De voordelen van Midjourney voor culturele organisaties en praktische tips

Praktische tips om AI-tool Midjourney te gebruiken

#Data
31 jan 2024

De generatieve AI tool Midjourney kan ideeën omzetten naar afbeeldingen voor websites, sociale media, moodboards en meer. In dit artikel: de voordelen voor culturele organisaties en tips en tricks om de tool te gebruiken.

Door Chiara Bozzato
werkzaam bij Cultuurmarketing
Fotografie

Deze afbeelding is gemaakt met AI-tool Midjourney

Binnen het gebied van kunstmatige intelligentie-technologieën is generatieve AI definitief doorgebroken. De tools zijn in staat tot het produceren van creatieve resultaten die gemaakt lijken te zijn door mensen. Veel marketingcommunicatie professionals werken al met ChatGPT, een AI-chatbot die machine learning-algoritmen gebruikt om teksten en afbeeldingen te genereren. Deze worden gegenereerd op basis van specifieke input, die met zowel uit tekst- als ook afbeeldingsprompts kunnen bestaan.

Midjourney is een alternatieve generatieve AI die gespecialiseerd is in het produceren van afbeeldingen op basis van gebruikersprompts. Wat deze technologie anders maakt dan andere AI tools, is de benadering die gericht is op het genereren van volledig nieuwe en originele content in plaats van de analyse of classificatie van bestaande gegevens.