Wat gebeurt er in het Van Gogh Museum?

De week van Kay Bartelink

#Contentmarketing
24 okt 2017

In dit artikel krijg je een kijkje in de week van Kay Bartelink die werkzaam is bij Van Gogh Museum als marketing adviseur.

Door De redactie

Fotografie

Phong Thanh (Pexels)

Na zijn studententijd in Maastricht aan de Hoge Hotelschool ging Kay Bartelink  werken bij  Madame Tussauds als Trade en Sales manager. Na ruim vier jaar heeft Bartelink de overstap naar het Van Gogh Museum gemaakt. Hier werkt hij nu bijna drie jaar als Marketing Adviseur. Daarnaast is hij bestuurslid van Museum Quarte BIZ.

Maandag

Het is de laatste warme dag van 2017, maar nog meer het begin van de week vóór Tokyo. Ik ga naar de opening van ‘Van Gogh en Japan’ tentoonstelling. Deze tentoonstelling staat gepland voor 2018 in Amsterdam, maar deze week gaat het in première in Tokyo. Samen met collega’s en het hoofd marketing vertrekken we vrijdag naar Tokyo.

Ik ben vandaag druk met onze nieuwste online campagne. Samen met enkele van onze partners gaan we een online campagne in Japan lanceren rond de opening van Van Gogh en Japan in Tokyo. De focus ligt op bekend maken van het museum en de tentoonstelling in 2018. Daarnaast zetten we de puntjes op de i met afdeling digitaal voor een campagne rond de huidige tentoonstelling in het museum: ‘Nederlanders in Parijs.’ Deze keer werken we samen met de Thalys om ook bewoners van Parijs te inspireren voor een bezoek. In mijn functie ben ik vaak in het buitenland te vinden voor verschillende beurzen en probeer de juiste partners te vinden waarbij er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat.

Er is vandaag ook een overleg met de andere BIZ-bestuursleden om een recent event op het Museumplein te evalueren. Als BIZ is het onze missie en uitdaging om ondernemers en culturele instellingen met elkaar te verbinden, en bezoekers te spreiden over het MuseumQuarter gebied. Een grote uitdaging!

Dinsdag

Vandaag een drukke dag. Met een werkgroep bepalen we de verschillende quoteringen voor de verkoop in 2018. Elk jaar proberen we meer tickets met een timeslot te verkopen zodat we onze bezoekers beter kunnen sturen over de dag. Zo hebben we in 2017 een resellerflow ontwikkeld voor onze partners zodat die ook een timed ticket kunnen verkopen. In 2018 gaan we zelfs tickets verkopen per kwartier.

Ook leggen we vandaag de laatste hand aan de contracten van onze partners. Daarnaast is vandaag de personeelspremière van de film ‘Loving Vincent’ waar we met collega’s heen gaan en nemen we afscheid van collega Ellen die bij Madame Tussauds gaat werken. Zonde voor ons, maar natuurlijk wel heel leuk voor haar. Nog maar twee dagen voordat we naar Tokyo gaan met het museum, het programma ziet er geweldig uit!

Woensdag

We werken veel samen met de makers van Loving Vincent en speciaal voor onze partners plannen we een speciale voorstelling. Zo kunnen we onze partners bedanken voor hun hulp en ook weer informeren over onze activiteiten van 2018. Ik voltooi de laatste voorbereidingen voor mijn trip naar Tokyo en leg de laatste hand aan de presentatie die ik daar mag geven. Hiervoor hebben al 141 mensen zich aangemeld, dat is natuurlijk te gek. Ik heb er heel veel zin in.

Donderdag

Vandaag staat alles in het teken van Tokyo. Ik wil daar een paar projecten goed achterlaten. Samen met een collega’s maken we de laatste punten bekend van onze samenwerking met Pathé City en organiseren we een partnerbijeenkomst voor Loving Vincent. In de middag presenteer ik een introductie aan nieuwe medewerkers over de ondernemingsraad. Vrijdag komt de Vrije Academie het museum bezoeken, hier maak ik een draaiboek voor zodat iedereen weet wat de verwachtingen zijn. Later dan verwacht loop ik het kantoor uit: naar huis en mijn koffers inpakken.

Vrijdag/zaterdag

Vandaag de laatste spullen controleren, de laatst e-mails de deur uit en dan op naar Schiphol! In het verleden heb ik een keer een vlucht gemist, dus ik ben altijd veel te vroeg. We vliegen met nog 3 collega’s dus het is erg gezellig aan boord! 10 uur later staan we in Tokyo.

Zondag

Dit is de eerste en enige vrije dag in Tokyo. We bezoeken bezienswaardigheden, ondanks de regen. We vergapen ons aan deze waanzinnige stad. Alles gaat gesmeerd, alles is netjes en de mensen supervriendelijk! Terug in het hotel bereid ik me nog een keer voor op mijn presentatie. Spannend! Het was een mooie maar drukke week met als hoogtepunt zeker de trip naar Japan. Als ik volgende week terug ben maken we de laatste campagnes verder af en is de partnerbijeenkomst voor Loving Vincent alweer. We doen zoveel te gekke dingen dat het bijna gewoon begint te lijken!