Impact coronacrisis is groot, maar biedt ook kansen

Cultuurmarketing Onderzoek 2020

Afbeelding sfeerfoto survey
#Onderzoek
16 dec 2020

De impact van de coronacrisis op de cultuursector was in 2020 groot: minder budget, een verschuiving van werkzaamheden, maar ook veel innovatieve oplossingen. Hieronder de belangrijkste resultaten van het Cultuurmarketing Onderzoek 2020 op een rijtje.

Door de redactie

Fotografie

Pixabay

De resultaten van het Cultuurmarketing Onderzoek 2020 tonen de grote impact van de coronacrisis op de cultuursector. Zo hielden alle segmenten zich bezig met het creëren van alternatief aanbod en kregen marketeers andere werkzaamheden. En ondanks dat er flink werd bezuinigd op personeel en budget (gemiddeld 33% minder budget), bleef het prijsbeleid bij het merendeel van de organisaties hetzelfde. Toch zijn marketeers over het algemeen tevreden over hun organisatie: 92.3% van de respondenten geeft aan dat de eigen organisatie adequaat heeft gereageerd op de coronacrisis en ziet kansen voor de toekomst.

Respondenten

353 respondenten werkzaam bij culturele organisaties beantwoordden in oktober 2020 de enquêtevragen van het jaarlijkse Cultuurmarketing Onderzoek naar trends en ontwikkelingen in het cultuurmarketing vakgebied. 94% van hen is afkomstig uit Nederland en 6% uit België. De resultaten zijn voornamelijk tot stand gekomen met behulp van marketeers uit de theater/dans-, museum- en muzieksector: