Nieuw seizoen, nieuw theater: de week van Niké Mulder

7 apr 2015

Vraag jij je ook wel eens af wat je concullega’s doen? In De Week Van kom je erachter. Deze keer een fotoverslag van de werkweek van

Door redactie

Niké Mulder, actrice en projectleider marketing bij het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal.

Na haar studies Communicatie en daarna Kunst, Cultuur en Media met de specialisatie theaterwetenschappen, heeft Niké Mulder een aantal jaar in de overheidscommunicatie gewerkt. De culturele sector bleef echter trekken, niet in de laatste plaats omdat ze naast haar ‘reguliere’ studies ook een vooropleiding aan de toneelschool in Londen had gevolgd en de driejarige acteeropleiding aan de Acteursschool in Amsterdam had voltooid.

Ze staat als actrice dus regelmatig zelf op de planken en ze kan zich geen betere plek voorstellen om haar tijd door te brengen dan het theater. Ze was dus heel blij toen ze een jaar geleden aan de slag kon als projectleider marketing bij het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal. Ze houdt zich hier vooral bezig met de marketing van dans-, musical-, spektakel- en familievoorstellingen.

Maandag

Ik begin de week zoals altijd met een rondje verkoopstanden. Naast vooruitkijken is het ook fijn om te zien dat het afgelopen weekend lekker druk was met onder meer een uitverkochte zaal voor Edwin Evers.

Niké Mulder - maandagUitzicht vanuit kantoor

De ochtend staat verder vooral in het teken van mijn planning bijwerken en acties uitzetten voor een aantal bijzondere dansvoorstellingen die binnenkort te zien zijn. Ook kijk ik met mijn collega die zich bezighoudt met de online marketing even naar onze Instagram-account. Die is net actief en we willen er bezoekers onder meer backstage beelden laten zien.

Niké Mulder - maandagOverleg marketingteam

‘s Middags is het tijd voor het wekelijkse overleg van het marketingteam. We bespreken onder meer de nieuwe seizoensbrochure, de verhuizing naar onze, tijdelijke, nieuwe locatie en we proberen ook altijd kort een inspiratiemoment in te plannen waarin één teamlid informatie deelt van bijvoorbeeld een interessante training of een geslaagd project. De rest van de dag breng ik vooral door met regelklussen.

‘s Avonds reis ik naar Amersfoort voor een repetitie van mijn toneelgezelschap De Wolven. We werken aan alweer onze derde voorstelling, Harder. Beter. Sneller., die we vooral op kleinere theaterfestivals gaan spelen. De repetitie gaat lekker en de voorstelling krijgt steeds meer vorm.

Niké Mulder - maandagRepetitie De Wolven

 

Dinsdag

Vandaag hop ik van het ene naar het andere overleg. Het eerste overleg gaat over de open dag afgelopen weekend van onze nieuwe (tijdelijke) locatie, het Zuiderstrandtheater, waar we vanaf begin september te vinden zijn. Zo’n nieuwe locatie is altijd spannend, en dus was het heel fijn om te zien dat onze trouwe bezoekers in grote getale naar de open dag waren gekomen, die in het teken stond van onze klassieke programmering .

Niké Mulder - dinsdag

Ze kregen daar een eerste indruk van het theater, een prachtig concert van het Residentie Orkest (net als het NDT ons huisgezelschap), en de mogelijkheid om kaarten voor het nieuwe seizoen te bestellen. De opkomst was zo massaal dat we snel een tweede open dag hebben gepland die inmiddels ook al bijna vol zit. Ook de eerste kaartverkoop loopt erg goed. Hopelijk een mooie voorbode voor het nieuwe seizoen…

’s Middags vertel ik, samen met mijn collega, een stagiaire van Den Haag Danst over onze online marketingmiddelen en hoe we deze inzetten. Daarna kijk ik met twee collega’s naar onze jongerenmarketing.

Niké Mulder - dinsdagOverleg met stagiaire Den Haag Danst

Na mijn werk fiets ik in het zonnetje naar huis en ’s avonds weet ik mijzelf van de bank naar de sportschool te slepen om daar nog wat cardio- en krachttraining te doen.

 

Woensdag

Woensdag is mijn vaste vrije dag. Heel prettig om tussen mijn marketingwerkzaamheden door een vaste dag te hebben om met mijn acteerklussen aan de slag te kunnen gaan. Vandaag betekent dit dat ik contact heb met castingbureaus over onder meer een casting, mijn administratie bijwerk en nog even kijken naar wat acties voor De Wolven.

Niké Mulder - woensdag

Ook werp ik alvast een blik op de belastingaangifte over 2014. Blijft een vervelende klus….

’s Avonds heb ik met een vriendin afgesproken om weer eens een les pilates te volgen. De les is best pittig, fijn dus. Na de les duiken we nog de sauna in als beloning voor het harde werken en kletsen we nog even bij.

 

Donderdag

Niké Mulder - donderdagSpuiplein in de zon

Ik fiets in het zonnetje naar het theater dat er met dit mooie weer prachtig bijligt. De week lijkt voorbij te vliegen en ook vandaag zit mijn agenda alweer helemaal vol. Er staan vooral wat nieuwsbrieven op de planning, teksten voor de nieuwe seizoensbrochure, een uitnodiging, een nieuwsbericht en nog een aantal van dat soort klussen.

