Hoe het Rijksmuseum en TextielMuseum elkaars collectie verrijken

Rijksmuseum en Textielmuseum versterken elkaar

10 mei 2017

Een provinciaal museum en een groot landelijk museum gaan vijf jaar lang samenwerken. 

Door Renée de Kruif
Blogger bij Mestmag.nl
Dit artikel verscheen eerder op mestmag.nl.
Fotografie

William van der Voort & Josefina Eikenaar

Het TextielMuseum in Tilburg en het Rijksmuseum in Amsterdam tekenden hiervoor om zo kennis te delen op gebied van beheer, behoud, restauratie en onderzoek. Renee de Kruif sprak namens Mestmag.nl met directeur stichting Mommerskwartier (TextielMuseum, Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg) Errol van de Werdt over wat deze samenwerking betekent.

“Er is gekozen voor een samenwerking van vijf jaar omdat dit de gemiddelde tijd is om een plan te realiseren in een organisatie”, begint Errol van de Werdt. “Voordat plannen daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden, gaat er een periode van opstarten, ontwikkelen en onderzoek aan vooraf. Alles moet even gaan lopen en dat lukt niet binnen een jaar. Ook voor subsidieverstrekkers is een plan voor vijf jaar beter om tot resultaten te komen.”

Tekenmoment samenwerkingsovereenkomst Rijksmuseum en TextielMuseum door Taco Dibbits (directeur Rijksmuseum), Marcelle Hendrickx (wethouder Cultuur) en Errol van de Werdt (directeur Stichting Mommerskwartier) Fotograaf: William van der Voort
Tekenmoment samenwerkingsovereenkomst door Taco Dibbits, Marcelle Hendrickx en Errol van de Werdt.