Website-optimalisatie d.m.v. UX & CRO (op locatie)

Website-optimalisatie
Workshop
16 april 2024

Met deze workshop krijg je inzicht in verschillende technieken om de prestaties van jouw website te verbeteren.    

Startdatum: 16 april 2024 (10:00 - 16:30)
Locatie: Utrecht
Ledentarief (excl. btw)
€ 275
Regulier tarief (excl. btw)
€ 375

Er ontstaan steeds meer disciplines die zich richten op het ontwerpen van een optimale online gebruikerservaring. Zo kan je een website op verschillende manieren verbeteren: je kunt onder andere kijken naar leesbaarheid, navigatiestructuur, gebruik van afbeeldingen en relevante call-to-actions en het vermelden van USP’s. 

Tijdens deze nieuwe workshop krijg je handvatten van twee experts in het vakgebied om hiermee aan de slag te gaan. Je krijgt een introductie op veelgebruikte technieken zoals User Experience Design (UX design) en Conversion Rate Optimization (CRO). 

Na deze workshop ben je meer bedreven in conversie-optimalisatie, zodat je meer bezoekers van jouw website weet te overtuigen om zich te abonneren op een nieuwsbrief, door te klikken naar relevante content of een voorstelling, tentoonstelling of cursus te boeken. Ook wordt aan aandacht besteed aan digitale toegankelijkheid, zodat jouw website ook bruikbaar is voor mensen met een functiebeperking.

Inhoud

De volgende onderwerpen maken deel uit van het programma:

  • Terminologie: verschil en overeenkomsten tussen User Experience (UX), User Interface (UI) en Conversion Rate Optimization (CRO)
  • Wat is jouw doelgroep?
  • Van zoeker naar boeker: introductie op CRO
  • Opstellen van (conversie)doelen voor jouw belangrijkste webpagina’s
  • Inzicht in de online klantreis: tips en tooling
  • A/B testen en andere feedbackmethoden
  • Introductie op digitale toegankelijkheid en online personalisatie
  • Website-optimalisatie structureel op de agenda zetten

Data

De workshop vindt plaats op locatie in het centrum van Utrecht op dinsdag 16 april 2024 van 10:00 tot 16:30 uur. Het is op deze datum niet mogelijk de training online te volgen.

Liever online trainen? Op 9 en 11 januari 2024 vindt deze workshop online plaats van Zoom.

De studiebelasting is 6,5 uur aan lesuren en ca. een half uur huiswerk.

Prijzen en aanmelden

De prijzen zijn exclusief btw en inclusief vegetarische lunch en consumpties.

Woon je in NL? Vraag voor deze training STAP-budget aan en krijg het volledige deelnametarief vergoed.

Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen. Daarom adviseren we je voor 18 maart 2024 aan te melden.

meld je aan

Aan de slag met online marketing: 6 workshops in één bundel

Deze workshop maakt onderdeel uit van de leergang online marketing: een bundel van 6 praktische workshops + 1 webinar waarin je de vaardigheden aanleert voor een effectieve online strategie.

De workshops zijn ook individueel te volgen, maar er zijn meer plekken gereserveerd voor deelnemers aan de gehele leergang. Daarnaast is deelname aan de gehele leergang voordeliger: je bespaart minstens €145,- op de totaalkosten. Deze bundel wordt zowel online als op locatie aangeboden.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers werkzaam in de Nederlandse of Vlaamse culturele sector die de prestatie van hun website willen verbeteren. Ervaring met het CMS van je website wordt aangeraden.

De tips uit deze workshops zijn bruikbaar voor een huidige website, maar ook voor hen die bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe website. De workshop richt zich op de basis van website-optimalisatie: we raden de workshop niet aan voor gevorderden.

Docenten

Maarten Dirksen is eigenaar van Basic Orange, een full-service webbureau met ruime ervaring in de cultuursector. Hij heeft de afgelopen jaren voor een groot aantal culturele organisaties de online strategie gedefinieerd en persona’s & customer journeys uitgewerkt.

 

Lakhsmi Sewnath is een gedreven en ervaren User Experience Designer. Daarnaast is zij lead van het Basic Orange optimalisatieteam. Ze heeft de afgelopen jaren meegewerkt aan het optimaliseren van vele culturele websites.

 

 

 

Ervaringen van deelnemers

Theater de Bussel
Kjeld Hooijmaijers
Ontzettend nuttige tips die direct toe te passen zijn in het werkveld.