Toegankelijkheid in de museumsector

Anouk Heesbeen: Week bij Stedelijk voor Onvergetelijk Programma

photorealistic group of elderly people sitting on red folding chairs in an art gallery, listening to the hostess explaining about one painting hanging from above them. The artwork is of abstract patterns and shapes, the room has white walls with wood floors, there's another large canvas hanging behind it, the setting feels calm and relaxing --no blur --ar 4:3
#Loopbaan
2 aug 2016

Vraag jij je ook wel eens af wat je concullega’s doen? In De Week Van kom je erachter. Deze keer een fotoverslag van de werkweek van Anouk Heesbeen, ontwikkelaar van het Onvergetelijke programma bij het Stedelijk.

Door de redactie

Fotografie

Midjourney

Anouk Heesbeen begon in 2012 als rondleider bij het Stedelijk Museum na een bachelor Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit en een master Museumstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Haar periode als medewerker Educatie bij Foam was van korte duur; begin 2015 werd zij bij het Stedelijk namelijk verantwoordelijk voor de uitbreiding van het Onvergetelijk programma, bestaande uit interactieve rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In die functie werkt Anouk steeds twee maanden bij een ander museum in Nederland om het Onvergetelijk programma op locatie te implementeren. In dit artikel geeft Anouk een kijkje in haar (werk)week.

Maandag

Vandaag begint het implementatietraject van het Onvergetelijk programma in het Limburgs Museum Venlo. Hoewel ik inmiddels bij het negende museum van de uitbreiding ben aanbeland, is de start van zo’n intensieve periode altijd weer spannend. Van te voren weet ik immers nooit hoe het traject precies zal verlopen, en met welk resultaat ik na twee maanden het museum weer verlaat.