Muziek voert de boventoon: de week van Marian Thuijs

25 nov 2014

Vraag jij je ook wel eens af wat je concullega’s doen? In De Week Van kom je erachter. Deze keer een fotoverslag van de werkweek van Marian Thuijs, marketeer bij de DRU Cultuurfabriek en Schouwburg Amphion.

Door redactie

Fotografie

portretfoto: Paul Dekker

Na de middelbare school vertrekt Marian Thuijs (27) uit de Achterhoek naar Utrecht. Daar studeert ze Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de universiteit en volgt ze de master Kunstbeleid- en Management. Na haar studie keert Marian terug naar haar roots en ze werkt nu op de afdeling Marketing & Communicatie bij twee culturele instellingen in het oosten des lands: de DRU Cultuurfabriek in Ulft en Schouwburg Amphion in Doetinchem.

Maandag

Vandaag werk ik bij de DRU Cultuurfabriek. De DRU Cultuurfabriek bevindt zich op het DRU Industriepark in Ulft. Op dit terrein bevond zich vroeger de DRU ijzergieterij en vandaag de dag is het een bruisende plek waar mensen kunnen wonen, werken, leren, genieten en ontspannen.

DRU Cultuurfabriek in Ulft

In één van de zeven Rijksmonumenten op het DRU Industriepark, het Portiersgebouw, is de DRU Cultuurfabriek gevestigd. In dit cultuurcomplex bevinden zich een theaterzaal, een poppodium, filmhuis, grand café, een breed scala aan vergaderruimtes en nog veel meer. Een geweldige plek om te werken!

Vandaag heb ik communicatie-overleg met een aantal organisaties op het DRU Industriepark. We werken aan een nieuwe gezamenlijke website. Iedereen is erg enthousiast over de eerste look en feel!

’s Avonds ga ik naar de repetitie van muziekvereniging Excelsior Winterswijk. Op zondag 14 december geven we het concert Taste of Christmas in Theater de Storm dus ik kom al helemaal in gezellige kerstsferen.

Taste of Christmas

Dinsdag

Ik vertrek om 8 uur naar Schouwburg Amphion in Doetinchem. Eerst een lekker bakkie koffie!

Kopje koffie

Vandaag heb ik een heerlijke ‘schrijfdag’. Ik stel persberichten en e-mailings op, waaronder voor De Verleiders III, een voorstelling over de crisis in de bankensector. Na de première in Hoorn zijn er veel lovende recensies in de pers verschenen die ik mooi kan gebruiken in mijn mailing voor Amphion. Voor de jonge theaterbezoekers stel ik een vrolijke Sinterklaas-mailing op. Ik kan niet wachten tot de brochure-tijd weer begint en we hele dagen teksten aan het schrijven zijn.

Na een productieve werkdag op naar de DRU Cultuurfabriek voor de repetitie van Harmonie Ulft. We repeteren in de theaterzaal; bekend terrein dus. Er staat mooie musical-muziek op het programma.

Hoorn

Woensdag

Gisteravond voor hobby naar de DRU, vandaag weer aan het werk.  Onze stagiaire is jarig en zoals het een goede stagebegeleider betaamt  even haar werkplek versierd. 😉

Versierde werkplek

In het wekelijkse marketingoverleg met de directeur neem ik onder andere de verkoopstanden van de theatervoorstellingen door. Samen bespreken we welke voorstellingen nog extra aandacht behoeven.

Ook komt er een journalist uit Brabant voor een artikel over de DRU Cultuurfabriek. We vertellen hem alle ins and outs en ik geef hem een rondleiding door ons pand. Hij is enorm onder de indruk, dat geeft energie.

Donderdag

Overdag en ’s avonds ben ik bij Amphion. Ik ga aan de slag met de social media (o.a. Facebook-advertenties) en met Amphions eigen app. ’s Avonds heb ik kassadienst bij het concert van Het Gelders Orkest met soliste Harriët Krijgh op cello.

Achter de kassa

Vooraf is er een inleiding dus mijn kassadienst begint al op tijd. Tussen mijn kantoordag en kassadienst door eet ik een hapje in de stad.

Vrijdag

Dagje DRU Cultuurfabriek. Ik schrijf een persbericht over de kerstactiviteiten die we in december organiseren samen met een aantal partners op het DRU Industriepark. Diverse muziekverenigingen treden op, er zijn allerlei marktkramen en in de DRU Cultuurfabriek kunnen bezoekers deelnemen aan culinaire workshops.

Ook werk ik aan de nieuwe lunchkaart voor grand café Het Schaftlokaal. Leuk om te doen maar krijg je wel honger van.

Daarom ga ik na mijn werk lekker uit eten met vriendinnen. Daarna buik ik uit op de bank voor de TV.

RTL Late Night

In RTL Late Night is Paul de Leeuw te gast. Even tweeten vanuit @Amphion0314:

Zaterdag

Eerst kijk ik de intocht van Sinterklaas op de televisie. Daar ben je nooit te oud voor, toch? 😉

Intocht Sinterklaas

In de middag heb ik repetitie met mijn hoorncollega’s van Excelsior en daarna ga ik met mijn vriend naar een concert van een brassband, harmonieorkest en fanfare. Sounds good!

Zondag

Vandaag ga ik met collega’s van de Schouwburg Amphion naar Musicals in Concert in Ziggodome. Ik heb er erg veel zin in.

Musicals in Concert

Wat een geweldig musical-spektakel is het! Eén van de hoogtepunten is Willemijn Verkaik met Let it go uit de film Frozen. Rond half twee ben ik thuis dus ik duik snel mijn bed in. Maandagochtend rinkelt de wekker om half acht weer voor een nieuwe leuke en afwisselende week!

Tot zover de week van Marian Thuijs. Ben jij of ken jij een cultuurmarketeer die ook zijn of haar week wil delen? Tip ons via mail of Twitter.

: Marian Thuijs