Online campagne van poppodium 013 zet fan centraal

Fans in de hoofdrol bij online campagne 013

Poppodium 013 in Tilburg ontwikkelde een TV-campagne om zijn programmering onder de aandacht te brengen en gooide daarna het roer om door volledig online te gaan. Marketeer Emiel Haring vertelt over de najaarscampagne: 'SHOOOW HEY!'

Door de redactie

Fotografie

Poppodium 013

Poppodium 013, gevestigd in Tilburg, sloot tijdelijk haar deuren in 2015 omwille van een verbouwing. De grootste verandering betrof het opkrikken van de capaciteit in de grote zaal. Waar ze eerst 2000 bezoekers ontvingen, werd ruimte gemaakt om een capaciteit van 3000 bezoekers.

Programma relevant voor een groot publiek

De nationale relevantie en status van 013 verhogen op een creatieve en onderscheidende manier: dat werd het voornaamste uitgangspunt van de najaarscampagne die inmiddels traditie is geworden. Inzet was de promotie van het najaarsprogramma en het stimuleren van de ticketsales. “Het programma waarover we beschikken is zowel sterk als breed,” vertelt Emiel Haring, “het biedt daarom ook ingang voor een divers publiek. Daarmee willen we ons profileren aan een groot publiek.”

De fan centraal in thema-campagne ‘Shooow Hey!’

Over de eerdere campagnes vertelt Haring: “We werkten aanvankelijk met live beelden van optredens, waarbij vooral de namen van de artiesten in beeld waren.” De nieuwe campagne moest, nog meer dan bij de eerdere campagnes, een opvallend verhaal vertellen.