Online adverteren met Facebook & Instagram (op locatie)

Workshop
23 maart 2023

In deze workshop leer je over de mogelijkheden van adverteren via Facebook en Instagram (Meta). Nadien kan je zelf campagnes opzetten, monitoren en optimaliseren.  

Startdatum: 21 maart 2023 (10:00 - 16:30)
Locatie: ILFU (Achter de Dom 14, Utrecht)
Ledentarief (excl. BTW)
€ 275
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 375

Met adverteren via social media genereer je binnen korte tijd een nieuw en/of groot bereik, bijvoorbeeld met het doel conversie te genereren voor (ticket)verkoop of om awareness te creëren voor jouw culturele organisatie, een concert, voorstelling of expositie.

Er is een breed palet aan online kanalen waarop je verschillende soorten advertenties kunt inzetten. In deze workshop gaan we nader in op het adverteren via Facebook en Instagram. Advertentiecampagnes zijn op dit platform relatief gemakkelijk zelf op te zetten, maar de structuur van je campagnes en het analyseren en optimaliseren van campagnes is minstens zo belangrijk. Zo bereik je immers meer voor minder geld.

Na afloop van deze interactieve workshop ken je de verschillende mogelijkheden van adverteren via de Meta Business omgeving en ben je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied. Daarnaast kan je van begin tot eind een campagne opzetten voor jouw eigen culturele organisatie.

Inhoud

In de workshop worden theorie en praktijk gecombineerd. De praktijkopdrachten voer je ter plekke uit met je eigen advertentieaccount. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inzicht in doelgroepen
  • Facebook en Instagram vs. andere online advertentiekanalen
  • Het verschil tussen adverteren en boosten/promoten
  • Hoe werkt Facebook Advertentiebeheer?
  • De structuur en het opzetten van een campagne
  • Verschillende advertentievormen op Facebook en Instagram
  • Effectieve advertentieteksten
  • Optimalisatie door het analyseren van resultaten en introductie tot A/B testen
  • Facebook Pixel

Deze workshop richt zich niet op het organische (onbetaalde) bereik op social media. Op 14 februari 2023 organiseert Cultuurmarketing een workshop social media marketing, waarin het optimaliseren van je organische social media strategie uitgebreid aan bod komt.

Data

De workshop vindt plaats op locatie bij ILFU in Utrecht op dinsdag 21 maart 2023 van 10:00 tot 16:30 uur. Het is op deze datum niet mogelijk de training online te volgen.

Liever online trainen? Op 20 en 21 december 2022 vindt deze workshop online plaats via Zoom.

De studiebelasting is 6,5 uur aan lesuren en ca. een half uur huiswerk.

 

Prijzen en aanmelden

De prijzen zijn exclusief BTW en inclusief vegetarische lunch en consumpties.

Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen. Daarom adviseren we je voor 21 februari 2023 aan te melden.

Deze workshop is helaas volgeboekt. Meld je aan voor de wachtlijst, dan brengen we je op de hoogte als er een plekje vrijkomt.

meld je aan voor de wachtlijst

Aan de slag met online marketing: 6 workshops in één bundel

Deze workshop maakt onderdeel uit van de leergang online marketing: een bundel van 6 praktische workshops + 1 webinar waarin je de vaardigheden aanleert voor een effectieve online strategie.

De workshops zijn ook individueel te volgen, maar er zijn meer plekken gereserveerd voor deelnemers aan de gehele leergang. Daarnaast is deelname aan de gehele leergang voordeliger: je bespaart minstens €145,- op de totaalkosten. Deze bundel wordt zowel online als op locatie aangeboden.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers, werkzaam in de Nederlandse of Vlaamse cultuursector, die (mede)verantwoordelijk zijn voor online adverteren via social media. In de workshop wordt de basis van adverteren via Facebook en Instagram behandeld: we raden de workshop niet aan voor gevorderden.

Docent

Lisa Kippers combineert haar specialisatie in online marketing met haar passie voor het groener en mooier maken van deze wereld. Onder de naam This is Gesty helpt ze duurzame organisaties en social enterprises met het verbeteren van hun online zichtbaarheid via Google Ads en Social Ads.

 

Ervaringen van deelnemers

Theater de Schalm
Bente Aalbers
Er was een energieke sfeer met tijd voor interactie, fijn!
Musis en Stadstheater Arnhem
Skip van der Aalst
Zeer interessante en leerzame training! Veel te weten gekomen over effectief adverteren.
ISH Dance Collective
Arianne Doppenberg
Handige training als je niet bekend bent met online adverteren.