Leer en groei

In een snel veranderend vakgebied is professionele ontwikkeling essentieel. Met de artikelen, events en trainingen van Cultuurmarketing heb je alles in huis om cultuur relevant te maken voor een breed publiek.  
Bekijk agenda

Uitgelichte events en trainingen

Houd jezelf up-to-date, vergroot je kennis en laat je professionele vaardigheden groeien
18 Apr
Event
De geheimen van marketingpsychologie
16 May
Workshop
Grip op social media
6 Jun
exclusief
Keukengeheim
AI bij Museum M Leuven

Alle artikelen

Driekwart van Nederlanders vindt musea onmisbaar

Lees de belangrijkste resultaten van het onderzoek naar de maatschappelijke impact van musea in Nederland, uitgevoerd door Museumvereniging.

De Bananengeneratie

Het succes van de campagnes van Theater Oostpool

De fairPACCT Ketentafel Cultuur Marketing en Communicatie toont zeven inspirerende voorbeelden van cultuurmarketing met impact. Een daarvan is het Theater Oostpool dat de marketeers in het midden van de organisatie plaatst.

exclusief

Draagvlak voor kunst in de Vlaamse samenleving

Kunstenpunt bracht een onderzoeksrapport uit over de rol die kunst speelt in de Vlaamse samenleving. Lees hier de belangrijkste uitkomsten.

Foto publiek museum
exclusief

Bezoekersaantallen en marketinguitdagingen

Lees meer over de belangrijkste ontwikkelingen in het vakgebied in dit eerste artikel over het Cultuurmarketing onderzoek 2023.

Amsterdam Museum bouwt aan inclusief museummerk

De fairPACCT Ketentafel Cultuur Marketing en Communicatie toont zeven inspirerende voorbeelden van cultuurmarketing met impact. Een daarvan is het Amsterdam Museum, dat geschiedenis verbindt met hedendaagse maatschappelijke kwesties.

Manifest over de waarde van cultuurmarketing

Het belang van cultuurmarketing wordt nog vaak onderschat. De fairPACCT Ketentafel Cultuur Marketing en Communicatie presenteert daarom het cultuurmarketingmanifest.

exclusief

Praktische tips om AI-tool Midjourney te gebruiken

Artificiële Intelligentie speelt een steeds grotere rol binnen de marketing- en communicatiewereld. De AI tool Midjourney is een krak in het genereren van afbeelding die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden.

Podcasts, video’s & AI: blijf bij in contentmarketing

Ontdek de toekomst van contentmarketing in 2024 met drie onmisbare trends: short form video's, podcasts en AI. Leer hoe je als cultuurmarketeer je bereik vergroot, loyale bezoekers aanspreekt en efficiënt content plant.

exclusief

De 5 stappen van de klantreis in contentmarketing

De vijf stappen van de klantreis toegespitst op hoe je ze kan toepassen op contentmarketing binnen de cultuursector.