De week van Peggy van Overdijk bij Bos Theaterproducties.

De week van Peggy van Overdijk

In dit artikel krijg je een kijkje in de week van Peggy van Overdijk die werkzaam is bij Bos Theaterproducties op de PR/marketing afdeling.

Door De redactie

Fotografie

try-out Nieuwe Familie: Raymond van Olphen

Peggy van OverdijkPeggy van Overdijk (29) begon haar carrière in de theaterwereld als horecamedewerkster bij een theatertje in een klein dorp in Brabant. Tijdens haar studie International Media; Entertainment Management werkte zij bij De Graaf; Cornelissen en Hummelinck Stuurman Theaterbureau. Daarna een korte tijd bij Senf Theaterpartners, om vervolgens op reis te gaan naar Australië. Ook daar kwam een theaterbureau op haar pad: Interactive Theatre International, waar ze uiteindelijk Global Marketing Manager werd van voorstellingen die in totaal in 21 landen speelde. In november 2014 begon ze op de PR/Marketing afdeling bij Bos Theaterproducties, waar ze nu nog steeds met veel plezier werkt.

Vrijdag

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor de marketing en publiciteit van zo’n 11 theaterproducties. Een van de eerste producties die dit seizoen aan bod komt is Stem Kwijt, door De Verleiders. Op deze druilerige vrijdagavond schuif ik al tijdens het diner aan in het Zaantheater, om met alle Verleiders de publicitaire zaken door te spreken en daarna de eerste try-out bij te wonen. Tijdens deze try-out wordt ook de trailer opgenomen. Goede (online) content is steeds belangrijker, dus die trailer is echt een must.

Zaterdag

Dit is mijn enige écht vrije dag deze week, dus ik ga uitgebreid shoppen op de markt voor allerlei lekkere groentes, fruit en brood. Daarnaast doe ik ook alvast inkopen voor de trailer van Nieuwe Familie, die morgen opgenomen gaat worden.

Zondag

Vroeg opstaan vandaag, want de trailer voor de voorstelling Nieuwe Familie wordt opgenomen in een prachtig grachtenpand in Amsterdam, waar de zon tot ongeveer 11:00 uur in de ochtend mooi binnen schijnt. Het liefst hebben we dus al het materiaal zo vroeg mogelijk op band staan. Dit keer maken we geen standaard theatertrailer, maar een soort commercial voor de voorstelling waarin de sfeer en het verhaal wel worden overgebracht, maar je niet letterlijk acteurs over het toneel ziet rennen. Dit is niet onze gewoonlijke werkwijze (maar misschien wél voor herhaling vatbaar) en ben dus erg benieuwd naar het eindresultaat.

Maandag

Overdag ben ik op kantoor aan het werk, maar ’s avonds hijsen we ons in onze nette kleding voor de première van Brief aan mijn dochter, een voorstelling gemaakt door Abdelkader Benali en Lavinia Meijer. Deze productie heeft mijn collega onder haar hoede, waardoor ik geen echte to-do-lijst heb tijdens deze première en eens fijn achterover kan leunen.

Dinsdag

Dit keer ben ik de hele dag op kantoor. We bevinden ons in een oud schoolgebouw in Amsterdam Oost, waar de schoolborden nog aan de muur hangen (nostalgie!), de labradors van de baas regelmatig even binnen komen wandelen en ‘Vogol’ de dwergpapegaai gezellig van zich laat horen.

Ik ben druk bezig met het inboeken van alle marketing voor ‘mijn’ producties: outdoor, advertenties, pre-roll- en radiocampagnes, etc. Daarnaast heb ik veel contact met redacteuren zodat er interviews met de acteurs op TV, de radio en in de kranten verschijnen.

Woensdag

’s Middags woon ik de uitreiking van ‘het meest gastvrije theater van Nederland’ bij (gefeliciteerd Goudse Schouwburg!) en rijd daarna meteen door naar het theater in Hoofddorp voor de scènefotografie van Nieuwe Familie. We werken daarvoor altijd met een vaste scènefotograaf, die elke keer weer prachtig werk levert. De foto’s worden altijd genomen tijdens de fotodoorloop, in de montageweek. Dit is de laatste doorloop vóór de eerste try-out. Erg spannend dus.

 

©Raymond van Olphen

Donderdag

Nu ben ik opnieuw in Hoofddorp, maar dit keer voor de eerste try-out van Nieuwe Familie. Het is altijd erg spannend om te zien wat het publiek gaat vinden van de voorstelling, omdat de voorstelling tot dan toe alleen voor ‘insiders’ gespeeld is. Gelukkig gaat dat deze avond fantastisch goed, met een staande ovatie als resultaat.

Vrijdag

Zoals een echte vrijdag betaamt, eindigen we die met een vrijmibo op kantoor. Bos Theaterproducties bestaat dit jaar 25 jaar, wat we uitgebreid gevierd hebben met een feestje. Speciaal hiervoor hebben we de ‘Trotse Bosser’ gebrouwen. Die hebben we nog een aantal in de koelkast staan, dus we kunnen de komende borrels nog vooruit. ’s Avonds trein ik nog een stukje naar Zaandam voor de voorstelling van Marcel de Groot met zijn voorstelling #HELD.