Social media: content en community (online)

Workshop
27 en 28 juni 2023

Na deze workshop weet je hoe je jouw social media-kanalen effectief inzet voor jouw organisatie.

Startdatum: 27 juni 2023 (9:30 - 13:00)
Locatie: online via Zoom
Ledentarief (excl. BTW)
€ 275
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 375

Vrijwel iedere culturele organisatie is actief op één of meerdere social media-kanalen. Echter ontwikkelen algoritmes zich snel, verplaatsen doelgroepen zich over de diverse kanalen en neemt organisch bereik steeds meer af.

In deze workshop leer je hoe je social media het beste inzet voor jouw organisatie, waarbij we de focus leggen op het maken van een boeiende contentstrategie en het aangaan van gesprekken met jouw doelgroepen.

Er is voldoende aandacht voor hoe je dit behapbaar houdt voor zowel kleine als grotere organisaties, onder andere door de rol van social media binnen de (online) marketingstrategie beter te definiëren en scherpe keuzes te maken. Na afloop kan je aan de slag met het vergroten van de online betrokkenheid en weet je hoe resultaten inzichtelijk maakt.

Inhoud

De workshop bestaat uit zowel theorie als opdrachten die je doet aan de hand van je eigen social media kanalen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Doelen en doelgroepen: theorie en cijfers achter social media
  • Het opstellen van een haalbaar stappenplan voor jouw social media strategie
  • Introductie tot een boeiende en strategische contentstrategie
  • Contentcreatie voor verschillende doelstellingen
  • Het managen van een community en webcare
  • Het meten en analyseren van resultaten

Deze workshop richt zich op het optimaliseren van het organische bereik van social media inzet, zonder de nadruk te leggen op campagnes en adverteren via social media.

Data

De workshop vindt online plaats via Zoom en bestaat uit twee bijeenkomsten:

  • dinsdag 27 juni 2023 van 9:30 tot 13:00 uur
  • woensdag 28 juni 2023 van 9:30 tot 13:00 uur

De online training wordt opgenomen en deelnemers ontvangen de opnames na afloop van beide workshopdagen.

De studiebelasting is 7 uur aan lesuren en ca. een half uur huiswerk.

Prijzen en aanmelden

De prijzen zijn exclusief BTW.

Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen. Daarom adviseren we je voor 27 mei 2023 aan te melden.

meld je aan

Doelgroep

De workshop is geschikt voor junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers, werkzaam in de Nederlandse of Vlaamse cultuursector, die (mede)verantwoordelijk zijn voor de inzet van social media. De workshop richt zich op de basis van een effectieve social media strategie: wij raden de workshop niet aan voor gevorderden.

Docent

Boudewien Chalmers Hoynck van Papendrecht is eigenaar van Bubble Shooters Network en werkte afgelopen jaren als social media manager bij het Van Gogh Museum. Daarnaast houdt zij zich als toegepast psycholoog bezig met het gedrag op social media en zet ze psychologische theorieën in om de online betrokkenheid te vergroten. Boudewien was één van de genomineerden voor de Young Talent Award van de Cultuurmarketing Awards 2019.

Ervaringen van deelnemers

Illustere Figuren
Loes Nuijten
Het was én praktisch én inhoudelijk goed onderbouwd: een combinatie die je niet vaak tegenkomt. Ik heb tips gekregen waar ik direct mee aan de slag kan, zonder in paniek te raken.
Theater Kikker
Marianne ter Avest
Een heldere en energieke uitleg, waarvan je meteen zin krijgt om nieuwe dingen te proberen op social media.
Fries Scheepvaartmuseum
Arjanne Nijp
Praktische en zeer inspirerende workshop. Boudewien is enthousiast, behulpzaam en weet heel goed waar ze het over heeft.