Over Cultuurmarketing

De community van vakgenoten die publiek verbinden met kunst, cultuur en erfgoed.

Hier delen meer dan 1350 marketingcommunicatieprofessionals uit Nederland en Vlaanderen hun kennis, connecties en ideeën. En zo versterken we samen de persoonlijke en professionele groei van elk lid. 

Marketing in de culturele sector – een baan met betekenis

Mensen die kunst, cultuur en erfgoed verbinden met de maatschappij hebben een bijzonder vak. We verrijken culturele organisaties met inzichten over de samenleving. We zien wat van invloed is op de ervaring en waardering van kunst en cultuur. En we dagen onze organisaties uit om met die inzichten betekenisvolle culturele ervaringen te bieden. Vanuit die gedeelde achtergrond kunnen we elkaar inspireren en van elkaar leren. 

Niets missen?

We sturen iedere twee weken een nieuwsbrief met interviews, praktijkverhalen en de nieuwste vacatures. Schrijf je in, dan krijg jij ‘m ook.

Kennis, vaardigheden en inspiratie

Met regelmatige bijeenkomsten, een omvangrijk workshop- en cursusprogramma en exclusieve online content is Cultuurmarketing de plek voor verdieping én actualiteit. Onze community is bovendien een netwerk-versterker van jewelste. Verder organiseren we iedere twee jaar de Cultuurmarketing Awards voor de beste marketingcases in de kunst- en cultuursector. En ons jaarlijkse Cultuurmarketing Onderzoek legt tot slot de ontwikkelingen in ons vakgebied bloot die het waard zijn om gezien te worden. 

Word lid!

Is kunst, cultuur en erfgoed jouw vak? Sluit je nu aan. Dan ben je bij onze ledenbijeenkomsten, krijg je tot 50% korting op ons hele programma en lees je altijd onze exclusieve content. Meer dan 1350 vakgenoten gingen je voor – dus met hen heb je voortaan ook heel makkelijk contact. 

Erkenning voor kwaliteit en professionaliteit

Cultuurmarketing voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Door de accreditatie van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding kan je ervan uitgaan dat wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van personeel. Wij committeren ons dan ook aan het ontwikkelen van een hoogwaardig en professioneel trainingsprogramma en de NRTO gedragscode.

Team Cultuurmarketing

Benieuwd naar de mensen achter Cultuurmarketing? Lees hier meer over de organisatie.