Boost je zichtbaarheid met SEO & AI

workshop SEO voor culturele organisaties
Workshop
2 ochtenden, 14 januari en 16 januari 2025

Meer zichtbaarheid in de zoekresultaten zonder advertentiebudget? Deze workshop over SEO & AI biedt de sleutel tot succes.

Startdatum: 14 januari 2025 (9:30 - 13:00)
Locatie: online
Regulier tarief (excl. 21% btw)
€ 569
Ledentarief (excl. 21% btw)
€ 329

In deze workshop ontdek je stap-voor-stap de meest effectieve strategieën om je website naar de top van de zoekresultaten te brengen én daar te houden. We begeleiden je in de basisprincipes van SEO en laten je zien hoe je deze met behulp van AI slim én snel kunt toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

De workshop is up-to-date met de nieuwste trends en vereisten van Google en de veranderingen in zoekgedrag naar bijvoorbeeld question-based search en rich snippets. Ook komt de invloed van AI ruimschoots aan bod in alle stappen van het optimalisatieproces. Bijvoorbeeld bij het brainstormen over zoekwoorden, het schrijven van treffende meta-descriptions en het optimaliseren van je navigatiestructuur.

Na deze workshop

Ben je op de hoogte van de huidige trends en technieken voor SEO
Kan je gestructureerd aan de slag met jouw zoekwoordanalyse
Creëer je pakkende titels en website copy met behulp van AI
Maak je slimme keuzes voor pagina’s met een klein zoekvolume
Weet je wat je webbouwer voor jou kan betekenen bij technische SEO

Programma

De workshop bestaat uit zowel theorie als opdrachten waarbij je aan de slag gaat met een casus uit de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • SEO in vogelvlucht
  • Google Mijn Bedrijf 
  • Google Trends 
  • SEO vs. SEA
  • Keyword analyse
  • Webtoegankelijk schrijven met AI
  • Meten & monitoren: tools voor jou en jouw webbouwer

Praktische details

Datum:
Dinsdag 14 januari (9:30 – 13:00u)
Donderdag 16 januari (9:30 – 13:00u)

Locatie: online via Zoom

Studiebelasting: 7 uur aan lesuren en ca. een half uur huiswerk

Investering:
569 euro (excl. 21% btw) voor niet-leden (word lid en profiteer van korting)
329 euro (excl. 21% btw) voor leden

Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen. Daarom adviseren we je vóór 14 december 2024 aan te melden.

meld je aan

Voor wie?

De workshop is ideaal voor marketeers, communicatieprofessionals en iedereen die betrokken is bij het online succes van een culturele organisatie. Of je nu nieuw bent in de wereld van SEO of je vaardigheden wilt verfijnen, deze workshop biedt praktische inzichten en direct toepasbare kennis. Het gebruiken van het CMS van je website en basiskennis van Google Analytics wordt aangeraden.

Docent

De workshop wordt gegeven door Jaap Schepers. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online: een online marketingbureau dat zich richt op zowel de culturele als de commerciële sector. 

 

Ervaringen van deelnemers

zzp'er
Katja van Nus
Lesstof waarmee je je online aanwezigheid naar een hoger plan kunt tillen, die je bovendien meteen in praktijk kunt brengen!
ISH Dance Collective
Mascha Dammers
Heldere uitleg en een fijne docent. Deze training is zeker aan te raden voor iedereen die er voor wil zorgen dat zijn website beter gevonden wordt in Google.
Podium Hoge Woerd
Marianne ter Avest
Een fijne cursus met een heldere uitleg, je gaat ook echt aan de slag met je eigen pagina waardoor je meteen de vruchten plukt van deze SEO cursus.