5 spelregels om te communiceren met jongeren over kunst

Zo praat je over kunst met jongeren

Ze omschrijven zichzelf als ‘een eindeloos supermuseum’, ze houden van kunst én ze houden ervan om erover te praten. Ko van ’t Hek en Yuki Kho vormen samen het duo ‘Kunst kijken met Ko en Kho’.

Door redactie

Fotografie

Karsten Winegeart (Unsplash)

Zij startten twee jaar geleden een nieuwsbrief waarbij ze iedere maand vijf kunstwerken of tentoonstellingen tippen aan jongeren die wél van cultuur houden, maar geen cultuurkenners zijn. Tijdens de inspiratiemiddag over doelgroepmarketing op 13 april 2017 gaf Yuki Kho vijf tips voor het communiceren over kunst met een jonge doelgroep.

Veel mensen denken dat ze niets over kunst mogen of kunnen zeggen omdat ze er zogenaamd niets van af weten. Dat vonden Ko en Kho zonde en zo begon de nieuwsbrief als een idee voor vrienden. Dat is al snel uitgegroeid tot vrienden van vrienden, vrienden van die vrienden et cetera. De doelgroep van het kunstplatform van Ko en Kho bestaat nu uit mensen van 25 tot 35 jaar, woonachtig door het hele land. Omdat de doelgroep bestaat uit jonge mensen die geen cultuurkenners zijn, is het belangrijk om op een heldere manier te communiceren. Het tweetal communiceert over kunst voor jongeren via deze vijf spelregels: