De week van Lieke van Eijk bij Scapino Ballet

Meekijken met Lieke van Eijk (Scapino Ballet)

#Loopbaan
18 dec 2017

In dit artikel krijg je een kijkje in de week van Lieke van Eijk die werkzaam is bij het dansgezelschap Scapino Ballet als marketeer.

Door de redactie

Lieke van EijkNa haar studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Utrecht is Lieke van Eijk in 2013 begonnen bij pr-bureau Herrie Film & TV in Amsterdam. Na een tussenstop bij Brand Urban Agency, communicatie adviesbureau, is zij in februari 2016 aan de slag gegaan bij dansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam. Samen met collega’s Michael Vogel en Martin Bras zijn zij verantwoordelijk voor de marketing bij Scapino.

Ik heb een ontzettende leuke en afwisselende baan waarbij ik op het ene moment met een theater aan de telefoon bespreek hoe we de zaal vol gaan krijgen en op het andere moment bij burgemeester Aboutaleb op bezoek ben om een videoboodschap op te nemen. Deze week staat volledig in het teken van onze nieuwste voorstelling Scala. We staan deze week vijf keer in Theater Rotterdam, waaronder een speciale benefietvoorstelling en de première op 7 december.

Zondag

Artistiek directeur Ed Wubbe is vandaag te gast in Podium Witteman om te vertellen over Scala en zijn fascinatie voor barok. Onze dansers geven een voorproefje van Scala op live-muziek van barokorkest Combattimento. Een aantal collega’s van mij zijn aanwezig in de studio maar ik geniet mee vanaf mijn bank.

Maandag

Ik begin de ochtend met het continu refreshen van mijn mail. Ik wacht op een mail van de vormgever met het programmaboekje van Scala. Deze moet om 10:00 bij de drukker liggen om op tijd klaar te zijn. Met enige vertraging kan ik om 11:00 aanleveren. Gelukkig komt onze deadline niet in gevaar. Tussen het beantwoorden van mails en het inplannen van social berichten schuif ik vandaag aan bij een aantal collega’s die in de vergaderruimte toi’s (geluksgeschenken) aan het maken zijn voor de première van Scala.

Dinsdag

De dag begint weer met het checken van mijn mail. Samen met mijn marketingcollega’s Michael en Martin maak ik een definitieve selectie van de scènefoto’s van Scala. Verder ben ik vandaag druk met het verzamelen van video- & fotomateriaal voor Theater Rotterdam, want Ed Wubbe en Bonnie Doets zijn aan het einde van de middag te gast in de talkshow TR Live, de live talkshow van Theater Rotterdam. Tussendoor beginnen de mails met vrijkaart verzoeken voor Scala binnen te stromen, de premièreweek is nu echt begonnen!

Ed en Bonnie zijn te gast in TR Live. Deze talkshow wordt uitgezonden via Facebook. Ik kon zelf niet aanwezig zijn dus kan ik zo meekijken.

Woensdag

Ik word wakker met een reportage over Scala op Radio 4. Deze reportage is een paar weken geleden opgenomen maar werd vanochtend uitgezonden. Goede timing! De officiële trailer van Scala is af, die deel ik op social media. Direct stromen de likes, reacties en deelacties binnen. Vanavond staan we voor het eerst in Theater Rotterdam met de speciale benefietvoorstelling van Scala. Met de opbrengst van dit benefiet hopen we volgend seizoen een extra danser aan te kunnen nemen. Het wordt een mooie avond met videoboodschappen van o.a. burgemeester Aboutaleb en Herman van Veen, interviews en natuurlijk Scala zelf. De avond wordt aan elkaar gepraat door oud-Scapinodanser Jan Kooijman.

Donderdag

Vanochtend heb ik een klein beetje uitgeslapen. Maar niet te lang want vandaag gaat Scala in première! Als ik om 10:00 achter mijn computer zit, zie ik dat er een groot interview met Ed Wubbe in Algemeen Dagblad/Rotterdam staat, leuk! Ik tik snel een mail naar alle marketingmedewerkers van de theaters waar Scala te zien is. In deze mail lever ik scenefoto’s en de officiële trailer van Scala aan met het verzoek deze content te delen.

Premièredagen zijn altijd chaotisch waarbij ik heen en weer ren tussen het kantoor en Theater Rotterdam. Dat doe ik dan ook de rest van deze dag. Om 17:30 ga ik samen met collega’s eten. Ik sta samen met collega Nicole Rust vanaf 19:00 achter de gastenbalie om alle genodigden van Scapino te ontvangen. Om 20:14 glippen we nog snel de zaal in om de voorstelling te zien.

Als kers op de taart wordt Ed Wubbe na afloop van de première geridderd in de orde van de Nederlandse Leeuw. Daarna proosten we met elkaar op het toneel op een geslaagde première.

Vrijdag t/m zondag

Dit weekend staat volledig in het teken van Scala in Theater Rotterdam. Alleen op zaterdag laat ik er mijn gezicht niet zien, deze dag is voor mijzelf!

Interessant voor anderen?