Basiskennis online marketing (online editie)

Leergang
6 trainingsdagen

Leg een goede basis voor jouw dagelijkse online marketingactiviteiten.    

Startdatum: 26 september 2023 (9:30 - 13:00)
Locatie: online via Zoom
Regulier tarief (excl. btw)
€ 2990
Ledentarief (excl. btw)
€ 1799

Een gedegen online marketingstrategie is niet meer weg te denken in het marketing- en communicatiebeleid van culturele organisaties. Bij veel instellingen is één persoon of een klein team verantwoordelijk voor de online marketingactiviteiten. Met de snelheid waarmee online marketing zich ontwikkelt, vereist een goede uitvoering van de online marketing veel kennis van een breed scala onderwerpen. 

E-mailmarketing, social media en online adverteren zijn middelen die vrijwel iedere culturele organisatie inzet. Minstens zo belangrijk is het goed vindbaar zijn in de zoekmachines (SEO), een goed navigeerbare en converterende website en het analyseren van online resultaten met Google Analytics. De leergang online marketing bestaat uit zes praktische workshops rondom deze thema’s.

Gedurende vijf maanden word je door de beste experts in elk vakgebied bijgespijkerd over de basisvoorwaarden voor een effectieve online strategie, zodat jij het succes van jouw online marketinginspanningen kan vergroten. Na afloop kan je online marketing effectiever én strategischer uitvoeren en maak je resultaten beter inzichtelijk.

Programma

De leergang bestaat uit een serie van zes workshops die samen een bundel vormen. Elke workshop bestaat op zijn beurt uit twee online bijeenkomsten die plaatsvinden via Zoom. Deze bijeenkomsten zijn gepland van 9:30 tot 13:00 uur.

De workshops zijn ook individueel te volgen, maar er zijn meer plekken gereserveerd voor deelnemers aan de gehele leergang. Daarnaast is deelname aan de gehele leergang voordeliger.

De studiebelasting is 43 uur aan lesuren en ca. een half uur voorbereiding per workshop.

Liever trainingen op locatie volgen? Deze leergang gaat vanaf januari 2024 van start op locatie in Utrecht.

Prijzen

Deze prijzen zijn exclusief btw.

meld je aan

Doelgroep

De leergang richt zich op junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers die werkzaam zijn in de Nederlandse of Vlaamse culturele sector en (mede)verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de online marketingactiviteiten. De leergang richt zich op de basiskennis van verschillende online marketingstrategieën.

Ervaringen van deelnemers

Theaters Diligentia & Pepijn
Fleur Schoonenberg
De ultieme stoomcursus met ruimte voor persoonlijke aandacht.
Poppodium het Burgerweeshuis
Jeant Robbe
Een training waar je in je werk direct mee aan de slag kan en profijt van hebt.