Basiskennis online marketing (online editie)

Leergang
6 workshops + 1 webinar

Leg een goede basis voor jouw dagelijkse online marketingactiviteiten.    

Startdatum: 26 september 2023 (9:30 - 13:00)
Locatie: online via Zoom
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 1725
Ledentarief (excl. BTW)
€ 1550

Een gedegen online marketingstrategie is niet meer weg te denken in het marketing- en communicatiebeleid van culturele organisaties. Daarbovenop is sinds de coronapandemie het draagvlak voor online marketingcommunicatie toegenomen. Bij veel instellingen is echter één persoon of een klein team verantwoordelijk voor de online marketingactiviteiten. Met de snelheid waarmee online marketing zich ontwikkelt, vereist een goede uitvoering van de online marketing veel kennis van een breed scala onderwerpen. 

E-mailmarketing, social media en online adverteren zijn middelen die vrijwel iedere culturele organisatie inzet. Minstens zo belangrijk is het goed vindbaar zijn in de zoekmachines (SEO), een goed navigeerbare en converterende website en het analyseren van online resultaten met Google Analytics. De leergang online marketing bestaat uit zes praktische workshops rondom deze thema’s en een afsluitend webinar over trends en ontwikkelingen. 

Gedurende vijf maanden word je door de beste experts in elk vakgebied bijgespijkerd over de basisvoorwaarden voor een effectieve online strategie, zodat jij het succes van jouw online marketinginspanningen kan vergroten. Na afloop kan je online marketing effectiever én strategischer uitvoeren en maak je resultaten beter inzichtelijk.

Programma

De leergang bestaat uit een bundel van zes workshops plus een webinar. De workshops bestaan uit twee online bijeenkomsten die plaatsvinden via Zoom van 9:30 tot 13:00 uur:

De workshops zijn ook individueel te volgen, maar er zijn meer plekken gereserveerd voor deelnemers aan de gehele leergang. Daarnaast is deelname aan de gehele leergang voordeliger: je bespaart minstens €145,- op de totaalkosten.

De studiebelasting is 43 uur aan lesuren en ca. een half uur voorbereiding per workshop.

Liever trainingen op locatie volgen? Deze leergang gaat vanaf januari 2024 van start op locatie in Utrecht.

Prijzen

Deze prijzen zijn exclusief btw.

Woon je in NL? Vraag voor deze training STAP-budget aan en krijg een deel van het deelnametarief vergoed.

meld je aan

Doelgroep

De leergang richt zich op junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers die werkzaam zijn in de Nederlandse of Vlaamse culturele sector en (mede)verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de online marketingactiviteiten. De leergang richt zich op de basiskennis van verschillende online marketingstrategieën.

Ervaringen van deelnemers

Theaters Diligentia & Pepijn
Fleur Schoonenberg
De ultieme stoomcursus met ruimte voor persoonlijke aandacht.
Poppodium het Burgerweeshuis
Jeant Robbe
Een training waar je in je werk direct mee aan de slag kan en profijt van hebt.