Webanalyse met Google Analytics

Workshop
21 juni 2022 (10:00 - 16:30)

Na deze workshop weet je hoe je Google Analytics op een effectieve manier kan inzetten en optimaal kan benutten om je marketingactiviteiten te sturen.

Startdatum: 21 juni 2022 (10:00 - 16:30)
Locatie: Theater Kikker (Ganzenmarkt 14, Utrecht)
Ledentarief (excl. BTW)
€ 275
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 375

De eigen website is voor de meeste organisaties het belangrijkste kanaal in de online communicatiemix, omdat daar conversies als ticketverkoop of nieuwsbriefinschrijvingen plaatsvinden. De meeste organisaties gebruiken Google Analytics voor analyse van de resultaten. Vaak is echter onduidelijk welke data en statistieken relevant zijn, hoe je de data interpreteert en hoe je Google Analytics integreert in je workflow.

In deze workshop bespreken we hoe je jouw account goed instelt en leer je hoe je Google Analytics op een effectieve manier kan inzetten. Daarbij gaan we zowel in op de huidige Universal Analytics als de nieuwe Google Analytics 4.

Na afloop ben je bekend met de rapportages die voor culturele instellingen waardevol zijn en kan je deze interpreteren én inzetten om verbeteringen aan te brengen. Tot slot weet je hoe je campagnes moet monitoren, zodat je Google Analytics beter kan benutten om je marketingactiviteiten te sturen.

Inhoud

Tijdens de interactieve workshop wordt de basis behandeld, waarbij theorie en praktijk wordt gecombineerd: je kijkt klassikaal mee met de docent en de praktijkopdrachten voer je ter plekke uit met je eigen Google Analytics account. De volgende onderwerpen maken deel uit van het programma:

  • Hoe werkt Google Analytics?
  • Het optimaal beheren en instellen van de Analytics omgeving (Universal Analytics én GA-4)
  • Het aanmaken van filters
  • Het instellen en meten van doelen
  • Aangepaste rapportages maken (en interpreteren) met verschillende variabelen
  • Realtime verkeer
  • Inzicht in doelgroepen en gedrag
  • Utm-tagging
  • Conversies en e-commerce
  • Het instellen van dashboards

Data

Deze workshop vindt plaats op dinsdag 21 juni 2022 van 10:00 – 16:30 in Theater Kikker in Utrecht. Het is op deze datum niet mogelijk de training online te volgen.

De studiebelasting is 6,5 uur aan lesuren en ca. een half uur huiswerk.

Prijzen

Deze prijzen zijn exclusief BTW en inclusief vegetarische lunch en consumpties.

Deze workshop is helaas volgeboekt. Meld je aan voor de wachtlijst, dan brengen we je op de hoogte als er een plekje vrijkomt.

wachtlijst

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor marketing- en communicatiemedewerkers werkzaam in de Nederlandse of Vlaamse culturele sector, die (mede) verantwoordelijk zijn voor de online marketing, webredactie en/of webanalyse. De workshop behandelt de belangrijke beginselen van Google Analytics: we raden de workshop daarom niet aan voor gevorderden.

Het is niet noodzakelijk een webshop (t.b.v. ticketverkoop en e-commerce tracking) op je website te hebben. Wel raden we aan je Google Analytics account gebruiksklaar te hebben (zodat je de praktijkopdrachten direct uit kan voeren) en gaan we uit van enige voorkennis over het hoe en waarom van webanalyse.

Frank van KampenDocent

De workshop wordt gegeven door Frank van Kampen. Frank is digital consultant bij DEA.Amsterdam.

Ervaringen van deelnemers

Zaantheater
Gerrit-Jan Oude Sogtoen
Een zeer verzorgde workshop met duidelijke uitleg.
Stichting Perspectief
Femke Arts
De workshop Google Analytics heeft ons de mogelijkheid gegeven grote stappen te zetten binnen onze organisatie.