4 manieren om jongeren te betrekken bij jouw organisatie

Jongereninitiatieven in de cultuursector

Culturele organisaties bedenken verschillende manieren om jongeren te betrekken: van speciaal lidmaatschap tot exclusieve clubs. In dit artikel vind je de meest inspirerende voorbeelden. 

Door de redactie

Culturele feed voor de jonge stadsmens

Er zijn verschillende manieren waarop organisaties jongeren willen betrekken bij het culturele aanbod. Een aantal organisaties richt zich op het cureren van een specifiek aanbod voor jongeren:

SSBA Salon
SSBA Salon is een platform voor jong cultureel Amsterdam van Stadsschouwburg Amsterdam. De Salon organiseert zo’n 50 fysieke evenementen per jaar, heeft een eigen ruimte in de schouwburg en plaatst dagelijks nieuws op het online magazine. In het online magazine stellen ze niet alleen een overzicht samen van hoge en populaire cultuur in de vorm van een culturele agenda, maar ze bieden ook verdieping door middel van voor- en nabeschouwingen van voorstellingen en exposities, interviews, columns en kunstenaarsprofielen.

Subbacultcha! & We Are Public
Ook Subbacultcha! stelt elke maand een programma samen met nieuwe muziek en cutting edge kunst in Nederland en Vlaanderen. Het programma kent diverse kunstuitingen, zoals concerten, films, tentoonstellingen, lezingen, voorstellingen en meer. Leden van Subbacultcha! ontvangen tegen een studentvriendelijke prijs maandelijks het magazine in print en een pas waarmee ze gratis naar de voorgestelde evenementen kunnen.