Google Ads richt zich op kleinere ondernemingen

AdWords wordt Google Ads

google ads
#Online marketing
24 sep 2018

Na bijna twee decennia trouwe dienst gaat Google’s online advertentiedienst AdWords op de schop: Google AdWords wordt Google Ads.

Door de redactie

Volgens senior vice president van Google Ads, Sridhar Ramaswamy, kan de rebrand voornamelijk worden beschouwd als een naamsverandering. Desalniettemin slaat de Amerikaanse zoekmachine-gigant hiermee ook een nieuwe weg in. In dit artikel staan wij uitgebreid stil bij de vraag wat de marketeer in de culturele sector van deze veranderingen mag verwachten en wat Google, met haar vernieuwde dienst, voor hen in petto heeft.

Vergeleken met achttien jaar geleden – toen AdWords door Google werd geïntroduceerd – is het online verkeer enorm toegenomen en heeft de smartphone een centrale rol gekregen in ons dagelijks leven. Het resultaat: marketeers kunnen via verschillende apparaten en kanalen de consument online benaderen. Om dit nog beter te kunnen ondersteunen, heeft Google aan het begin van deze zomer een drietal nieuwe merken het leven ingeroepen: Google Marketing Platform, Google Ad Manager en natuurlijk Google Ads.