Zo bepaal je de merkwaarde van een organisatie

Hoeveel is jouw culturele instelling waard?

Hoe maak je aan een potentiële partner duidelijk wat de samenwerking met je instelling waard is? Dat is mogelijk door je bewuster te worden van jouw merkwaarde en het bepalen van de ‘assocatiewaarde’.

Door Wijzer Werven

Dit artikel is gesponsord door Wijzer Werven.
Fotografie

Savvas Stavrinos (Pexels)

Save

Als marketeer van een culturele instelling ben je continu bezig met het vermarkten van je product. Is het niet om bezoekers binnen te halen, dan wel om beter zichtbaar te zijn of meer naamsbekendheid te creëren. Tegelijk zoeken culturele organisaties steeds meer verbinding met het bedrijfsleven. Door een aantrekkelijk aanbod en lucratieve tegenprestaties hopen culturele instellingen partijen aan zich te binden.

Het berekenen van de ‘associatiewaarde’ staat centraal in één van de trainingen van het coachingsprogramma Wijzer Werven. Wijzer Werven is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat ondernemerschap  bij culturele instellingen versterkt door een training- en coachingsprogramma aan te bieden.

Docent Erik Ruts geeft aan dat instellingen met de uitkomst met vertrouwen de markt op kunnen. De associatiewaarde is een bedrag in euro’s dat is gebaseerd op de merksterkte en exposure van een instelling. De formule: merksterkte (getal) x exposurewaarde (€) = associatiewaarde (€), geeft de waarde aan die een culturele instelling een sponsor te bieden heeft. Zo kwam Theater De Lievekamp er in de training achter dat de associatiewaarde €150.000,- is. Dit was in lijn met hun eigen verwachtingen. Maar wat is de onderbouwing? En hoe kom je tot deze cijfers?

De merkwaarde van Theater De Lievekamp
Theater De Lievekamp

Merksterkte en exposure: van waarde voor je fondsenwerving!

Één van de twee componenten in de formule is de merksterkte van je instelling. Daar wordt de beleving en het gevoel mee bedoeld dat iemand ervaart bij de instelling. Die wordt gevoed door de onderscheidende programmering, de cultuur, de mensen, de statuur en de bekendheid die je als instelling uitdraagt. Denk maar aan het logo met de panda van WNF, dat roept bij bijna iedereen een goed gevoel op. Maar ook de professionaliteit, het werkgebied en de omvang van WNF beïnvloeden onze beeldvorming.