Efficiënter werken door AI
Kunstmatige intelligentie (ook wel artificial intelligence, AI) is een technologie die een grote invloed heeft op ons alledaagse leven. Denk bijvoorbeeld aan het openen van je telefoon met gezichtsherkenning, de persoonlijke suggesties voor films en series van Netflix of het navigatiesysteem in je auto. Naast dat AI dagelijkse handelingen eenvoudiger maakt, biedt het ook voor de kunst- en cultuursector veel kansen.
In deze workshop maak je kennis met kunstmatige intelligentie en machine learning. Je leert de basistechnieken en de juiste terminologie te gebruiken, zodat je AI kan inzetten voor (het optimaliseren van) marketingcommunicatie werkzaamheden. Dit doe je aan de hand van kant-en-klare tools die je onder andere helpen bij A/B testen, het genereren van nieuwe koppen, het sneller researchen en groeperen van evaluaties.
Daarnaast laat AI je ‘outside the box’ denken. Na afloop van deze workshop weet jij daarom hoe je efficiënter te werk gaat en AI powered tools kan inzetten voor nieuwe creatieve inzichten.
Inhoud
In de workshop worden theorie en praktijk gecombineerd. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Definities van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (MI)
- Belang van AI en MI voor de culturele sector
- Kansen en gevaren van AI
- Kennismaking met relevante AI powered tools
- Leren hoe je AI powered tools direct toepast (als marketeer)
Naast bovenstaande thema’s is er ruimte om jouw eigen vragen in te brengen.
Datum
De workshop vindt online plaats via Zoom en bestaat uit twee bijeenkomsten:
- dinsdag 6 juni 2023 van 09:30 tot 13:00
- dinsdag 13 juni 2023 van 09:30 tot 13:00
De online bijeenkomsten worden opgenomen en deelnemers ontvangen de opnames na afloop van het hele traject.
De studiebelasting is 7 uur aan lesuren en ca. een half uur huiswerk.
Prijzen
Deze prijzen zijn exclusief btw.
Woon je in NL? en krijg het volledige deelnametarief vergoed.
Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen.
Doelgroep
Deze workshop is geschikt voor medewerkers werkzaam in de Vlaamse of Nederlandse culturele sector die geïnteresseerd zijn in technologie, maar ook voor marketingcommunicatiemedewerkers die alleen of met een klein team verantwoordelijk zijn voor de marketingcommunicatie van de organisatie. Ervaring met programmering is niet nodig en kennis van statistiek is geen vereiste.
Docent
Laurens Vreekamp is journalist, trainer, design thinker en oprichter van de Future Journalism Today Academy. Voorheen was hij News Lab Teaching Fellow voor Google en docent-onderzoeker User Experience Design aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Als researcher, docent en designer werkte hij onder meer voor RTL Nieuws, Nu.nl, FD, Het Parool, NPO Radio 1 en de KRO-NCRV.