Website-optimalisatie d.m.v. UX & CRO (online editie)

Website-optimalisatie
Workshop
10 & 11 januari 2023

Met deze workshop krijg je inzicht in verschillende technieken om de prestaties van jouw website te verbeteren. 

Startdatum: 10 januari 2023 (9:30 - 13:00)
Locatie: online via Zoom
Ledentarief (excl. BTW)
€ 275
Regulier tarief (excl. BTW)
€ 375

Er ontstaan steeds meer disciplines die zich richten op het ontwerpen van een optimale online gebruikerservaring. Zo kan je een website op verschillende manieren verbeteren: je kunt onder andere kijken naar leesbaarheid, navigatiestructuur, gebruik van afbeeldingen en relevante call-to-actions en het vermelden van USP’s. 

Tijdens deze nieuwe workshop krijg je handvatten van een expert in het vakgebied om hiermee aan de slag te gaan. Je krijgt een introductie op veelgebruikte technieken zoals User Experience Design (UX design) en Conversion Rate Optimization (CRO). 

Na deze workshop ben je meer bedreven in conversie-optimalisatie, zodat je meer bezoekers van jouw website weet te overtuigen om zich te abonneren op een nieuwsbrief, door te klikken naar relevante content of een voorstelling, tentoonstelling of cursus te boeken. Ook wordt er aandacht besteed aan digitale toegankelijkheid, zodat jouw website ook bruikbaar is voor mensen met een functiebeperking.

Inhoud

De volgende onderwerpen maken deel uit van het programma:

  • Terminologie: verschil en overeenkomsten tussen User Experience (UX), User Interface (UI), Conversion Rate Optimization (CRO) en growth hacking 
  • Van bezoekers naar leads en (terugkerende) klanten: introductie op CRO
  • Opstellen van (conversie)doelen voor jouw belangrijkste webpagina’s
  • Inzicht in de online klantreis: tips en tooling
  • Persuasieve technieken toegepast op de site: de 7 principes van Cialdini
  • Introductie op digitale toegankelijkheid
  • A/B testen en andere feedbackmethoden

Data

De workshop vindt online plaats via Zoom en bestaat uit twee bijeenkomsten:

  • dinsdag 10 januari 2023 van 9:30 tot 13:00 uur
  • woensdag 11 januari 2023 van 9:30 tot 13:00 uur

De online training wordt opgenomen en deelnemers ontvangen de opnames na afloop van beide workshopdagen. Liever trainen op locatie? Op 18 april 2023 vindt deze workshop plaats in Utrecht.

De studiebelasting is 7 uur aan lesuren en ca. een half uur huiswerk.

Prijzen en aanmelden

De prijzen zijn exclusief BTW.

Voor aanvang van deze training ontvang je een intake waarin je je verwachtingen en vraagstukken kan inbrengen. Daarom adviseren we je voor 10 december 2022 aan te melden.

Nog een plek beschikbaar.

meld je aan

Aan de slag met online marketing: 6 workshops in één bundel

Deze workshop maakt onderdeel uit van de leergang online marketing: een bundel van 6 praktische workshops + 1 webinar waarin je de vaardigheden aanleert voor een effectieve online strategie.

De workshops zijn ook individueel te volgen, maar er zijn meer plekken gereserveerd voor deelnemers aan de gehele leergang. Daarnaast is deelname aan de gehele leergang voordeliger: je bespaart minstens €145,- op de totaalkosten. Deze bundel wordt zowel online als op locatie aangeboden.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers werkzaam in de Nederlandse of Vlaamse culturele sector die de prestatie van hun website willen verbeteren. Ervaring met het CMS van je website wordt aangeraden.

De tips uit deze workshops zijn bruikbaar voor een huidige website, maar ook voor hen die bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe website. De workshop richt zich op de basis van website-optimalisatie: we raden de workshop niet aan voor gevorderden.

Docent

De docent wordt binnenkort bekend gemaakt.