Fulltime marketeer en part-time rockchick: De week van Mirjam Sieben

1 nov 2015

Door redactie

Fotografie

Patrick Spruytenburg, Jasper Guns, Bea Straver en Dave van Hout

De week van Mirjam SiebenMirjam Sieben begon ooit als student Music Management in Tilburg, maar stapte al snel over naar de studie Communication en Multimedia design in Breda. Na haar afstuderen kon ze gelijk aan de slag bij een kleine uitgeverij in Weert en in 2010 begon ze als communicatiemedewerker bij het Centrum voor de Kunsten Eindhoven. Eindhoven beviel haar goed en ze stapte over naar Popcollectief Eindhoven: PopEI. Hier bekleedt ze een functie als PR/communicatiemedewerker en activiteiten coördinator.  

Maandag

Het is nog even bijkomen op maandagochtend, want afgelopen zaterdag vond namelijk de 4e editie van ons jaarlijkse festival Sonic Boom plaats en daar komen in mijn beide rollen (PR-communicatie én activiteiten coördinator) last-minute nog veel taken bij kijken. Deze ochtend begint dan ook met een korte evaluatie van Sonic Boom. De eerste foto’s van de pers komen ook binnen en Eindhovenrockcity.nl heeft er een verslag van gemaakt.

Om 11.00 uur hebben we met Muziekkompas een vergadering over de Music Match Maker die komende zaterdag plaatsvindt. Tijdens deze middag kunnen muzikanten die een band zoeken en bands die een muzikanten zoeken elkaar ontmoeten. We maken een plannetje om wat meer losse muzikanten aan te trekken.

Om 17.30 uur hebben we een meeting met de Eindhovense band The Seasons, over het Winterfest festival dat zij organiseren. Dit is de eerste bijeenkomst over komende editie en hebben we het vooral over de invulling van het programma en de PR.

De week van Mirjam Sieben
Mirjam tijdens de voorbereiding van Sonic Boom

Dinsdag

Iedere dinsdag om 10.00 uur hebben we activiteitenoverleg, waarbij het programmateam samenkomt met hoofd horeca en hoofd technische dienst. We evalueren hoe de afgelopen week is gegaan en spreken de infosheets van komende 2 weken door.

De oktober-editie van ons maandelijks mini-popblad DE POPEI is ook uitgekomen, dus ik plan een berichtje in voor social media om de mensen daar op te wijzen.

Ik eindig de dag, zoals elke dinsdag, met het maken van een PR-verslag voor de directeur, om hem op de hoogte te houden.

De week van Mirjam Sieben
Activiteitenoverleg met het programmateam

 Woensdag

Iedere woensdagochtend heb ik een gesprek met de communicatiestagiair Youri. Wat zijn de prioriteiten van deze week? Wat gaat goed? Wat kan beter? Youri zet de nieuwsbrief klaar die wij elke woensdag versturen. Hierin staan 1 of 2 nieuwsberichtjes en de activiteiten van de komende week en verder. Ik hoef de nieuwsbrief alleen nog te controleren en dan verstuur ik hem.

Om de week heb ik overleg met de directeur. Vandaag bespreek ik interessante inzichten die ik heb gekregen tijdens de Meet2Match bijeenkomst van afgelopen vrijdag.

Ik werk normaal gesproken fulltime, maar vandaag stop ik om 13.oo. Ik speel vanavond namelijk met mijn band The Dirty Denims in de Effenaar als support voor de Golden Earring.

De week van Mirjam Sieben
Mirjam en haar band The Dirty Denims als support act voor de Golden Earring in de Effenaar

Donderdag

Vandaag leg ik alles klaar voor de Music Match Maker van zaterdag. De bewegwijzering, de visitekaartjes waarop men hun contactgegevens kan opschrijven en de posters van de bands die zich hebben opgegeven, ik print het allemaal uit. Ook de flyer van Muziekkompas, de bonnetjes en de infosheets leg ik klaar.

Om de week post Muziekkompas een nieuwe muzikantentip. Vandaag post een video van Nova Borgers van SingShop op de Facebook-pagina en website van Muziekkompas. Zij geeft enkele tips over inzingen voor een (lang) optreden en het afkoelen van je stem achteraf.

De week van Mirjam Sieben
Muzikantentip op de Facebookpagina van Muziekkompas

Vrijdag

Vandaag ben ik vrij, maar ik check de hele dag door de werkmail voor eventuele nieuwe inschrijvingen voor Music Match Maker. Dat is maar goed ook, want zelfs tot zaterdagochtend ontvang ik nog nieuwe aanmeldingen.

Zaterdag

Het is zover, de 3e editie van de Music Match Maker! Om 10.30 uur ben ik bij PopEi om samen met twee technische medewerkers de voorbereidingen te treffen. In de zaal wordt onder andere een backline (drumstel, versterkers, keyboard, digitale piano) neergezet, de beamer aangesloten en de zitzakken neergelegd. Ook de repetitieruimtes boven worden in gereedheid gebracht, want daarin kunnen eventuele matches kort samen repeteren.

Al rond 13.15 uur komen de eerste deelnemers binnen. Ik sta bij de ingang voor de intake, waar alle deelnemers een lijst met de aangemelde bands en solisten krijgen en een sticker met daarop hun naam en instrument. Ruud van SingShop en Hanneke van Gehannes presenteren de dag en Bob van MijnMuziekles en Annelies van Centrum voor Pop & Jazz geven waar nodig muzikale ondersteuning.

Het is wederom een succes! Uiteindelijk zijn er 7 bands gekomen en 13 losse muzikanten. Het precieze aantal matches moet ik jullie nog even schuldig blijven, maar toen ik om 16.00 uur weg moest in verband met een optreden waren er waarschijnlijk al 4 matches gemaakt. Ik ben trots!

De week van Mirjam Sieben
Intake bij de Music Match Maker

Zondag

Vandaag ben ik vrij en dat is ook wel nodig na twee drukke weken en veel optredens met de band. Vandaag nog een optreden tijdens Popronde Weert en dan is het weekend weer voorbij. Op maandagochtend ligt het Eindhovens Dagblad in de bus met daarin een groot artikel over de Music Match Maker. Top!

et Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Artikel over de Music Match Maker in het Eindhovens Dagblad

Tot zover de week van Mirjam Sieben. Ben jij of ken jij een cultuurmarketeer die ook zijn of haar week wil delen met de lezers van Cultuurmarketing? Tip ons via mail of Twitter.