Efficiënter werken met AI

Workshop
1 trainingsdag, 19 december 2023

Ontdek hoe jij als marketeer Artificial Intelligence kan inzetten om efficiënter te werken.      

Startdatum: 19 december 2023 (10:00 - 17:00)
Locatie: ILFU (Achter de Dom 14, Utrecht)
Regulier tarief (excl. btw)
€ 629
Ledentarief (excl. btw)
€ 379

AI-toepassingen worden in sneltreinvaart geoptimaliseerd en beschikbaar gesteld. Deze technologische verschuiving zal, vergelijkbaar met de impact van het internet, aanzienlijke gevolgen hebben voor ons dagelijks leven en dus ook voor het bedrijfsleven. Hoog tijd voor cultuurmarketeers om de mogelijkheden van AI te verkennen voor hun werkzaamheden.

In deze workshop maak je kennis met kunstmatige intelligentie en machine learning. Je leert de basistechnieken en de juiste terminologie te gebruiken, zodat je AI kan inzetten voor (het optimaliseren van) marketingcommunicatiewerkzaamheden. Dit doe je aan de hand van kant-en-klare tools, die je onder andere helpen bij A/B testen, het genereren van koppen, het sneller researchen en groeperen van evaluaties. Daarnaast leer je hoe AI je helpt om ‘out of the box’ te denken.

Na de workshop weet jij hoe je efficiënter te werk en AI-aangedreven hulpmiddelen kan inzetten.

Inhoud

In de workshop worden theorie en praktijk gecombineerd. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Definities van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (MI)
  • Belang van AI en MI voor de culturele sector
  • Kansen en gevaren van AI
  • Kennismaking met relevante AI-aangedreven tools
  • Leren hoe je AI powered tools direct toepast (als marketeer)

Naast bovenstaande thema’s is er ruimte om jouw eigen vragen in te brengen.

Praktische details

Datum:
dinsdag 19 december (10:00 – 17:00 uur)

Locatie: ILFU in Utrecht

Studiebelasting: 7 uur aan lesuren

Investering:
629 euro (excl. btw) voor niet-leden (word lid en profiteer van korting)
379 euro (excl. btw) voor leden

Deze prijzen zijn inclusief vegetarische lunch en consumpties op locatie.

Deze workshop is volgeboekt. Meld je aan voor de wachtlijst, dan brengen we je op de hoogte als er een plekje vrijkomt of wanneer we een nieuwe editie organiseren.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor medewerkers werkzaam in de Vlaamse of Nederlandse culturele sector die geïnteresseerd zijn in technologie, maar ook voor marketingcommunicatiemedewerkers die alleen of met een klein team verantwoordelijk zijn voor de marketingcommunicatie van de organisatie. Er is geen technische voorkennis nodig.

Docent

Laurens Vreekamp is journalist, trainer, design thinker en oprichter van de Future Journalism Today Academy. Voorheen was hij News Lab Teaching Fellow voor Google en docent-onderzoeker User Experience Design aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Als researcher, docent en designer werkte hij onder meer voor RTL Nieuws, Nu.nl, FD, Het Parool en NPO Radio 1. In 2022 kwam zijn boek over AI en machine learning uit: The Art of AI.

 

Ervaringen van deelnemers

Amstersfoort in C
Riske van der Zee
Interessante training doordat je theorie afwisselt met mooie opdrachten. De AI ontwikkelingen gaan erg snel en de docent past zijn stof ook echt toe op het nu en de toekomst.
Het Nieuwe Instituut
Jessica Dohmen - Verboom
AI is niet meer iets van de toekomst, het is hier! Laurens geeft ontzettend veel praktijkvoorbeelden waar je makkelijk zelf mee aan de slag kunt, maar ook je team en andere collega's. Een aanrader!
Akoesticum
Els Hoften
Een hele handige training om te volgen! Je leert zowel over de theorie achter AI en machine learning, als over de inzet van verschillende tools in de praktijk.