E-mailmarketing voor gevorderden

Scoor met e-mailmarketing
Workshop
4 juli 2023 (10:00 - 16:30)

Ben je bekend met de basisprincipes van e-mailmarketing en wil je een verdiepingsslag maken in jouw kennis en vaardigheden, met betere resultaten tot gevolg?

Startdatum: 4 juli 2023 (10:00 - 16:30)
Locatie: Theater Kikker (Ganzenmarkt 14, Utrecht)
Ledentarief (excl. BTW)
€ 275
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 375

E-mailmarketing is een divers vakgebied. Naast het versturen van nieuwsbrieven worden er steeds meer relevante actiecampagnes opgezet, ondersteund door slimme segmentatie en uitgekiende mailflows. Ook is er toenemende aandacht voor e-mail als versterkende factor bij omnichannel campagnes.

Ben je er klaar voor om jouw horizon te verbreden buiten het versturen van periodieke nieuwsbrieven? Wil je meer weten over de inzet van effectieve actiemails, het genereren van meerwaarde uit servicemails en inspiratie opdoen voor nieuwe mailflows?

Na afloop van deze workshop e-mailmarketing voor gevorderden ken je de toegevoegde waarde van e-mailmarketing in relatie tot andere kanalen. Je kan deze meerwaarde en resultaten van een campagne onderbouwen. Daarnaast kan je, alleen of met anderen, een effectieve e-mailcampagne van begin tot eind uitdenken. Kortom: je wordt een betere initiatiefnemer en/of sparringpartner bij het vaststellen van nieuwe campagnestrategieën.

Inhoud

De volgende onderwerpen maken onderdeel uit van het programma:

  • Analyse van jouw database: welke informatie zit erin en wat kan je ermee?
  • A/B testen, segmenteren en personaliseren (+ een introductie tot conversion rate optimization (CRO))
  • Leer kritisch nadenken over volume en budget: wat levert testen en optimalisatie je nu eigenlijk op?
  • Omnichannel denken: hoe e-mailmarketing zich kan verhouden tot andere kanalen

Daarnaast is er ruimte voor het inbrengen van jouw eigen vraagstukken die we gezamenlijk zullen uitdiepen.

Datum

De workshop vindt plaats in Utrecht op dinsdag 4 juli 2023 van 10:00 tot 16:30 uur. Het is niet mogelijk de training online te volgen.

De studiebelasting is 6,5 uur aan lesuren en ca. 1 uur huiswerk.

Prijzen

Deze prijzen zijn exclusief BTW en inclusief vegetarische lunch en consumpties.

Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen.

meld je aan

Doelgroep

De workshop is geschikt voor ervaren online marketeers die verantwoordelijk zijn voor e-mailmarketing binnen hun organisatie in de Nederlandse of Vlaamse cultuursector. Voor deelname aan deze workshop wordt verondersteld dat je bekend bent met de basiskennis rondom e-mailmarketing en praktijkervaring hebt m.b.t. het versturen en analyseren van e-mails. Daarnaast wordt deelname afgeraden voor marketeers met een database met minder dan 5.000 e-mailadressen, omdat een redelijk volume in jouw voordeel werkt als je wilt gaan A/B testen en optimaliseren.

Wil je eerst de basis in de vingers krijgen en meer leren over effectieve nieuwsbrieven? Volg dan de workshopaan de slag met e-mailmarketing (online of op locatie). Als je twijfelt welke workshop voor jou van toepassing is, adviseert het Cultuurmarketing team je graag.

Docent

Ruben Zantingh-Bozic is al meer dan 20 jaar actief in online- en e-mail marketing en sinds 2014 zelfstandig Online Marketeer & Strateeg, voor zowel de kleine startup als grote corporates. Hij is al jarenlang verbonden aan Cultuurmarketing als docent en expert op het gebied van e-mailmarketing.

Ervaringen van deelnemers

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Pauline van der Vlugt
Een zeer ervaren en begeesterde docent die laagdrempelige tips geeft en inspireert met droomscenario's.
Museumvereniging
Carla Keijzer
Altijd fijn te horen dat jouw uitdagingen vaak ook die van anderen zijn.