Ontwikkel een strategisch marketingcommunicatieplan

Cursus
3 dagen, start 25 september

In deze cursus leg je een stevig fundament voor het strategisch marketingcommunicatieplan van jouw culturele organisatie.

Startdatum: 25 september 2024 (10:00 - 16:30)
Locatie: Utrecht
Regulier tarief (excl. 21% btw)
€ 1349
Ledentarief (excl. 21% btw)
€ 1029

Wil je losraken van de waan van de dag en heb je de ambitie om strategischer te werk te gaan? Tijdens deze cursus ga je aan de slag met de marketingcommunicatie-uitdagingen van jouw organisatie en vertaal je deze door naar een marketingcommunicatieplan.

De cursus is ontwikkeld vanuit uitdagingen in de culturele praktijk. Je doorloopt aan de hand van theorie, praktijkvoorbeelden en opdrachten alle fases van de ontwikkeling van een strategisch marketingcommunicatieplan. Gedurende de looptijd van de training werk je tussentijds aan huiswerkopdrachten die een onderdeel vormen van je strategisch marketingcommunicatieplan.

Je werkt in deze training toe naar een marketingcommunicatieplan dat je op de laatste dag samengevat presenteert aan de docent en andere cursisten. Na deze cursus beheers je het stappenplan om de marketingcommunicatie-uitdagingen van jouw organisatie aan te pakken en heb je het fundament van jouw marketingcommunicatieplan in handen.

Inhoud

De volgende onderwerpen maken deel uit van het programma:

  • Marketinganalyse; het fundament van je plan
  • Marketingdoelstellingen en -strategie
  • Marketingdoelgroep en behoeften
  • SWOT-analyse
  • Merkidentiteit en positionering
  • Marketingstrategie versus marketingcommunicatiestrategie
  • Marketingcommunicatie barrières
  • Klantinzicht
  • Budgetteringsmethode
  • Centraal creatief concept en marketingcommunicatiemiddelen

Praktische details

Data:
Woensdag 25 september 2024 (10:00 – 16:30 uur)
Woensdag 16 oktober 2024 (10:00 – 16:30 uur)
Woensdag 13 november 2024 (10:00 – 16:30 uur)

Locatie: Utrecht

Studiebelasting: 17 uur aan lesuren en circa 4 uur huiswerk per week gedurende de looptijd van de training. Houd er rekening mee dat je voor elke sessie huiswerk moet maken.

Investering:
1349 euro (excl. 21% btw) voor niet-leden (word lid en profiteer van korting)
1029 euro (excl. 21% btw) voor leden

Deze prijzen zijn inclusief vegetarische lunch en consumpties bij de bijeenkomsten op locatie. 

Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen. Daarom adviseren we je voor 26 augustus 2024 aan te melden.

meld je aan

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor marketingcommunicatieprofessionals werkzaam bij culturele instellingen die hun kennis en vaardigheden willen vergroten om strategischer te werk te gaan en aan de slag willen met hun marketingcommunicatieplan. De training is geschikt voor zowel professionals van kleine als grote organisaties. Er wordt verondersteld dat je informatie over je organisatie, zoals missie, visie en kernwaarden tot je beschikking hebt.

Docent

Demelzha Blinker is Hoofd Marketing & Communicatie bij Museum Boijmans Van Beuningen en brengt al ruim 17 jaar ervaring in marketing met zich mee. Ze initieert, adviseert en realiseert zowel op strategisch niveau als in de uitvoering en werkte voor o.a. Nationale Opera & Ballet, Black Achievement Month en Bijlmer Parktheater, Korzo en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Gastspreker

Myrna Fehrmann is brandmanager voor Wereldmuseum, het nieuwe merk dat vier musea in Amsterdam, Leiden, Rotterdam en Berg en Dal verbindt. Tijdens haar presentatie neemt Myrna je mee in het creatieve proces en de strategie achter de lancering van dit nieuwe cultuurmerk.

Uit de community

Kunstinstituut Melly
Jeroen Lavèn
Wil je weten waar je moet beginnen, welke stappen je altijd kunt volgen en hoe je beter voorbereid een marketing project kunt lanceren? Volg dan deze cursus van Cultuurmarketing. Na de cursus ga je met meer energie en kennis naar je werk!
Stichting Music Matters
Latiefa Al - Sebaey
De cursus strategisch marketingcommunicatieplan geeft je de tools en inzichten om je plan uit te werken. Alle topics worden behandeld en de begeleiding is afgestemd op jouw plan; wat ontzettend fijn is.
Jakop Ahlbom Company
Jolijn van Panhuis
Demelzha is een slimme, enthousiaste docent met eindeloos veel kennis en ervaring. Ze bevraagt de medecursisten scherp en met humor, zodat je daadwerkelijk veel kan leren tijdens de cursus.