Horrorfilms en Virtual Reality zombies tijdens het Imagine Film Festival in EYE Amsterdam

Openingsweek EYE filmfestival

Charlotte Groen. Hoofd Publiciteit en Marketing bij Imagine Film Festival, neemt ons mee tijdens een 11-daags filmfestival dat jaarlijks plaats vindt in april in EYE in Amsterdam.

Door redactie

Fotografie

Cottonbro studio (Pexels)

Charlotte Groen heeft haar passie voor beeld en geluid altijd goed kunnen combineren met haar Communicatie en Marketing werkzaamheden in de culturele sector. Na haar master Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam kwam ze in 2008 voor het eerst in aanraking met het Imagine Film Festival (toentertijd nog Amsterdam Fantastic Film Festival). Toen begon ze als stagiair. Inmiddels is Groen Hoofd Publiciteit en Marketing bij Imagine Film Festival, een 11-daags filmfestival dat jaarlijks plaats vindt in april in EYE in Amsterdam. Groen hield voor ons de openingsweek van het festival bij.

Maandag

Imagine’s kantoor zit op het Timorplein in Amsterdam Oost, maar omdat het Imagine festival bijna gaat beginnen, zitten we met het hele kantoor de komende 2 weken in EYE. Een mooi uitzicht!

De Week Van Charlotte Groen Imagine

Vandaag zorg ik dat al het drukwerk klaarstaat, neem ik met collega Christine de social media planning goed door en zorg dat interviews van journalisten met gasten zijn ingepland. Daarna op tijd naar huis want ik ga door naar yoga; volgende week zal ik ook ’s avonds nog in EYE zitten.

Dinsdag

Het wordt steeds chaotischer op ons kantoortje. Nog 1 dag en dan is de openingsavond. Er zijn “barf bags” geleverd voor de vertoning van de kannibalen horrorfilm Raw, heel leuk! We proberen elke voorstelling iets extra’s te geven, of dat nou een inleiding is, een Q&A met de regisseur of zo’n leuke goodie.

De Week Van Charlotte Groen Imagine

 

Niets missen?

We sturen iedere twee weken een nieuwsbrief met interviews, praktijkverhalen en de nieuwste vacatures. Schrijf je in, dan krijg jij ‘m ook.

Woensdag

Vanavond is de openingsavond. Het is nog even heel druk met alle laatste voorbereidingen: de aankleding, het ophangen van posters, verspreiden van boekjes, flyers en de doorloop van vanavond. Hier is veel beeldmateriaal voor nodig; het publiek zal stills zien van de films waarover wordt verteld. De openingsfilm is de hooggewaardeerde thriller Get Out en mijn vader en zusje zijn ook gekomen om te kijken. De openingsceremonie ging gelukkig erg goed en ik heb daadwerkelijk tijd om de film te zien!

De Week Van Charlotte Groen Imagine

Donderdag

Dag 2 van het festival. Ik ben heel moe, want er is weinig geslapen. Vandaag kijk ik de (horror) Virtual Reality films, om te checken welke leeftijdsgrens erbij moet. Dat is 18+ geworden en ik heb me goed vermaakt als ‘zombie’ in één van de films.

De Week Van Charlotte Groen Imagine

In de avond krijg ik een bericht dat Matthijs van Nieuwkerk ons gaat noemen in DWDD. Een mooie afsluiting van de dag!

Vrijdag

Vandaag beginnen we iets later, de eerste film begint pas om 12:00 uur. Dit jaar zijn we heel actief op sociale media: we posten en boosten veel en er zijn social media reporters om elk evenement vast te leggen. Ik ben benieuwd of we dit na afloop terug gaan zien in de kaartverkoop. Ook is er veel aandacht op print: de knipselwand hangt helemaal vol met positieve artikelen over het festival van o.a. NRC, Volkskrant, Trouw en het Parool. Heel fijn dat er naast online ook veel offline exposure is.

De Week Van Charlotte Groen Imagine

Zaterdag

Één van de onderdelen van de randprogrammering is de samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje vanwege het Fantastic Fashion thema. Tassenmuseum Hendrikje heeft een aantal fantasierijke tassen geleverd om tentoon te stellen tijdens Imagine. Dit is onze eerste samenwerking met een museum, leuk om door middel van kruisbestuiving nieuwe doelgroepen te bereiken.

De Week Van Charlotte Groen Imagine

Zondag

Na een kort paasontbijt thuis, snel weer naar EYE. Ik heb 80 paaseieren besteld, waarin ik vrijkaarten en een chocolaatje stop en die verstoppen we in de zalen. Dat levert verbaasde gezichten op!

De Week Van Charlotte Groen Imagine

Aan het eind van de middag is het korte filmprogramma Nieuw Nederlands Peil, waarin o.a. de korte film van mijn man te zien is. Daar ben ik natuurlijk bij. Samen gaan we nog naar de beklemmende horror Hounds of Love en dan naar voldaan terug naar huis.

Interessant voor anderen?