Zelforganisatie van een marketingteam

Event
5 oktober 2022 (10:30 - 12:00)

Wil je leren hoe zelforganisatie werkt? In deze online bijeenkomst ontdek je hoe het marketingteam van de VPRO het heeft aangepakt.    

Startdatum: 5 oktober 2022 (10:30 - 12:00)
Locatie: online via Zoom
Ledentarief (excl. BTW)
€ 45
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 79

De meeste teams worden hiërarchisch aangestuurd door een afdelingshoofd of teamleider. Een andere vorm is het zelforganiserende team waarbij het team zelf bepaalt hoe zij haar doelen wil bereiken en gezamenlijk verantwoordelijk is voor het resultaat.

Karin Sommerer was vanaf september 2019 ad interim teamleider van de marketingafdeling en het creatief bureau bij de VPRO. Samen met het team zette zij de volgende stappen in een re-organisatie: van hiërarchisch naar zelforganiserend. In deze bijeenkomst nemen Karin Sommerer en Wieneke Mulder je mee in dit proces. Er is veel ruimte om je vragen voor te leggen en in gesprek te gaan.

Doelgroep

Deze bijeenkomst is geschikt voor iedereen (denk aan managers, medewerkers en directie) die geïnteresseerd is in de werking van zelforganiserende teams.

Sprekers

Karin Sommerer is zelfstandig adviseur en interim manager. Zij helpt culturele organisaties bij strategieontwikkeling, verandertrajecten en team(bege)leiding. Als lid van de coöperatie Blueyard werkte zij voor o.a. de VPRO, Frans Hals Museum en Theater Rotterdam.

Wieneke Mulder is MarCom Specialist bij de VPRO en in het zelforganiserende team Teamrolhouder Inhoud. Zij heeft de transitie van hiërarisch aangestuurd team tot zelfgeorganiseerd team als teamlid mede vormgegeven.