Leuk dat het programma voor komend seizoen inmiddels zo goed als rond is, het is weer een lijst mooie voorstellingen geworden! Krijg nu al zin om me daar op te storten…

‘s Ochtend ga ik ook nog langs bij kinderopvang Partou. Ze verzorgen bij kindervoorstellingen vaak wat extra activiteiten en ik bespreek met hen hoe we dit het komende seizoen willen insteken.

Niké Mulder - donderdagLunchconcert Residentie Orkest

Tijdens de lunch glip ik snel binnen bij het lunchconcert van het Residentie Orkest. Een erg fijne manier om even uit de waan van de dag te ontsnappen. Groot voordeel van zo’n werkplek! Daarna ga ik aan de slag met de teksten voor de seizoensbrochure en maak ik een paar mailings af.

’s Avonds heb ik geen afspraken en een rustige avond. Dat wordt dus een avondje bankhangen met een lekker tijdschrift.

 

Vrijdag

Laatste dag op kantoor alweer, voor deze week. Vandaag heb ik nog een paar overleggen over onder meer de randprogrammering van een dansvoorstelling. Leuk om te kijken wat we bezoekers naast de voorstelling nog meer kunnen bieden. Verder probeer ik de vrijdag te gebruiken om zoveel mogelijk losse eindjes af te handelen zodat ik met een gerust hart het weekend in kan. Blijft een uitdaging…

Niké Mulder - vrijdagKorte film Ronald McDonald

Aan het eind van de dag reis ik naar Utrecht om de lancering van een filmpje van het Ronald McDonald Huis in Utrecht waarin ik heb gespeeld, bij te wonen. Ik was erg onder de indruk van het Huis en wat het betekent voor de families die hier tijdelijk verblijven, terwijl hun kind in het nabijgelegen Wilhelmina Kinderziekenhuis ligt.  Het filmpje, dat is gemaakt voor de ‘Geef een nachtzoen’-campagne,  is mooi geworden, en iedereen is blij met het resultaat.

Daarna race ik weer  terug naar Den Haag waar ik samen met een vriendin ‘Songs for Drella’ van het Scapino Ballet Rotterdam bezoek. We genieten met een volle zaal van deze inspirerende voorstelling.

Niké Mulder - vrijdagMet Charlot bij ‘Songs for Drella’

 

Zaterdag

Weekend! En dat betekent dat ik vandaag de dag rustig begin. Lekker ontbijten, krant lezen en nog even wat teksten doornemen voor Harder. Beter. Sneller., de voorstelling die ik met De Wolven ga spelen.

Niké Mulder - zaterdagtekst Harder.Beter.Sneller

Daarna vertrek ik met mijn vriend richting Haarlem. Hij is trombonist bij het Balletorkest en speelt vanavond de première van ‘De terugkeer van Hans en Grietje’ een voorstelling die Orkater met het Balletorkest heeft gemaakt. We zijn op tijd in Haarlem en kunnen dus nog even de stad in.

Niké Mulder - zaterdagDe terugkeer van Hans en Grietje

De voorstelling zelf is echt een feest, de uitverkochte schouwburg geniet. Het orkest zit dit keer eens niet in de bak (zoals bij balletbegeleiding normaal het geval is) maar staat op het podium en speelt mee in het verhaal. En dat werkt als een trein! Mooi om het orkest zo in beweging te zien en de muziek over het podium te horen gaan.

Niké Mulder - zaterdagAuto met soesjes

Na afloop is iedereen blij met de geslaagde première en wordt dat gevierd bij de premièreborrel, waar, geheel in Hans & Grietje stijl, zelfs auto’s volledig gevuld met knalroze soesjes te vinden zijn…

 

Zondag

Na een rustige ochtend duik ik ’s middags nog even de sportschool in. Ik heb niet altijd zin om te gaan, maar als ik er eenmaal ben vind ik zo’n een uurtje flink sporten erg lekker.

Niké Mulder - zondagKrant en kat

Thuis doe ik nog een poging de krant te lezen, maar daarin word ik enigszins gesaboteerd….

’s Avonds vertrekt mijn vriend weer naar een repetitie in Amsterdam en heb ik het huis voor mijzelf. Ik bak een lekker kwarkbrood dat ik de komende week kan eten als lunch. Ik ben geen enorme keukenprinses, maar dit recept is behoorlijk makkelijk, dus dat lukt zelfs mij!

Daarna duik ik op de bank en eindig de avond met een aantal afleveringen van Unbreakable Kimmy Schmidt. Ik las enthousiaste reacties over de serie op Twitter, dus mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Niké Mulder - zondagUnbreakable Kimmy Schmidt

Het is inderdaad een erg leuke serie, en voor ik het weet heb ik de eerste paar afleveringen gezien. Tegen die tijd komt mijn vriend weer thuis van zijn repetitie. Fijn om nog even van hem te horen hoe zijn avond was en dan is het alweer tijd om m’n bed in te duiken, klaar voor een nieuwe week!

 

Tot zover de week van Niké Mulder. Ben jij of ken jij een cultuurmarketeer die ook zijn of haar week wil delen? Tip ons via mail of Twitter.