AI bij Museum M Leuven

Keukengeheim
11 maart 2024 (14:00 - 18:00)

Ontdek hoe Museum M in Leuven de fysieke muren van het museum doorbreekt en een jong publiek digitaal weet te boeien.

Startdatum: 11 maart 2024 (14:00 - 18:00)
Locatie: Museum M (Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven)
Ledentarief (excl. 21% btw)
€ 59
Studententarief (excl. 21% btw)
€ 10

Museum M, het museum over beeldcultuur van toen en nu in Leuven, heeft meermaals bewezen succesvolle participatieve projecten te lanceren. Hierbij werken verschillende afdelingen samen om tot een zo goed mogelijk product te komen. Door deze doordachte integrale aanpak weten zij de juiste snaar te raken om verschillende doelgroepen (zoals studenten, zieke kinderen en Leuvenaars met diverse achtergronden) voor langere tijd aan het museum te verbinden.

Tijdens deze bijeenkomst in Museum M vertellen Sofie Vermeiren (diensthoofd bemiddeling), Hanne Grégoire (diensthoofd communicatie) en Marieke Van Cauwenberge (diensthoofd bezoek en onthaal) over de totstandkoming van Kunstlab: het meest recente participatieproject van het museum gericht op secundair onderwijs.

Inhakend op de actualiteit is in een mum van tijd samen met AI-experts een digitale exporuimte ontworpen. In dit digitale museum kunnen leerlingen niet alleen de collectie van M Leuven ontdekken, maar ook zelf beeldende kunst maken met behulp van kunstmatige intelligentie.

Tijdens dit event krijg je een rondleiding door Museum M en leer je van het team van M over de thema’s AI, het concept van ‘educurating’, relevant blijven als kunstinstelling in een digitale context en het bereiken en betrekken van jongeren.

Of je nu werkzaam bent in een concertzaal, theater, museum of andere culturele instelling, deze bijeenkomst biedt waardevolle informatie over relevant blijven in tijden van digitalisering. Met nuttige tips en inzichten, maar ook over wat er nog beter kan en welke valkuilen je kunt vermijden.

Aanmelden

De bijeenkomst is exclusief toegankelijk voor leden van Cultuurmarketing. De deelnametarieven zijn inclusief consumpties en afsluitende borrel van 17:00 tot 18:00 uur:

meld je aan

Doelgroep

Dit event is geschikt voor kunst- en cultuurprofessionals in de Vlaamse en Nederlandse cultuursector met interesse in de thema’s AI, het betrekken van jongeren en educatie en interdisciplinaire samenwerking.

Sprekers

Sofie Vermeiren is diensthoofd bemiddeling bij Museum M sinds september 2014 en board member bij ICOM Vlaanderen. Lees ook alvast Sofie’s artikel over Kunstlab in Kunstzone, het tijdschrift voor kunst en cultuur in het onderwijs.

Hanne Grégoire is diensthoofd communicatie en pers bij M sinds maart 2019 en geeft regelmatig lezingen over communicatie in cultuur.  

 

 

Marieke Van Cauwenberge is diensthoofd bezoek en onthaal, oftewel visitors management, bij M sinds september 2015.