Stagiair(e) redactie

Heb jij passie voor schrijven en cultuur en zoek je een stage waarbij je ervaring opdoet met online redactie? Dan zoeken wij jou!

Cultuurmarketing is een platform dat professionals in de culturele sector voorziet van actuele kennis, relevante vaardigheden en inspirerende connecties om cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Cultuurmarketing publiceert artikelen over actuele trends en ontwikkelingen en bereikt daarmee een groot gedeelte van de marketeers die werkzaam zijn bij onder andere musea, podia en theaters in Nederland en België.

Voor de periode september 2023 tot en met januari 2024 zijn wij op zoek naar een leergierige redactiestagiair(e) die artikelen schrijft en publiceert.

Dit is wat wij bieden

In 5 maanden doe je ervaring op met alle aspecten van online redactie. Je doet onderzoek naar de onderwerpen van de artikelen, interviewt mensen die werken bij culturele organisaties en publiceert artikelen. Voorbeelden van artikelen zijn: ethiek in marketing, AI: de nieuwe assistent van de cultuurmarketeer en nieuwe doelgroepen bereiken met campagnes.

Cultuurmarketing is een toegankelijke en inclusieve organisatie. Je krijgt eigen verantwoordelijkheid en goede begeleiding en er is ruimte om eigen ideeën aan te dragen. Er is de mogelijkheid om het takenpakket uit te breiden met werkzaamheden waarover jij meer wilt leren, zoals (maar niet uitsluitend) communicatie of onderzoek.

Je werkt samen met een klein en betrokken team in de leukste creatieve broedplaats van de Pijp: Cinetol. Je ontvangt een Apple laptop in bruikleen en een aantal dagen per week thuiswerken is mogelijk. Cultuurmarketing is erkend als Erkend Stagebedrijf voor hbo/wo door Stichting ELBHO. Je kan rekenen op goede en professionele begeleiding.

De werkzaamheden

Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Research van onderwerpen;
 • Schrijven van artikelen zoals interviews, praktijkverhalen en verslagen;
 • Deelnemen aan redactievergaderingen;
 • Eindredactie van blogs en artikelen;
 • Klaarzetten en publicatie van artikelen in het CMS (WordPress);
 • Publiceren van social media posts op Instagram en Linkedin;
 • Meedenken over nieuwe artikelen en content ideeën.

Dit is wat de stage je oplevert

Aan het einde van de stage:

 • Heb je meer kennis over marketing en communicatie in de culturele sector.
 • Heb je uitgebreide ervaring met online redactie.
 • Kan je werken met een CMS, CRM en social media tools als Canva en Hootsuite.
 • Ken je de belangrijkste spelers in de sector.
 • Heb je inzicht in de actuele uitdagingen en ontwikkelingen in de culturele sector.

Dit is onze ideale kandidaat

Als schrijven en cultuur jouw passie zijn en je een HBO of universitaire opleiding volgt, zien wij een match. Kennis van marketingcommunicatie en/of de cultuursector is een pré, maar geen must. Dit is een meewerkstage, in overleg kan een kleinschalige onderzoeksopdracht onderdeel uitmaken van de stage. Voldoe je niet aan alle wensen, maar denk je dat je alsnog van waarde kunt zijn voor onze organisatie? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit vond onze oud-stagiaire Marloes (23 jaar, master communicatie- en informatiewetenschap bij de Vrije Universiteit Amsterdam) van de stage: “Mijn keuze voor de stage bij Cultuurmarketing hing samen met het feit dat ik schrijven wilde combineren met mijn interesse voor de culturele sector. Ik heb veel verschillende soorten teksten kunnen schrijven en mocht snel zelfstandig aan de slag met interviews en praktijkcases. Zo leerde ik de cultuursector beter kennen en heb ik beter leren schrijven. De fijne werkomgeving bij Cultuurmarketing biedt ruimte om al je ideeën aan te dragen.”

Praktisch

Periode: september 2023 – januari 2024
Aantal uren: 24 – 40 uur per week (in overleg)
Niveau: HBO/WO
Vergoeding: 400 euro bruto per maand (fulltime) + een Cultuurmarketing training naar keuze

Reageren

Meer informatie kan je opvragen via [email protected] of 020 – 2614727 (vraag naar Hilde Smetsers).

Wil je solliciteren? Stuur dan direct een korte motivatie en CV naar: [email protected].