Donateurs werven voor jouw organisatie

Hoe benader je grote gevers (en hoe niet)?

#Development
3 sep 2018

In dit artikel dat eerder verscheen in The Fundraiser staat een veelgestelde vraag centraal: Hoe benader je grote gevers? Elise Wessels, major donor voor kunst en cultuur, en Pieter Stemerding, adviseur voor particuliere vermogende gevers, gaan erover in gesprek.

Door The Fundraiser
magazine voor marketing & fondsenwerving
Fotografie

Unsplash

Elise, hoe bent u in contact gekomen met de kunstorganisaties waarvan u vaste gever bent?

Elise: “Het grootste deel van mijn giften gaat naar mijn eigen Stichting Für Elise, waaruit mijn privémuseum voor Japanse prenten wordt gefinancierd. Daardoor kan het gratis opengesteld worden, op afspraak, en zo kan ik de collectie nog steeds uitbreiden. Ook wordt de parttime-conservator uit dat fonds betaald. Daarnaast heb ik vijftien fondsen op naam gesticht bij culturele instellingen in Nederland en in het buitenland. Vooral op het gebied van klassieke muziek en opera, maar ook bij enkele musea. Die organisaties heb ik zelf benaderd, ik was er al een regelmatige bezoeker voordat ik donor werd, zoals de Metropolitan Opera in New York, het Holland Festival, Nationale Opera & Ballet en het Rijksmuseum.”