Over Cultuurmarketing

Cultuurmarketing Awards
Cultuurmarketing is hét platform voor marketing- en communicatieprofessionals in de culturele sector.

Hier vind je inspirerende events, een veelzijdig trainingsprogramma en leerzame artikelen. Zo maken we cultuur samen toegankelijk voor een breed publiek.

Wil jij je kennis en vaardigheden ontwikkelen, inspiratie opdoen en je netwerk uitbreiden? Word dan lid van Cultuurmarketing. Met een lidmaatschap ben je bij onze ledenbijeenkomsten en krijg je tot 50% korting op trainingen en events. Plus, je hebt volledige toegang tot meer dan 800 artikelen op onze website.

Zodra je lid wordt, maak je deel uit van een netwerk van meer dan 1.400 professionals die werken voor culturele organisaties, non-profits en bureaus in Nederland en Vlaanderen.

Waar we voor staan

Marketing- en communicatieprofessionals in de cultuursector hebben een belangrijk vak. Het is hun taak om een breed publiek te bereiken met kunst, cultuur en erfgoed. Als schakel tussen publiek en programma, als aanjager van vernieuwing en als merkenbouwer, vergroot de cultuurmarketeer de impact van de cultuursector.

Professionele ontwikkeling, vernieuwing en draagvlak voor marketingcommunicatie zijn essentieel om het publieksbereik van cultuur te verbreden. Cultuurmarketing zet zich daar sinds 2014 voor in, samen met een netwerk van 1.400 gedreven marketing- en communicatieprofessionals.

Onze ambitie is om de impact van marketing en communicatie in de cultuursector te verhogen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat cultuurmarketeers de benodigde kennis, vaardigheden en connecties in huis hebben om cultuur relevant te maken voor een breed en divers publiek.