Haal het maximale uit pr

Cursus
1 & 29 februari 2024

Benut jij alle kansen om aandacht te genereren in on- en offline media? In deze cursus leer je hoe je nieuwswaarde creëert voor jouw organisatie.

Startdatum: 1 februari 2024 (10:00 - 16:30)
Locatie: Utrecht
Ledentarief (excl. btw)
€ 550
Regulier tarief (excl. btw)
€ 725

Er is veel aandacht voor hoe je jouw USP’s kan combineren met de actualiteit om nieuwswaarde te creëren. Ook gaan we in op creatieve vormen van persbenadering; er is zoveel meer dan een persbericht. Je leert je verplaatsen in de behoeftes van journalisten en krijgt inzicht in de meerwaarde van influencers en social media en hoe de werkwijze verschilt ten opzichte van traditionele media.

Inhoud

De volgende onderwerpen maken deel uit van het programma

  • Gebruik van het PESO-model
  • Het creëren van nieuwswaarde
  • Het opstellen van een middelenmatrix
  • Kenmerken van een effectief persbericht
  • Het belang van social media en influencers
  • pr software en tools
  • Evalueren van resultate

Data

Deze training bestaat uit twee bijeenkomsten op locatie in het centrum van Utrecht.

  • Donderdag 1 februari 2024 (10:00 – 16:30, op locatie in Utrecht)
  • Donderdag 29 februari 2024 (10:00 – 16:30, op locatie in Utrecht)

Het is niet mogelijk om de bijeenkomsten op locatie online te volgen.

De studiebelasting bedraagt 13,5 lesuren en circa 4 uur huiswerk.

Prijzen

Deze prijzen zijn exclusief btw en inclusief vegetarische lunch en consumpties. 

Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen. Daarom adviseren we je voor 4 januari 2024 aan te melden.

meld je aan

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers in de cultuursector in Nederland en Vlaanderen.

Docent

Barbera Groenewegen is initiatiefnemer van the Image Factory: een full service PR en marketingbureau met (inter)nationale klanten op het gebied van lifestyle, beauty en fashion, cultuur en maatschappelijke onderwerpen. Barbera heeft ruim 20 jaar ervaring en brengt storytelling, pakkende persberichten, influencers en events samen tot succesvolle PR campagnes.

Ervaringen van deelnemers

Freelancer
Nuriye Ates
Barbara is een PR-Parel. Met haar enorme kennis en jarenlange ervaring in het vak weet ze je als geen ander te inspireren en enthousiasmeren. Daarbij kun je de kennis die ze deelt gelijk in de praktijk toepassen. De lesopbouw is helder en goed te volgen. Ik heb ontzettend veel geleerd en kan Barbara en deze training van harte aanbevelen. Zelfs als je - zoals ik- zonder enige kennis en ervaring het vak in rolt.
Luxor Theater
Iris van Dalen
Barbera heeft bakken ervaring die ze met enorm veel passie overdraagt. Ik werd er zelf super snel door geïnspireerd en heb deze kennis meteen kunnen toepassen in de praktijk.
Jakop Ahlbom Company
Jolijn van Panhuis
Barbera is een ontzettend enthousiaste docent, vol kennis uit de praktijk. Ze geeft praktische tips die je direct kan toepassen. De uitwisseling in de groep werkte ook heel inspirerend. Zo leer je van elkaar! Echt een perfecte cursus voor goede PR basis!