Digitale toegankelijkheid

Webinar digitale toegankelijkheid
Webinar
7 februari 2022

In dit webinar leer je wat digitale toegankelijkheid inhoudt en krijg je een korte introductie op de WCAG 2.1 AA norm: de wettelijke richtlijnen voor webtoegankelijkheid.

Startdatum: 7 februari 2022 (10:00 - 11:30)
Locatie: online via Zoom
Ledentarief (excl. BTW)
€ 85
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 145

Slecht toegankelijke websites hebben impact op miljoenen mensen in Nederland die een of meerdere (functie)beperkingen hebben. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld slechtziend, motorisch beperkt, zwakbegaafd of laaggeletterd zijn.

Om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van jouw website, kan je de standaard volgen die is vastgelegd in de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.1 AA). De eis om hieraan te voldoen geldt sinds september 2020 niet alleen voor de overheid, maar ook voor culturele organisaties die grotendeels worden gefinancierd met publiekelijk geld en voor het bedrijfsleven in het algemeen.

In deze sessie creëren we bewustzijn waarom digitale toegankelijkheid belangrijk is. Je krijgt inzicht in de diverse drempels die digitaal ervaren worden, zoals onvoldoende contrast in kleurgebruik. Docent Armen Mnatsian bespreekt dit aan de hand van een aantal websites van deelnemers die hij als auditor bekijkt, zodat je na afloop weet waarom je aan de slag moet met digitale toegankelijkheid voor jouw organisatie.

Inhoud

  • Wat is digitale toegankelijkheid?
  • De vier hoofdcomponenten van WCAG 2.1: bedienbaar, waarneembaar, begrijpelijk & robuust
  • Praktische voorbeelden van toegankelijke en ontoegankelijke websites (audit)

Prijzen

Deze prijzen zijn exclusief BTW.

Er is nog een plek beschikbaar.

meld je aan

Doelgroep

Dit webinar is geschikt voor marketingcommunicatieprofessionals in de Nederlandse of Vlaamse culturele sector die verantwoordelijkheid dragen voor de digitale kanalen van hun organisatie.

Docent

Het webinar wordt gegeven door Armen Mnatsian, toegankelijkheid-evangelist, internetadviseur en eigenaar van digitaalEHBO. Met een achtergrond in webdesign en marketing heeft hij gewerkt voor Stichting Accessibility en deed onderzoek naar Nederlandse Webrichtlijnen 1 en 2, WCAG 1.0 en WCAG 2.1.

Ervaringen van deelnemers

Scholen in de Kunst
Marjolein Smit
Een informatief webinar! Met deze informatie kunnen we onze nieuwe website beter ontwikkelen.
Museum Villa Mondriaan
Jet Parent
Een spoedcursus die je wegwijs maakt binnen de online omgeving van toegankelijkheid.