"De mogelijkheden van data zijn oneindig."

Datagedreven marketing bij de KNVB

#Data
17 jul 2018

Tijdens de inspiratiemiddag voor datagedreven marketing vertelde Marion Massop, manager marketing intelligence bij de KNVB, hoe de bond data in de marketingstrategie gebruikt.

Door de redactie

De KNVB is de grootste sportbond van Nederland, met ruim 1,2 miljoen leden en meer dan 500 medewerkers. De marketingafdeling ondersteunt de KNVB bij de kernactiviteiten: het organiseren van competities en wedstrijden van amateurteams en het Nederlands elftal. Het belangrijkste doel dat de KNVB nastreeft is om voetballiefhebbers een leven lang aan voetbal te verbinden. Om dit te bereiken brengt de KNVB zijn doelgroepen goed in kaart en kijkt naar de verschillende behoeftes van deze groepen. Data wordt hiervoor strategisch gebruikt.

Als manager marketing intelligence bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is Marion Massop verantwoordelijk voor het toepassen van data binnen de marketingstrategie. In november 2017 won de KNVB de DDMA Customer Data Award. Dit zijn de vijf belangrijkste lessen die de KNVB leerde over datagedreven werken.