Dynamiek in het poppodium: de week van Susan van der Sluis

27 jul 2015

Vraag jij je ook wel eens af wat je concullega’s doen? In ‘De Week Van’ kom je erachter. Deze keer een fotoverslag van de werkweek van Susan van der Sluis

Door redactie

, marketeer bij Poppodium Atak. 

Susan van der SluisNa de toeristische opleiding MTRO is Susan van der Sluis (34) de reiswereld ingerold via Oad Reizen. Daar is zij gestart op de verkoopafdeling en doorgegroeid naar de productafdeling. Na haar studie communicatie, werkte ze op de marketingafdeling bij Oad. Na zeven jaar ruilde zij de reiswereld in voor de cultuursector en is zij nu marketeer bij Poppodium Atak.  Van der Sluis woont in Deventer, is een familiemens en wordt blij van sporten, lezen, bloemen op een vaas, uit eten gaan, sneeuw op de berg en gezelligheid met vrienden.

Maandag

If each day is a ‘gift’, I’d like to know where I can return Mondays
Grapje natuurlijk! Na een zonnig weekend stap ik met veel plezier in de auto om naar Enschede te rijden. Zo begin ik de maandag rustig met het bijwerken van mijn mail, ik neem de dag even door en maak ik een globale dagplanning. Dat loopt niet altijd volgens plan, omdat er vaak adhoc nog van alles tussendoor komt. We zullen zien hoe dat vandaag gaat.

Er breekt nu een wat rustigere periode aan, maar we hebben nog genoeg te doen komende tijd. We zijn druk bezig met een nieuwe website die voor het nieuwe seizoen van start gaat, up and running moet zijn. Ik maak vandaag een begin met het doornemen van teksten en zet deze alvast in documenten, zodat we de nieuwe site straks gemakkelijk kunnen vullen.

Na de lunch loop ik even naar Gusto! eten & drinken, ik heb een afspraak met uitbater Winnie Smit om de puntjes op de i te zetten voor onze Summerlounge die donderdag van start gaat. We hebben daarvoor speciaal een menukaart samengesteld en Gusto levert ons de tapas en smoothies.

Vanmiddag bekijk ik de nieuw opgeleverde pagina’s voor de site en geef gelijk feedback zodat de vaart er mooi in blijft, het ziet er echt al te gek uit! Als alles goed verloopt, hebben we in september een nieuwe site.

Ik maak het vandaag niet al te gek en ga een beetje op tijd naar huis. Ik heb een pastasalade gemaakt, lekker met dit warme weer! s ’Avonds ben ik nog een rondje gaan rennen langs de prachtige IJssel. Morgen wordt een lange, maar leuke dag!

De week van Susan van der Sluis

Dinsdag

Do it with passion or not at all.

Dinsdag is onze vergaderdag, we gaan van start met het wekelijkse marketingoverleg. Hierin bespreken we alle acties, promoties, blikken we terug op activiteiten die geweest zijn en bespreken we de cijfers op marketing gebied. Zo blijft iedereen up to date en is de koers bepaald voor de komende week.

Om half één vergaderen we met alle elf medewerkers verder in het stafoverleg. In deze meeting komen alle facetten aan bod, van management, directie tot aan productie en vrijwilligerszaken. Vandaag sluiten we de vergadering af met een presentatie van drie studenten die afgelopen maanden onderzoek hebben gedaan naar het imago van Poppodium Atak. Een aantal adviezen zijn al in werking gezet, dus wij zijn blij met het adviesrapport dat we van ze hebben gekregen.

Ondertussen komt Björn nog even binnen van A Brand New Day met promomateriaal voor de Summerlounge en krijg ik een spoedcursus techniek van mijn collega Jurjen. Nu maar hopen dat ik nog weet welke stekker waar in moet van de DJ set als iets het niet doet.. 😉

De week van Susan van der Sluis
Gusto & Atak

s’Avonds eet ik met een paar collega’s tapas op het terras van Gusto, want vanavond is het tijd voor ons maandelijkse Algemeen Medewerkers Overleg voor de vrijwilligers. Omdat we de zomerstop in gaan is het vandaag tijd voor een leuke afsluiter van het seizoen. Tijdens dit AMO vertellen de stafleden over de nieuwe plannen en ontwikkelingen binnen ons poppodium.

We houden onze vrijwilligers graag overal van op de hoogte, zo creëren we meer betrokkenheid, wat in de culturele wereld erg belangrijk is. Onze organisatie staat door de inzet van onze fanatieke vrijwilligers en daar zijn we trots op. We hebben er ook onlangs een boek over uitgebracht; ‘Atak, het raakt je!’, waar de verhalen van vrijwilligers in worden uitgelicht.

