Vacatures bij Cultuurmarketing - Cultuurmarketing

Vacatures bij Cultuurmarketing

Cultuurmarketing is de community van vakgenoten die publiek verbinden met kunst, cultuur en erfgoed in Nederland en België.

Vacature: communicatiemedewerker

Als communicatiemedewerker breng je de activiteiten van Cultuurmarketing onder de aandacht van onze doelgroep van professionals die werkzaam zijn in de culturele sector. Je bent daarbij creatief in woord en beeld, hebt oog voor hoe het beter kan en streeft naar optimaal bereik via de communicatiekanalen.

Cultuurmarketing is een community van 1200 leden die werkzaam zijn bij de grootste en kleinste culturele organisaties in Nederland en België. Zij vinden elkaar in hun gezamenlijke doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst, cultuur en erfgoed. Cultuurmarketing ondersteunt de culturele sector hiermee door professionals op te leiden en met elkaar te verbinden, nieuwe vakkennis te ontwikkelen, positieve verandering in de sector in gang te zetten en onderzoek te doen. Dit alles om ervoor te zorgen dat culturele professionals alle kennis, vaardigheden en netwerken in huis hebben om kunst en cultuur voor zoveel mogelijk mensen van betekenis te laten zijn.

Per 1 november 2021 zijn wij op zoek naar een communicatiemedewerker voor 16 uur per week. 

De werkzaamheden

Het takenpakket bestaat uit:

 • Je schrijft en verstuurt nieuwsbrieven, direct mails en controleert en werkt automatische mail flows bij. 
 • Je beheert onze social media kanalen, waarbij je verantwoordelijk bent voor de contentplanning, contentcreatie en groei van de kanalen. 
 • Je maakt, evalueert en optimaliseert advertentiecampagnes op Linkedin, Facebook en Instagram.
 • Je hebt oog voor verbetering van de huidige communicatieteksten op de website van Cultuurmarketing en analyseert de resultaten van overige communicatiemiddelen. 
 • Je ondersteunt collega’s waar nodig in de inhoudelijke activiteiten van Cultuurmarketing.

Wat vragen we?

Wij zoeken een medewerker met een hands-on mentaliteit, die tegelijkertijd overzicht houdt en analytisch te werk gaat om tot ideeën voor verbetering van de communicatie te komen. Je bent gepassioneerd over marketingcommunicatie in de culturele sector, bedreven in copywriting, gestructureerd, proactief in overleg met collega’s en ziet het als een kans om jouw kennis over marketing en communicatie in de culturele sector te verdiepen. 

Wij vragen een afgeronde communicatie- of marketingopleiding op HBO of universitair niveau en minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie waarbij in ieder geval contentcreatie voor social media deel uitmaakt van het takenpakket. Ervaring met online adverteren en/of het werken in een CMS, CRM systeem of mailprogramma is een pré.

Wat bieden wij?

Wij bieden vanaf 1 november 2021 een contract van 8 maanden voor 16 uur per week, met uitzicht op verlenging en een uitbreiding van taken en uren. Als organisatie staan we voor ontwikkeling van professionals, datzelfde passen we toe via een persoonlijk ontwikkelingsplan dat in het teken staat van jouw motivaties en ambities. 

Bij Cultuurmarketing kan je jouw kennis over marketing en communicatie uitbreiden en leer je de culturele sector in Nederland en België diepgaand kennen. Ons kantoor is gevestigd in Cinetol, een creatieve broedplaats in de Pijp in Amsterdam met een poppodium en een bar. Er is mogelijkheid om (deels) thuis te werken. 

Over het Cultuurmarketing team 

Het Cultuurmarketing team bestaat uit vier medewerkers en is toegewijd, betrokken en toegankelijk. Ieder van ons onderschrijft het belang van een divers team en draagt bij aan een inclusieve bedrijfscultuur waar ieder gelijke kansen krijgt ondanks verschillen in geaardheid, fysieke en mentale mogelijkheden, achtergrond en geloofsovertuiging.

Cultuurmarketing is een kleine organisatie met grote teamspirit dat waarde hecht aan zelfontplooiing en professionele ontwikkeling. Samen hebben we de energie om Cultuurmarketing uit te bouwen tot een van de meest inspirerende communities van Nederland en België. 

Reageren

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Hilde Smetsers via 020 – 2614727. 

Solliciteren is mogelijk door een motivatie en je C.V. te mailen naar [email protected]. Dit is mogelijk tot en met 3 oktober. Je bent niet verplicht om je geslacht en geboortedatum in je CV en motivatie te vermelden.

Gezocht: 2 nieuwe leden programmaraad

De Cultuurmarketing programmaraad is een klankbordgroep van 12 vakgenoten die het kernteam van Cultuurmarketing voorziet van input en feedback over de inhoud van Cultuurmarketing activiteiten.

De programmaraad vergadert twee keer per jaar; op het kantoor van Cultuurmarketing te Amsterdam of wanneer dat niet mogelijk is digitaal. Tijdens deze meetings die in de avond plaatsvinden brainstormt de programmaraad over de onderwerpen die op dat moment relevant zijn voor de achterban van Cultuurmarketing. Leden van de programmaraad brengen vanuit hun eigen expertise en netwerk ideeën in. Daarnaast vragen we programmaraad leden om bij minimaal twee Cultuurmarketing bijeenkomsten per jaar aanwezig te zijn.

Cultuurmarketing is op zoek naar twee nieuwe leden binnen de volgende profielen:

 • Marketeer of soortgelijke functie (alle functieniveaus)
  • bij een museum, theater of concertzaal, werkzaam in België
 • Hoofd marketing (of soortgelijke functie)
  • werkzaam in de cultuursector in België

Zit jouw profiel hier niet bij, maar voel je je wel geroepen om bij te dragen? Je bent altijd welkom om een mailtje te sturen.

Iets voor jou?

Wat de leden van de programmaraad kenmerkt, is dat zij naast hun eigen praktijk, actief hun ogen en oren openhouden voor wat er speelt binnen hun eigen stad of sector en op marketingcommunicatie gebied. Als lid van de programmaraad word je onderdeel van een groep ambitieuze en vooruitstrevende professionals die in een ongedwongen sfeer samenkomen om hun ideeën te delen.

De programmaraad werkt onbezoldigd en de aanstelling is voor maximaal 3 jaar.

Cultuurmarketing streeft naar een diverse en inclusieve samenstelling van leden die verschillende geluiden laten horen. Bij selectie wordt daarom gekeken naar toegevoegde waarde in onder meer expertise, branche, regio, man/vrouw verhouding, functieniveau en cultureel diverse achtergrond.

Zet je je graag via deze functie in voor een sterkere kunst- en cultuursector? Stuur een mail naar [email protected].