Een week vol publieksactiviteiten, interviews en social media

Co-creatie bij Witte de With

#Online marketing
15 mei 2017

Milou van Lieshout, PR Marketing & Communication Associate bij Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam en eindredacteur bij Vers Beton, vertelt over haar week.

Door redactie


Milo Deckert (Pexels)

Milou van Lieshout (1987) werkt sinds medio 2016 als PR, Marketing & Communication Associate bij Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam. Daarvoor was zij ruim vier jaar werkzaam als medewerker PR & Communicatie bij Museum De Lakenhal in Leiden. Na een bachelor Kunstgeschiedenis en twee masters – Cultureel Erfgoed en Moderne & Hedendaagse kunst – aan de Universiteit Utrecht behaalde zij in 2014 een diploma in Online & Digital Marketing bij Beeckestijn Business School. Milou is eindredacteur bij Vers Beton, het online platform voor de harddenkende Rotterdammer.

Maandag

Deze week organiseren we veel publieksactiviteiten, waaronder twee met onze Class of ’17, op woensdagavond en zaterdag. Ieder jaar wordt een selecte groep studenten van diverse (kunst)opleidingen door ons begeleidt bij het organiseren van een serie activiteiten, met name bedoeld voor hun eigen peers. Omdat de kaartverkoop nog wel een boost kan gebruiken besluiten we een aantal gesponsorde Facebook-posts in te zetten. Ondertussen start ik met de Nederlandse vertaling van de zaalgids voor de tentoonstellingen die openen in juni. Later die middag beoordeel ik de social media rapportage, die wordt bijgehouden door stagiair Konstantinos. Tot slot kijk ik of er al nieuwe sollicitaties zijn binnengekomen, want we zoeken een nieuwe stagiair per 29 mei. Thuis in Rockanje sluit ik de dag af met koken, eten en een rondje hardlopen over het strand, waarna ik op de bank neerplof om mijn boekenclub-boek uit te lezen.

De week van Milou van Lieshout

Dinsdag

De Facebook-advertenties lijken te hebben gewerkt: de kaartverkoop is al flink toegenomen! Na het bijwerken van de mail begin ik de dag met een interview met Selinay, de stagiaire van onze buren van TENT. Voor haar bachelorscriptie doet Selinay onderzoek naar de rol van citymarketing in Rotterdam en hoe culturele instellingen hieraan actief kunnen bijdragen. Niet alleen is het fijn om een collega te helpen, het is ook prettig om mijn eigen gedachten over dit thema weer eens hardop te ordenen.

De week van Milou van Lieshout

Om half 11 is het tijd voor de tweewekelijkse staff meeting. Alle collega’s zijn hierbij aanwezig om lopende projecten en algemene zaken door te spreken. In de middag werk ik verder aan de vertaling van de zaalgids.

Woensdag

Op woensdag ben ik altijd vrij. Ik werk thuis aan wat klussen en wandel met de hond. Aan het einde van de dag ga ik alsnog naar Witte de With, want voor vanavond staat er een Class of ’17 evenement op het programma. Dit jaar focust de groep zich op ‘the king, the door, the thief, the stranger, the camera’, de actuele tentoonstelling van Judy Radul.

Ik breng op social media live verslag uit van de avond. Ook begeleid ik de aanwezige filmer en de fotograaf. Het is een zeer geslaagde sessie, gelukkig zit de zaal tot de nok toe gevuld. De deelnemers aan Class of ’17 weten hun netwerken altijd goed op de been te krijgen!

De week van Milou van Lieshout
Fotograaf: Aad Hoogendoorn

Niets missen?

We sturen iedere twee weken een nieuwsbrief met interviews, praktijkverhalen en de nieuwste vacatures. Schrijf je in, dan krijg jij ‘m ook.

Donderdag

Vanmorgen neem ik het Kunstblock-overleg waar voor een afwezige collega. Kunstblock is de structurele samenwerking tussen de culturele instellingen op de Witte de Withstraat, met naast Witte de With ook TENT, MAMA, CBK Rotterdam, V2__ en WORM. Samen organiseren we onder meer de wekelijkse Kunstavond op vrijdagavond. Van 18:00 tot 21:00 zijn alle instellingen gratis geopend en start om 19:00 uur de Kunstblock-tour die je kennis laat maken met de verschillende instellingen.

De week van Milou van Lieshout

De uitnodigingen voor de aankomende tentoonstelling zijn bezorgd door de drukker. Ze zien er goed uit! Leuk detail is dat er wel 16 verschillende varianten zijn gedrukt. Volgende week worden ze op grote schaal uitgestuurd. Daarnaast start ik vandaag mijn internationale persbenadering voor de aankomende tentoonstellingen. Ik ben ook eindredacteur voor Vers Beton, dus thuis ga ik nog even aan de slag omdat er een artikel gepubliceerd moet worden.

Vrijdag

Ik besluit vandaag de ochtend vrij te nemen om wat overuren te compenseren. Vanavond is het weer tijd voor de Kunstavond. Helaas horen we ‘s morgens dat de gastrondleiding van Merve Bedir moet worden afgelast omdat zij ziek is. Vertrekkend vanuit haar eigen achtergrond als architect zou zij een flinke groep meenemen door de tentoonstelling van Eric Baudelaire, ‘The Music of Ramón Raquello and his Orchestra’. Gastrondleidingen als deze organiseren we regelmatig, omdat het bezoekers – en medewerkers! – een frisse blik op de tentoonstelling oplevert. Ik benader alle mensen die zich hebben ingeschreven en attendeer op de Kunstblock Tour, die wel gewoon doorgaat.

De week van Milou van Lieshout

Tot slot heb ik contact met Hendrik Beerda, wiens publieksonderzoek wij gebruiken. We willen bekijken of onze vragenlijst compacter kan, zodat we deze makkelijker kunnen afnemen via een tablet op zaal. Nu krijgen bezoekers die toestemmen nog een mail thuisgestuurd om de vragenlijst in te vullen, maar ik denk dat ter plekke feedback geven betere resultaten oplevert. Beerda raadt dit echter af, we moeten dus toch op zoek naar een andere manier om de respons hoog te houden.

Zaterdag

Na een lunch met vriendinnen reis ik ook vandaag weer af naar Witte de With, want van 16:30 tot 20:30 uur is het tijd voor deel twee van activiteitenprogramma van onze Class of ’17. Alweer een volle bak! Net als woensdag vertrekken we vanuit de tentoonstelling van Judy Radul. Na een indrukwekkende performance en een geanimeerde lezing over Ballroom en Voguing, neemt een selecte groep deel aan de workshop Zine Making. Alweer een geslaagde avond, de Class of ’17 mag trots zijn op het resultaat!

De week van Milou van Lieshout

Zondag

Vandaag blijf ik lekker thuis. Er komt familie op bezoek – met cadeaus, want ik ben 3,5 maand zwanger en iedereen leeft mee. Ik verzorg een lekkere lunch voor ze. Terwijl Feyenoord speelt zit ik een tijdschrift te lezen onder het genot van een muziekje uit de platenspeler. Een heerlijke zondag om weer op te laden voor de volgende week!

De week van Milou van Lieshout

 

Interessant voor anderen?