Woensdag

You can make excuses or you can make it happen.

Nadat ik mijn mail heb bijgewerkt, doe ik even een belrondje. Er zijn nog een aantal dingen die afgestemd moeten worden voor de Summerlounge.

Helaas is het ook alweer tijd om afscheid te nemen van onze stagiaires deze week en daar hoort uiteraard een afscheidscadeautje bij. Het is best nog een uitdaging om voor alle vier iets origineels te bedenken, maar het is me gelukt.

13 uur, meeting over het werven van vrijwilligers voor de horeca. We hebben leuke acties bedacht en de ontwerpers zijn aan het werk gezet voor de posters/flyers. In de tussentijd bestel ik nog wat posters voor de shows in het najaar want we gaan in de zomer door met promoten.

De week van Susan van der Sluis

We hebben een maandelijkse krant, Atak Time! Deze is verspreid in de stad ter promotie van ons programma. Hierin staan leuke weetjes en info over de artiesten die optreden in Atak. Tenslotte volg ik samen met onze stagiaire Willemijn een korte tapas workshop in de keuken van Gusto. Leuk om ook die kant eens te zien.

Donderdag

S.H.I.T. *So Happy It’s Thursday.

Vanmorgen eerst gestart met het bijhouden van de social media kanalen. Mister and Mississippi staan bij 3FM op de speelplaats en 27 november staan ze in Atak, dus dat is een mooi haakje.

Op donderdag verzorgen de stagiaires altijd een gezamenlijke lunch voor iedereen. Maar omdat het vandaag de laatste gezamenlijke lunch is, is het traditie dat mijn collega Ralph een uitgebreide lunch voor ze maakt.

Spannende dag vandaag, we openen de Atak Summerlounge! Samen met mijn collega’s Sigrid en Daisy hebben wij deze activiteit opgezet om de zomerstop wat in te korten en de zomer op gepaste wijze in te gaan. Om twee uur openen we het terras en TOP TSG’ers Thijs van Meeuwen en Isabel Nolte zijn er voor de muzikale noten. TOP TSG is het coachingsprogramma dat Atak aanbiedt aan singer-songwriters uit Twente. Met de country songs en gitaargeluiden van Johnny Cash en de Franse chansons van Jacques Brel is dit een super mooie invulling van de eerste dag.

De week van Susan van der Sluis

Vrijdag

There’s just one legitimate synonym for Friday: boom shakalaka!

Laat deze dag nou Boom Shakalaka heten, oftewel de VRIMIBO van de Summerlounge. Tijd voor een lounge middag om het weekend alvast in te luiden. DJ’s Eslaub en Aira Aquino laten hun kunsten horen op muzikaal gebied en iedereen kan er gratis van meegenieten. Ons team is druk met het shaken van cocktails en bedienen van iedereen met lekkere hapjes en drankjes.

De week van Susan van der Sluis

Tussen het bedienen door check ik mijn mail en spam ik onze social media kanalen. Multitasking!

Zaterdag

Hip hip hurray, it’s Saturday!
Om half elf staat Enschede FM aan, waar mijn collega Daisy de muziekquiz van Let’s Quiz promoot die wij vanmiddag tijdens onze Summerlounge presenteren. Natuurlijk kan ze het niet laten om het programma van het najaar ook alvast wat te promoten.

De week van Susan van der Sluis

Het is geweldig ’terras weer’, dus we openen de deuren om twee uur. De eerste mensen staan al voor de deur voor de muziekquiz. Om half vier staan er vijf teams gereed om te strijden voor de prijzen. Daisy presenteert de quiz en DJ Arris ondersteund haar. Ik heb vandaag keukendienst en maak voor iedereen die aan het werk is lasagne, dat is goed gelukt geloof ik, alles is op gegaan!

Om half negen bouwen we de boel om, want het Proud to be Fout feest staat voor de deur. Onze stagiaires zijn maanden druk geweest met de voorbereidingen van dit feest. Ze hebben de zaal versierd in Back to Highschool stijl. En het was een succes, de zaal liep vol met verklede bezoekers en het was nog lastig om iedereen naar huis te sturen om vier uur 😉

Zondag

Oh happy, happy, happy day!
Vandaag heb ik lekker een dagje vrij, wat is er relaxter dan te beginnen met een lekker ontbijtje!
Ik ren nog een rondje langs de IJssel en ga daarna even buurten bij mijn familie. Daar prik ik nog even een vorkje mee en s’avonds lekker op de bank met een filmpje!

De week van Susan van der Sluis

Tot zover de week van Susan van der Sluis. Ben jij of ken jij een cultuurmarketeer die ook zijn of haar week wil delen? Tip ons via mail of Twitter.