Schrijf jij het volgende artikel voor Cultuurmarketing?

Gezocht: professionals die kennis, visie of opinie willen delen in artikelen

#Loopbaan
13 jun 2018

Wil jij jouw kennis, persoonlijke visie en ideeën delen met iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed? Wij zijn op zoek naar professionals die een aantal keer per jaar een blog willen publiceren op Cultuurmarketing.nl.  

Door de redactie

Fotografie

Glenn Carstens-Peters via Unsplash

SaveSave

Cultuurmarketing is dé community voor iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed. Samen met ruim 1350 leden werken we gedreven aan een sterkere kunst- en cultuursector. Het netwerk van Cultuurmarketing is sectorbreed: we leren van en verbinden professionals die werkzaam zijn bij theaters, musea, producerende gezelschappen, kunstencentra, bibliotheken, fondsen en andersoortige culturele instellingen.

Op onze website verschijnt gemiddeld één artikel per week. Dit zijn praktijkcases, interviews met marketeers en vakinhoudelijke artikelen. Om meer ruimte te bieden aan specifieke onderwerpen passend binnen marketingcommunicatie, ondernemerschap en kunst- en cultuurbeleid, doen we deze open oproep aan professionals die hun kennis, visie of opinie willen delen via artikelen.

Na publicatie op onze website worden jouw artikelen verder verspreid via onze social media kanalen en nieuwsbrief en bereiken zo een groot deel van de (marketing- en communicatie)professionals in kunst- en cultuursector in Nederland.

Wil je bijdragen? Dan moet je dit weten:

  • We verwachten 3 á 4 keer per jaar een artikel, met een relevante insteek en vlotte schrijfstijl.
  • We plaatsen alleen inhoudelijke artikelen gericht op het delen van persoonlijke kennis, visie en/of opinie; geen promotionele content. Voor artikelen met commerciële inhoud gaan wij graag met je in gesprek over gesponsorde content.
  • Je schrijft de artikelen op persoonlijke titel, niet vanuit een organisatie.
  • Er is ruimte voor korte columns, longreads en alles daartussen, maar neem als leidraad dat de lengte van het artikel gemiddeld tussen de 1000-1500 woorden is.
  • Inhoud en vorm zijn vrij, wel vragen we je voor aanvang je idee voor te leggen aan onze webredactie. Indien nodig helpen zij het concept aan te scherpen of van feedback te voorzien.
  • Onze webredactie voert de eindredactie over de artikelen. Uiteraard in overleg met de schrijver.
  • We stellen unieke content op prijs: daarom gaan wij graag in overleg als je het artikel op een andere plaats wilt publiceren.
  • Jouw bijdrage als blogger is onbezoldigd.

Marketingdata-analist Sara Oomen: “Het schrijven van een blog dwingt me mijn gedachten te structureren en te toetsen. Ik kan er vernieuwende of verhelderende ideeën in kwijt, van mezelf of van anderen. Het levert me leuke gesprekken op met mensen die mijn interesses delen, ik vind het een goede manier om zo kennis met elkaar te delen.”

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail met daarin de onderwerpen waarover je zou willen schrijven en/of concrete ideeën voor artikelen naar [email protected].

 

Interessant voor anderen?