Organisatie

De mensen achter Cultuurmarketing.

Cultuurmarketing team

In zekere zin is het Cultuurmarketing team de community in het klein. Als team zijn we gedreven, betrokken, toegankelijk en brengen we verschillende persoonlijkheden en vakkennis met ons mee. Samen hebben we de energie om Cultuurmarketing uit te bouwen tot een van de meest inspirerende communities van Nederland en België.

Hilde Smetsers, directie & programma
Hilde SmetsersGelooft heilig in de versterkende kracht van communities en maakt zich er hard voor om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Gaat voor inclusie en ruimte voor persoonlijke groei binnen het Cultuurmarketingteam. En dat sluit dan weer aan bij haar kwalificaties als ambitieuze ondernemer, geëngageerd feminist en aanjager van ideeën. Werkt naast Cultuurmarketing als subsidieadviseur voor AFK en Kunstloc Brabant en studeert Italiaans om de taal en cultuur van de vrouw van haar leven te doorgronden.

Patricia Lamper – Liplijn, marketing & programma
Patricia LiplijnZiet samenkomen als broodnodig tegengif voor een steeds meer individualistische samenleving. Maakt zich er sterk voor dat ieder lid zich kan blijven ontwikkelen door middel van nieuwe ideeën, reflectie en vragen van anderen. Heeft mede door haar queer zijn een sterk gevoel voor gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Bekijkt vraagstukken altijd vanuit meerdere perspectieven, wat haar alles bij elkaar tot een toegewijde en invoelende analyticus maakt.

Alicia Hoost, community & programma
Alicia HoostKent cultuur van alle kanten; als maker, denker en bezoeker. Denkt desondanks niet dat ze wel weet waar onze leden op zitten te wachten – dat vraagt ze namelijk gewoon na. Met haar open, kritische en creatieve inslag vertaalt ze die behoeftes vervolgens naar boeiende inhoud voor de community. En door haar werk als adviseur en ervaringsdeskundige in toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden maakt ze daarbij ruimte voor iedereen.

Pip Manders, onderzoek, programma & service
Pip MandersIs misschien wel de meest veelzijdige contactpersoon die onze leden zich kunnen wensen. Opgeleid als filosoof én kenner van nieuwe media zal ze weinig vragen onbeantwoord laten. Ze houdt ook bij Cultuurmarketing uitdrukkelijk het vizier open en treedt het werk met een onderzoekende houding tegemoet. Dat maakt haar tot een leergierige, flexibele denker en doener die -vanzelfsprekend- de grote groep leden van Cultuurmarketing nooit uit het oog verliest.

Dorien Schuijt, communicatie
Dorien SchuijtZiet dat kunst, cultuur en erfgoed een onmisbare rol spelen in de persoonlijke ontwikkeling van jong en oud. Het laat mensen naar de wereld kijken. En geeft dat wat men denkt te kennen een onverwachte draai. Dit gunt ze iedereen, dus maakt ze zich hard voor de verbinding tussen culturele professionals en Cultuurmarketing. Dat doet ze met prikkelende content die ze deelt via de website, op social media en in de nieuwsbrieven.

 

Werken bij Cultuurmarketing? Bekijk onze vacatures.

Vragen of kennismaken?

Heb je vragen, ideeën of feedback? Of wil je om een andere reden kennismaken of bijpraten? We horen graag van je. Maak direct een afspraak voor een videocall met Patricia (marketing & programma).

Programmaraad

De Cultuurmarketing programmaraad is een klankbordgroep die het team van Cultuurmarketing voorziet van input over de activiteiten van Cultuurmarketing. De programmaraad bestaat uit vooruitstrevende professionals die in een ongedwongen sfeer samenkomen om hun ideeën te delen. Wil je bijdragen? Op dit moment zijn we op zoek naar vier nieuwe leden.

Raad van Advies

In 2017 is Cultuurmarketing gefuseerd met Stichting Associatie Culturele Marketing Communicatie (ACMC). Deze stichting is opgericht en bestuurd door mensen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de culturele sector, en inmiddels veelal werkzaam zijn in leidinggevende functies. Deze mensen voelen zich nog altijd verbonden met de missie van Cultuurmarketing en komen eens per jaar samen om hun ervaring, netwerk en hun lessen uit het verleden als bestuurslid van stichting ACMC in te brengen.

Frans van der Avert, directeur Paleis Soestdijk
Moncef Beekhof, directeur Purmerends Museum
Hendrik Beerda, brand consultant
Joke Bosch, interim manager
Maarten van Boven, directeur Muziekgebouw aan ’t IJ
Michiel Buchel, directeur NEMO Science Museum
Hans van de Bunte, projectleider Sarawak Museum
Marc Chahin, programmamanager Elsevier
Hans Dautzenberg, directiesecretaris Naturalis
Carolien Gehrels, directeur big urban clients Arcadis
Margot Gerené, partner Blueyard
Liesbeth Jansen, projectdirecteur Marineterrein Amsterdam
Gerard Jongerius, consultant
Marischka Leenaers, partner en consultant Leenaers, Verloop, van der Westen
Max Meijer, consultant TiMe Amsterdam
Paul Mosterd, adjunct directeur de Nieuwe Kerk en Hermitage
Claire Reeves, interim marketeer
Géke Roelink, directeur Filmhuis Den Haag
Gijs Schunselaar, directeur Museum van Loon
Björn Stenvers, directeur Eye Care Foundation
Maria Virto Marcilla, manager development Rijksakademie
Judith Warries, directeur Podium Victorie