wij bieden

In 5 maanden doe je ervaring op met verschillende aspecten van online communicatie, werk je mee aan de doorontwikkeling van onze contentmarketingstrategie op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin en vergroot je je kennis over marketingcommunicatie als vak en in het bijzonder social media. Er is ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling op de vlakken die jij belangrijk vindt.

De werkzaamheden

Onder begeleiding van collega’s werk je aan contentcreatie en -verspreiding. Dit betreft onder andere:

 • Op creatieve wijze maken en verspreiden van social media posts rondom onze artikelen, bijeenkomsten en vacatures.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor onze contentkalender en onderdeel van het webcareteam van ons Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram kanaal.
 • Ook denk je mee over nieuwe content ideeën en formats.
 • Tot slot ondersteun je collega’s bij publicatie van nieuwe artikelen en vacatures op de website. Je doet hierbij ervaring op met ons CMS (WordPress).

Het is belangrijk dat je plezier hebt in schrijven en vormgeven. Ervaring met grafische vormgeving of fotobewerking is een pré, maar geen vereiste.

Dit levert de stage jou op:

 • Ervaring in de doorontwikkeling van een boeiende contentstrategie op diverse social media kanalen.
 • Het leren omgaan met eigen verantwoordelijkheid binnen een jonge en ambitieuze organisatie.
 • Diepgaand inzicht in de marketing- en communicatiepraktijk van de culturele sector.
 • Je werkt op een prettige werkplek in de leukste creatieve broedplaats van de Pijp in Amsterdam: Cinetol, waar we samen werken, lunchen en borrelen met de Cinetol community. In overleg behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

Over het Cultuurmarketing team

Het Cultuurmarketing team bestaat uit vijf medewerkers en is toegewijd, betrokken en toegankelijk. We hechten waarde aan zelfontplooiing en professionele ontwikkeling en vinden het belangrijk om vanuit gelijkwaardigheid te handelen en ruimte te maken voor verschillende perspectieven en talenten. Ieder van ons onderschrijft dan ook het belang van een divers team en draagt actief bij aan een inclusieve bedrijfscultuur waar ieder gelijke kansen krijgt ondanks verschillen in geaardheid, fysieke en mentale mogelijkheden, achtergrond en geloofsovertuiging.

Lees hier over de ervaring van onze oud-stagiaire Marloes (23 jaar, master communicatie- en informatiewetenschap): “Tijdens mijn stage bij Cultuurmarketing heb ik een fijne omgeving heel veel praktische kennis opgedaan. Ik heb inzicht gekregen in het werk dat komt kijken bij webredactie en social media beheer. Zo leerde ik werken met CMS, vormgeven in Canva en contentplannen via Hootsuite. De fijne werkomgeving gaf mij de mogelijkheid contentideeën aan te dragen en (zelfstandig) uit te werken.”

Dit is onze ideale kandidaat

Onze ideale kandidaat is leergierig, heeft goede sociale vaardigheden en de ambitie om zich onder te dompelen in de marketing en communicatie van culturele instellingen in heel Nederland en België. Je beheerst de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk). Bij voorkeur zit je in het 3e of 4e jaar van een relevante HBO of universitaire opleiding.

Praktisch

Dit betreft een meewerkstage. In overleg kan een kleinschalige onderzoeksopdracht onderdeel uitmaken van de stage.

Periode: per september 2022, voor de duur van minimaal 5 maanden.
Aantal dagen: in overleg.
Niveau: HBO/WO (vanaf derde studiejaar).
Vergoeding: stagevergoeding en reiskostenvergoeding.

Reageren

Meer informatie kan je opvragen via 020 – 2614727 (vraag naar Hilde Smetsers).

Wil je solliciteren? Stuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk zondag 17 juli een korte motivatie en CV naar: [email protected]. Je bent niet verplicht om je geslacht en geboortedatum in je CV en motivatie te vermelden.

Gezocht: 2 nieuwe leden programmaraad

De Cultuurmarketing programmaraad is een klankbordgroep van 12 vakgenoten die het kernteam van Cultuurmarketing voorziet van input en feedback over de inhoud van Cultuurmarketing activiteiten.

De programmaraad vergadert twee keer per jaar; op het kantoor van Cultuurmarketing te Amsterdam of wanneer dat niet mogelijk is digitaal. Tijdens deze meetings die in de avond plaatsvinden brainstormt de programmaraad over de onderwerpen die op dat moment relevant zijn voor de achterban van Cultuurmarketing. Leden van de programmaraad brengen vanuit hun eigen expertise en netwerk ideeën in. Daarnaast vragen we programmaraad leden om bij minimaal twee Cultuurmarketing bijeenkomsten per jaar aanwezig te zijn.

Cultuurmarketing is op zoek naar twee nieuwe leden binnen de volgende profielen:

 • Marketeer of soortgelijke functie (alle functieniveaus)
  • bij een museum, theater of concertzaal, werkzaam in België
 • Hoofd marketing (of soortgelijke functie)
  • werkzaam in de cultuursector in België

Zit jouw profiel hier niet bij, maar voel je je wel geroepen om bij te dragen? Je bent altijd welkom om een mailtje te sturen.

Iets voor jou?

Wat de leden van de programmaraad kenmerkt, is dat zij naast hun eigen praktijk, actief hun ogen en oren openhouden voor wat er speelt binnen hun eigen stad of sector en op marketingcommunicatie gebied. Als lid van de programmaraad word je onderdeel van een groep ambitieuze en vooruitstrevende professionals die in een ongedwongen sfeer samenkomen om hun ideeën te delen.

De programmaraad werkt onbezoldigd en de aanstelling is voor maximaal 3 jaar.

Cultuurmarketing streeft naar een diverse en inclusieve samenstelling van leden die verschillende geluiden laten horen. Bij selectie wordt daarom gekeken naar toegevoegde waarde in onder meer expertise, branche, regio, man/vrouw verhouding, functieniveau en cultureel diverse achtergrond.

Zet je je graag via deze functie in voor een sterkere kunst- en cultuursector? Stuur een mail naar [email protected].